30.05.2026, 09:39 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.08.2026, 11:30 przez Brenna Longbottom.)
Wykonywane zadanie: Szycie szat stagnacji
Linki do wątków i listów:
List z zamówieniem,
sesja z odbiorem
Przekazanie ciuszka Dorze
Krótkie streszczenie: Próbuje ogarnąć u osoby z krawiectwem szaty (sobie, Erikowi i Dorze). Ta dla niej i ta dla Dory wychodzą, dla Erika nie. Potem wysyła Dorze jej szatę.
Wykonywane zadanie: Drążenie lampionów
Linki do wątków i listów: List z zamówieniem od Brenny
Odpowiedź Nory
Tu Nora wykonała udany lampion
Krótkie streszczenie: Prosi Norę o lampion. Nora robi lampion.
Wykonywane zadanie: Pojemniki na proch
Linki do wątków i listów: List z zamówieniem
List od Sama - z pojemnikiem
Krótkie streszczenie: Prosi Sama o pojemnik na proch dla siebie + Morpheusa. Sam robi pudełka.
Wykonywane zadanie: Kucie żelaznych gwoździ
Brenna zamawia listownie gwoździe dla paru osób u Tristana
Sesja z odebraniem zamówienia (i zamówieniem dla Jonathana)
Listy z przekazaniem:
Dora
Aaron
Millie
Alek
Morpheus
Heather
Krótkie streszczenie: Brenna prosi Tristana o wykonanie kilku zamówień na gwoździe. Udaje się je wykonać (sukces lub słaby sukces) dla Brenny, Aarona, Millie, Alastora, Morpheusa i Heather.
Wykonywane zadanie:Patrole
Linki do wątków i listów: sesja na temat raportu
Krótkie streszczenie: Rozmawiają z bratem o raporcie. Trafią do niego m.in. przemyślenie, że nasłanie ludzi z kowenu może stanowić dywersję i odwrócenie uwagi od Polany, propozycja wykorzystania mioteł (kilku funkcjonariuszy umie na nich latać), by ułatwić szybkie przemieszczanie się, jeśli to możliwe - także pieczęci/magimechanizmów, które miałyby zaalarmować o pojawieniu się ludzi w niektórych słabiej chronionych miejscach. Sugeruje także możliwość ustawienia "fałszywych" patroli przy paru ścieżkach. Bren zwraca uwagę na możliwość ataku na Lecznicę śmierciożerców w tym czasie (dopisałam to, bo zakładam, że wie, że śmierćek tam trafił, a ja się dowiedziałam po rozpisaniu sesji, więc podejrzewa próbę uwolnienia jego i Isobell).
List z zamówieniem,
sesja z odbiorem
Przekazanie ciuszka Dorze
Krótkie streszczenie: Próbuje ogarnąć u osoby z krawiectwem szaty (sobie, Erikowi i Dorze). Ta dla niej i ta dla Dory wychodzą, dla Erika nie. Potem wysyła Dorze jej szatę.
Wykonywane zadanie: Drążenie lampionów
Linki do wątków i listów: List z zamówieniem od Brenny
Odpowiedź Nory
Tu Nora wykonała udany lampion
Krótkie streszczenie: Prosi Norę o lampion. Nora robi lampion.
Wykonywane zadanie: Pojemniki na proch
Linki do wątków i listów: List z zamówieniem
List od Sama - z pojemnikiem
Krótkie streszczenie: Prosi Sama o pojemnik na proch dla siebie + Morpheusa. Sam robi pudełka.
Wykonywane zadanie: Kucie żelaznych gwoździ
Brenna zamawia listownie gwoździe dla paru osób u Tristana
Sesja z odebraniem zamówienia (i zamówieniem dla Jonathana)
Listy z przekazaniem:
Dora
Aaron
Millie
Alek
Morpheus
Heather
Krótkie streszczenie: Brenna prosi Tristana o wykonanie kilku zamówień na gwoździe. Udaje się je wykonać (sukces lub słaby sukces) dla Brenny, Aarona, Millie, Alastora, Morpheusa i Heather.
Wykonywane zadanie:Patrole
Linki do wątków i listów: sesja na temat raportu
Krótkie streszczenie: Rozmawiają z bratem o raporcie. Trafią do niego m.in. przemyślenie, że nasłanie ludzi z kowenu może stanowić dywersję i odwrócenie uwagi od Polany, propozycja wykorzystania mioteł (kilku funkcjonariuszy umie na nich latać), by ułatwić szybkie przemieszczanie się, jeśli to możliwe - także pieczęci/magimechanizmów, które miałyby zaalarmować o pojawieniu się ludzi w niektórych słabiej chronionych miejscach. Sugeruje także możliwość ustawienia "fałszywych" patroli przy paru ścieżkach. Bren zwraca uwagę na możliwość ataku na Lecznicę śmierciożerców w tym czasie (dopisałam to, bo zakładam, że wie, że śmierćek tam trafił, a ja się dowiedziałam po rozpisaniu sesji, więc podejrzewa próbę uwolnienia jego i Isobell).
Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.