• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina

Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina
Gadający Kocur
krew
genetyka
zawód
Kot należący do Nory Figg i tylko do niej. Potrafi przemawiać ludzkim głosem i chętnie z tego korzysta. Towarzyski, przebywa w klubokawiarni "Nora Nory" i zaprasza wszystkich serdecznie do odwiedzin. Jeśli potrzebujesz się rozerwać w doborowym towarzystwie - przyjdź na Pokątną i szukaj Salema. Spełni ten wymóg z najwyższą przyjemnością.

Salem
16.03.2023, 18:10  ✶  
Zaczynał panikować. Ta wysokość przestała mu się podobać. Uwielbiał wspinać się, przeskakiwać przez przeszkody, przeciskać się przez coraz to mniejsze szczeliny, chować się w pudełkach i pod prześcieradłem... ale nigdy nie wspominał nic na temat zamiłowaniu do schodzenia na ziemię. Notorycznie o tym zapominał co przekładało się na wpadanie w kłopoty. Nie zliczy ile razy Nora musiała wspinać się na wysokości aby go zdjąć. Miał na głowie ważniejsze sprawy od zastanawiania się jak wrócić na ziemię. Z tego powodu wrzeszczał do Aveliny aby coś zrobiła i przede wszystkim bez użycia magii. Przy tej kwestii był bardzo uparty.
Wbijał pazury w rynnę i tylko zerkał na dziewczynę gdy przesuwała pod jego nogi jakieś pudełka, skrzynki i beczki. No! O to mu chodziło, znalazła rozwiązanie! Zsunął się brzuchem po rynnie i upadł na cztery łapy na najbliższą skrzynkę. Momentalnie jego ogon powrócił do swojej normalnej objętości a on bez najmniejszego problemu zszedł na zimny chodnik. Przeciągnął się i ziewnął. Zachowywał się jak gdyby nigdy nic się nie wydarzyło.
- Idealnie. Wysokości są po to, aby chwytać bardziej ambitne stworzenia. Sowa uciekła mi sprzed nosa. Co za tchórz. - mruknął z wyższością. W ramach wdzięczności podszedł między nogi dziewczyny i otarł się o nie, przechodząc między jej łydkami, wcierając głowę w jej dłoń. Otrzymała cały pakiet czułości co było nieodzownym wyróżnieniem.
- Powinnaś poćwiczyć bieganie po gzymsie. Co z ciebie za kot. Kiedy ostatnio coś upolowałaś? Pazury ci zardzewieją, dziewczyno. - pouczył ją tonem bardziej doświadczonego kocura, który chodził po tym świecie nadzwyczajnie długo. Dzięki ścisłemu związaniu z Norą mógł pożyć jeszcze spory kawałek czasu.
- Do rytuału. Chcę sprawdzić czy jestem w stanie kontrolować więcej niż jedno stworzenie. Potrzebuję do tego zwłok i w następnej kolejności żywego acz niezdolnego do ucieczki gryzonia. Masz może jakiegoś szczura na zbyciu? - mówił poważnie. Usiadł nieopodal jej stóp i podniósł łapę, wylizując ją szorstkim językiem z całego stresu i ziemi.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Avelina Paxton (894), Salem (995)

Wiadomości w tym wątku
Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Salem - 15.02.2023, 07:40
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Avelina Paxton - 20.02.2023, 20:41
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Salem - 20.02.2023, 21:56
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Avelina Paxton - 21.02.2023, 23:01
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Salem - 16.03.2023, 18:10
RE: Ostatnie dni kwietnia 1972 | Nie zjadaj tych zwłok! Są moje." | Salem & Avelina - przez Avelina Paxton - 26.03.2023, 20:21

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa