• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
[28.10.1972 wieczór] meeting the unknown | Nora & Erik

[28.10.1972 wieczór] meeting the unknown | Nora & Erik
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
2 godzin(y) temu ✶  
— ”Nie spodziewałam się” na zasadzie ”nie chcę tu być, odprowadź mnie do domu” czy ”zawsze chciałam zostać asystentką detektywa Longbottoma? — spytał powoli Erik, starając się zachować poważny wyraz twarzy.

Nie odmawiał jej odwagi; miał świadomość tego, że potrafi sobie radzić w kryzysie. Nie musiało to jednak oznaczać, że od razu chciała pakować się w każdą niebezpieczną sytuację, jaką musiał zbadać Zakon Feniksa. Poza tym mogła czuć się bardziej swobodnie przy stanowisku alchemicznym. Z drugiej strony… Każdego z zakonników to na pewnym etapie czekało. I chyba wolał, aby Figg mogła przejść przez swoją pierwszą misję terenową, nie musząc uchylać się przed klątwami Śmierciożerców.

— Poradzisz sobie. Wierzę w ciebie — powiedział z uczuciem, klepiąc ją lekko na ramieniu. — Poza tym, jesteś ekspertką. Jedną z nielicznych, które nadają się do tego zadania. A na pewno zapamiętałaś więcej z Opieki nad Magicznymi Stworzeniami niż ja. — Zmarszczył lekko czoło. — No i… Przynajmniej wiemy już, że to nie jest sprawa dla egzorcysty. A to już coś.

Odkrycie jakiego dokonał z Heather, było dość zaskakujące. W sumie był to poniekąd dowód na to, że nie powinni z góry wierzyć w meldunki i plotki przekazywane im przez Dumbledore'a. Duchy urządzające sobie dzikie przyjęcia w dokach okazały się w rzeczywistości dwugłowym hipogryfem karłowatym. Erik bardzo mocno starał się nie myśleć o tym, jak bardzo to zwierzę pasowało do pomysłu ”hipogryfa miniaturki”, którego chciał podarować Mabel.

— Hotel zdecydowanie nie wygląda zachęcająco — przyznał, przyglądając się z niedowierzaniem budynkowi, jakby gdzieś w głębi serca liczył, że po ostatniej wycieczce tutaj, ktoś postanowi jednak przebudować to paskudztwo. — Z drugiej strony, może właścicielowi zależy tylko na tym, żeby był blisko doków i mógł pomieścić wystarczająco dużą ilość ludzi.

Skoro ktoś już wpakował całą górę funtów w to, aby wznieść tutaj tego molocha, to raczej nie robił tego dla własnego widzimisię. Kto wie, może w okolicy planowano jakąś większą inwestycję, która miała ściągnąć do stolicy większą ilość tanich pracowników? To by wyjaśniało, czemu ktoś pozwolił architektowi wykazać się takim brakiem wyobraźni. A może była to po prostu zwykła oszczędność?

Kiedy dotarli do magazynu, rozejrzał się na prawo i lewo. Z sąsiedniego budynku wyszła dwójka mężczyzn w ciuchach roboczych, jednak równie szybko, jak się pojawili, tak szybko i ewakuowali się z okolicy, zmierzając w kierunku jednej z opuszczonych hal. Po potwierdzeniu, że teren był już czysty, Erik podniósł zasuwę i wszedł za Norą do środka.

— Mam nadzieję, że nie będą nam robić kłopotów… Transfer do ostoi to chyba najlepsze, co może je czekać — mruknął pod nosem, przymykając za nimi drzwi. — W sumie całkiem nieźle to wymyśliłaś. Lepsze to niż trzymać je w jakiejś kryjówce, dopóki nie znaleźlibyśmy jakiegoś odpowiedniego hodowcy.

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Erik Longbottom (446), Nora Figg (255)

Wiadomości w tym wątku
[28.10.1972 wieczór] meeting the unknown | Nora & Erik - przez Nora Figg - 27.09.2026, 20:48
RE: [28.10.1972 wieczór] meeting the unknown | Nora & Erik - przez Erik Longbottom - 2 godzin(y) temu

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa