• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Gołębica Émile'a

Gołębica Émile'a
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
05.07.2026, 21:46  ✶  
Okolice przełomu lipca i sierpnia 1972 r.

Panu Émile'owi Mulciberowi,
Zameczek pod Cock

Szanowny Panie Mulciber,
Piszę do Pana z nadzieją, że pobyt na Wyspach Brytyjskich przebiega Panu pomyślnie, a nowe obowiązki przynoszą satysfakcję.

Jak Panu wiadomo, nasze rodziny połączyły ostatnio swe intencje w sprawie najszczytniejszego z przymierzy. Cieszę się, że los skojarzył moją Lydię z kimś o takim pochodzeniu i wedle zapewnień Pańskiego ojca – wyśmienitym wychowaniu.

Jednocześnie czując, że czas działa na naszą korzyść, ale i mając na uwadze delikatność sytuacji, pragnęłabym zaprosić Pana na małe, prywatne spotkanie. W najbliższym czasie będę oczekiwała Pana wraz z Lydią w naszej posiadłości.

Grimmauld Place 12 znajduje się na Grimmauld Place w Londynie. Jest ono ukryte przed oczami tych, których nie chcemy gościć. Proszę tylko stuknąć różdżką w drzwi, a nasz domowy skrzat Kreacher, z radością otworzy je przed Panem.

Moja córka jest osobą o niezwykłej wrażliwości, co jestem pewna, że doceni Pan jako człowiek świata i kultury. Wierzę, że będziecie mieli sobie wiele do opowiedzenia. Ze swojej strony jako matka i gospodyni, postaram się zadbać, aby atmosfera była jak najbardziej przyjazna.

Będzie nam niezmiernie miło gościć Pana w naszym domu. Proszę przyjąć to zaproszenie jako wyraz mojej serdecznej chęci, abyście Państwo mogli się lepiej poznać w sprzyjających okolicznościach zanim ciężar formalności w pełni spocznie na waszych barkach.

Jeśli mogłabym w czymś ułatwić Panu podróż, proszę dać znać. Z niecierpliwością czekam na potwierdzenie Pańskiej obecności.

Z poważaniem,
Ophelia Black
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Gołębica Émile'a - przez Émile Mulciber - 04.07.2026, 18:10
RE: Gołębica Émile'a - przez Bard Beedle - 05.07.2026, 21:46
RE: Gołębica Émile'a - przez Brynja Nordgersim - 05.08.2026, 15:33
RE: Gołębica Émile'a - przez Laurence Lestrange - 09.09.2026, 16:06
RE: Gołębica Émile'a - przez Electra Prewett - 10.09.2026, 20:50
RE: Gołębica Émile'a - przez Odile Fawley - 11.09.2026, 20:49
RE: Gołębica Émile'a - przez Odile Fawley - Wczoraj, 19:13