25.06.2026, 18:25 ✶
15.10
Urd Nordersim
Egzorcystka niezależna
Londyn 15.10.1972
Egzorcystka niezależna
Londyn 15.10.1972
Komitet ds. Opętań Śmiertelników
Departament Kontroli nad Magicznymi Stworzeniami
Ministerstwo Magii Wielkiej Brytanii
Departament Kontroli nad Magicznymi Stworzeniami
Ministerstwo Magii Wielkiej Brytanii
Szanowni Państwo,
w związku z działaniami prowadzonymi po tegorocznym Beltane na terenach Doliny Godryka i okolicznych lasów, zwracam się z prośbą o czasowe włączenie mnie do zespołu egzorcystów odpowiedzialnych za zabezpieczanie oraz zbieranie zagubionych dusz przemieszczających się obecnie na obrzeżach lasu.
Od kilkunastu lat wykonuję zawód egzorcystki, specjalizując się w identyfikacji, uspokajaniu oraz przechwytywaniu bytów pośmiertnych. Posiadam doświadczenie zarówno w pracy indywidualnej, jak i w działaniach prowadzonych we współpracy z organami administracji magicznej oraz lokalnymi społecznościami. Wielokrotnie uczestniczyłam w operacjach wymagających szybkiej reakcji, działania w terenie oraz pracy pod presją czasu.
Jestem przekonana, że moje umiejętności mogą zostać efektywnie wykorzystane podczas obecnej akcji. Z relacji napływających z Doliny wynika, że liczba zagubionych dusz pozostaje znaczna, a ich rozproszenie wymaga nie tylko odpowiednich kwalifikacji, ale również doświadczenia w pracy z bytami o zróżnicowanym stopniu świadomości i agresji.
Jednocześnie pozwalam sobie zwrócić uwagę na fakt, że miałam już okazję współpracować z panem Sebastianem Macmillanem przy wcześniejszych działaniach terenowych. Nasza współpraca przebiegała sprawnie i skutecznie, dlatego, jeśli pozwolą na to potrzeby organizacyjne Komitetu, uprzejmie proszę o rozważenie przydzielenia mnie do zespołu, w którym pełni służbę. Znajomość metod pracy partnera terenowego pozwala ograniczyć czas potrzebny na koordynację działań oraz zwiększyć efektywność operacji.
Pozostaję do dyspozycji Ministerstwa przez cały okres trwania przedsięwzięcia i jestem gotowa stawić się do służby niezwłocznie po otrzymaniu decyzji.
Z wyrazami szacunku,
Urd Nordgersim
Załączniki:
1. Referencje od kapłanki Astrid Nilsen, Świątynia Freji w Bergen.
2. Poświadczenie współpracy z lokalnymi władzami magicznymi podczas usuwania skutków nawiedzeń w hrabstwie Northumberland (1968).
3. Referencje od starszego egzorcysty Eirika Halvorsena dotyczące działań przy oczyszczaniu osady Hovden (1970).
4. Wykaz przeprowadzonych egzorcyzmów i interwencji terenowych z ostatnich pięciu lat.