Sposób w jaki Owen prowadził pojazd przypominał Atreusowi trochę jazdę na przeklętej miotle. Takiej, która miała trochę własnego zdania, albo zwyczajnie była nieposłuszna. od biedy, możnabyło powiedzieć, że podczas meczu Quidditcha robiło o wiele ostrzejsze zwroty, więc nie powiedziałby że to jak poruszał się Błędny Rycerz, sprawiało mu problem. Przynajmniej nie kiedy siedziało się samemu i nie istniało ryzyko obijania się osobę obok. Bulstrode usiadł na swoim miejscu, trochę przesuwając się na fotelu w dół i zapierając kolanem zdrowej nogi o oparcie siedzenia, które ustawione było w rzędzie przed nimi, żeby dzięki temu złapać lepszą stabilność, kiedy autobus odwalał te swoje fikołki.
- W sumie ja też. Zawsze albo w dzień, albo w nocy - mruknął, bo jak się tak na tym zastanowić, to była dość słuszna uwaga. Miał tylko nadzieję, że jeśli krzesła faktycznie przemieniały się w łóżka, to nie zostaną przez te meble jakoś zjedzeni. - Mhm, plebiscyt - przytaknął, albo nie do końca zwracając uwagę na jej gorzki śmiech, albo nawet nie do końca łapiąc czemu tak zareagowała. Pierwsze co mu przeszło po głowie to prosty fakt, że wyśmiewała jego wciąż trwające zainteresowanie tematem. - Czyli co, dałabyś mu pierwsze miejsce? - zapytał, zerkając na nią z powątpiewaniem. Podobno aura tajemniczości działała cuda i obstawiał, że w pierwszym miejscu Vespera właśnie o to chodziło, ale dla niego było tego odrobinę za dużo. Ktoś kto jeździł w ten sposób nie mógł być do końca normalny. Nie chodziło nawet o jakąkolwiek zazdrość w tym jak na nią spojrzał (co chyba było warte zaznaczenia po jego wyskoku z Nottem) a o jakieś powątpiewanie, że faktycznie mogła uważać że facet na to pierwsze miejsce zasługiwał i nie było w nim nic dziwnego. - Wrzucili do tego plebiscytu Louvaina który był zaręczony, więc mam wrażenie że stan matrymonialny nie był tam aż tak istotny. Z resztą, kto wie czy on nie ma żony? Gdyby mi się to pierwsze miejsce marzyło, to musiałbym się też zająć Erikiem.