08.07.2026, 19:04 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2026, 19:06 przez Astoria Avery.)
Nazbierało mi się kilka pytań odnośnie mojego nadchodzącego multi:
1. Czy postaci przysługuje przewaga rodowa ze strony matki, jeśli ojciec jest mugolem? (wydaję mi się, że tak, ale wolę się upewnić)
2. W opisie genetyki rozszczepienia jest:
Czyli bliźniaki nie porozumiewają się jakimś dialogiem wewnętrznym między sobą, nie mogą się kłócić itd? Czy mając przewagę "Wstrzymał Ziemię, ruszył Księżyc" byłoby to możliwe?
3. Jeszcze w kwestii rozszczepionych dusz
Jak to jest widziane przez pracodawców? Czy w przypadku takich zawodów jak auror czy uzdrowiciel należy wybrać jedną ścieżkę zawodową? Czy potencjalnie dałoby się to pogodzić - wtedy jak, 2 tygodnie w jednej pracy, 2 tygodnie w drugiej? Obie naraz? Czy przełożeni są wyrozumiali i dostosowują godziny czy trzeba kombinować?
4. Jak nazwać takie konto? Jednym imieniem, Pełni? Oboma?
i dodatkowo:
5. Gdzie znajduje się siedziba Muzy?
1. Czy postaci przysługuje przewaga rodowa ze strony matki, jeśli ojciec jest mugolem? (wydaję mi się, że tak, ale wolę się upewnić)
2. W opisie genetyki rozszczepienia jest:
Cytat:W jednym momencie może funkcjonować tylko jedna dusza aktywna, która steruje posiadanym przez bliźniaków ciałem. W tym czasie druga z nich pozostaje w stanie uśpienia.
Czyli bliźniaki nie porozumiewają się jakimś dialogiem wewnętrznym między sobą, nie mogą się kłócić itd? Czy mając przewagę "Wstrzymał Ziemię, ruszył Księżyc" byłoby to możliwe?
3. Jeszcze w kwestii rozszczepionych dusz
Cytat:Prawnie są dwiema różnymi osobami dzielącymi jedno ciało. Mogą więc wykonywać odrębne zawody, a nawet zawrzeć dwa zupełnie odrębne małżeństwa.
Jak to jest widziane przez pracodawców? Czy w przypadku takich zawodów jak auror czy uzdrowiciel należy wybrać jedną ścieżkę zawodową? Czy potencjalnie dałoby się to pogodzić - wtedy jak, 2 tygodnie w jednej pracy, 2 tygodnie w drugiej? Obie naraz? Czy przełożeni są wyrozumiali i dostosowują godziny czy trzeba kombinować?
4. Jak nazwać takie konto? Jednym imieniem, Pełni? Oboma?
i dodatkowo:
5. Gdzie znajduje się siedziba Muzy?
learn the rules
then break some
then break some