Cisza przed burzą II
Ciemność znów zacisnęła na Londynie swe szpony
Wiatr nad Little Hangleton i Doliną Godryka stał się kąśliwy i niósł ze sobą nie tylko chłód nadchodzącej zimy, ale i ciężki swąd popiołu, który nieustępliwie przypominał, że Lord Voldemort nie był zwykłym czarnoksiężnikiem, lecz potężnym twórcą zaklęć o sile potrafiącej objąć swoim obszarem tereny całej Anglii.
Ciekawe, czy jego poplecznicy jeszcze mu w cokolwiek wierzyli?
Śmierciożerstwo stało się snem o potędze, do której szło się po wyboistej drodze pełnej wyrzeczeń i czynów, których efekty odbijały się echem po całej pajęczynie zdarzeń, gdzieniegdzie nadrywając nici będące podwalinami naszej rzeczywistości. Rany zadane światu podczas Beltane były czymś więcej, niż pojedynczym pęknięciem – szaleniec stojący na czele rebeliantów osiągnął wielki sukces – odcisnął trwałe piętno na świecie, zapisując swoje nazwisko na kartach historii po wsze czasy, o ile… jeszcze jakieś czasy miały nadejść. Ani uczeni, ani spirytyści, ani głęboko wierzący nie potrafili odpowiedzieć na pytanie, czy rany zadane Anglii dało się jeszcze zasklepić, czy oto przyszedł nasz kres.
Nadchodzi Samhain, czas, w którym mrok ostatecznie triumfuje nad światłem. Dlaczego nikt w Londynie się nie cieszył? Nie lękajcie się, przecież jeśli wszyscy mieliście zginąć, to wciąż będzie zwycięstwo – jesienny deszcz zmyje krew z brukowanych ulic, a natura wyleczy się tak, jak robiła to od tysięcy lat. Nie potrzebowała do tego ludzi.
Pozafabularnie o ciszy przed burzą
Jest to druga edycja wydarzenia z przeszłości forum. Pierwsza z nich odbyła się przed sabatem Beltane, który nadał grze najistotniejsze tło fabularne. Tak samo jak wcześniej, Cisza przed burzą jest wydarzeniem stanowiącym pewną formę przygotowania do sabatu, tym razem bez większego udziału mistrzyni gry. Rozdam wam zadania, zarysuję kontekst, a wy możecie rozegrać wokół narzuconych przeze mnie oraz własnych tematów dowolną ilość wątków. Na koniec każdy otrzyma wyliczone przeze mnie punkty doświadczenia. Ze względu na to, że wszystkie działania w wydarzeniu rozpisywać będą gracze, muszę odmówić tutaj rzutów na Proroctwa (ale gwarantuję, że na samo Samhain się pojawią). W ramach zadośćuczynienia dodałam jedno zadanie związane bezpośrednio z dywinacją.
Gdzie czarodzieje zbierają się na Samhain?
To będzie dla was ważne przy wybieraniu miejsca, gdzie będziecie budowali swoje straganiki, więc umieszczam tę informację już teraz, chociaż wątek sabatu Samhain nie istnieje: sabaty odbędą się dwa. Pierwszy, ten większy i fabularnie bezpieczny odbędzie się w Little Hangleton. Drugi, stanowiący zagrożenie dla życia i bezpieczeństwa postaci, odbędzie się w Dolinie Godryka, a zbuntowane postacie niezależne otwarcie przekażą wyznawcom Matki informację, że ich celem jest przedostanie się na Polanę Ognisk, aby odzyskać ją z rąk Ministerstwa. Dla postaci oczywistym będzie, iż sabat w Dolinie to szalona propozycja i miejsce do unikania przez ludzi rozsądnych i chcących przeżyć – jeśli nie interesują was ostateczne walki z siłami zła i bogami, zwyczajnie omińcie to miejsce szerokim łukiem i wybierzcie się do Little Hangleton, gdzie również wydarzą się przeróżne rzeczy z udziałem mistrza gry i dostaniecie punkty, nie będzie tam też żadnego ograniczenia dotyczącego ilości multikont.
Rozliczanie zadań
Wszystkie zadania rozliczamy w tym wątku, zarówno zadania dla ogółu, jak i te dotyczące bezpośrednio Śmierciożerców i działań Zakonu. Skorzystajcie z poniższego kodu:
Kod:
[b]Wykonywane zadanie:[/b]
[b]Linki do wątków i listów:[/b]
[b]Krótkie streszczenie:[/b] maksymalnie 3 zdaniaCisza przed burzą
Minimum 10PD
Zrealizuj przynajmniej jedno zadanie związane w wydarzeniem i zgłoś je w tym wątku. Jeżeli bierzesz udział w wydarzeniu drugi raz, otrzymasz kolejny stopień odznaki.
| Zadanie należy zgłosić po napisaniu pierwszego posta fabularnego, a nie po zakończeniu wątku. Urwane wątki również będą punktowane. Opis możecie uzupełnić później. I pamiętajcie – każdy musi zgłosić się po punkty indywidualnie, ponieważ możecie wykonywać różne zadana w jednym wątku (na przykład jedna osoba szyje, a druga przetapia metal) i tak będzie mi to łatwiej sprawdzać. Najlepiej, jak każde zadanie wrzucicie mi w osobnym poście. |
Jak będę liczyła?