Opis zadania brzmi tak:
Stwórz lub zamów od rzemieślnika żelazne gwoździe do trzymania w kieszeniach podczas sabatu. Ich przeznaczeniem jest odpędzanie wróżek i złych duchów, ale wszyscy Jasnowidzowie mają przeczucie, że warto zachować je na później i przybić je na noc do drzwi skażonych podczas Spalonej Nocy domostw.
Więc wiedza wynika z przeczucia osób z trzecim okiem. Najbardziej pasować będzie, aby Richard dowiedział się o tym, że gwoździe mogą pomóc na to co się dzieje od dowolnego jasnowidza. Jeśli nie chcesz grać tego wątku z jasnowidzem, no to Richard może dowiedzieć się tego od postaci niezależnej, niezależnie od tego czy ona konkretnie jest pierwotnym źródłem, czy zasłyszała to od kogoś.
Co się dokładnie stanie po przybiciu tych gwoździ do drzwi nie jest fabularnie jasne (twoja postać musi zaufać temu przeczuciu w ciemno).
Edit: Jeszcze chciałam dodać: gdybyś nie chciała tego grać, to oczywiście nie musisz pisać pełnych sesji wokół tematu, możesz sobie wysłać list do rzemieślnika w założeniu, że Richard się dowiedział o tym od jasnowidza lub pocztą pantoflową, a potem przybić te gwoździe. Chciałam ci tylko podać źródło, bo to nie jest klątwołamacz, tylko właśnie jasnowidz.