• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16
[maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian

[maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
25.10.2022, 20:14  ✶  
Dla niego takie rzeczy były trudne. Dla niej proste i naturalne, przynajmniej wtedy, gdy była jeszcze dzieckiem. Nie rozważała za wiele, idąc przez życie z wyciągniętą dłonią – i często trzymając w niej cukierka. Miało się to na niej do pewnego stopnia zemścić, ale wtedy, mając trzynaście lat, w rozczochranej głowie Brenny nie było za wiele miejsca na rozkładanie takich konceptów na części pierwsze.
- Może wtedy obaj będą najlepszymi przyjaciółmi? – zasugerowało z zastanowieniem, jakby sama nie była pewna. Miała całe mnóstwo znajomych i całkiem sporo przyjaciół, chociaż było trochę prawdy w tym, że przynajmniej ich część podbierała bratu. A dokładnie bezczelnie wpakowywała się w ich towarzystwo, robiąc to tak często, że i Erik, i jego koledzy zaczynali traktować to jak coś normalnego.
Wyprostowała się wreszcie, porzucając obserwację grzyba. Nie wstawała z trawy, najwyraźniej nie mając zamiaru od razu rzucać się do poszukiwania włosów jednorożców.
- Dziwna? „Straszna i okropna”, chciałeś powiedzieć. I nic mi się nie sprawdziło, bo mi ani razu nie wyszły poprawne obliczenia – parsknęła. – Rozważam przepisanie się na wróżbiarstwo, a to już taka zupełna desperacja…
Było w tym coś zabawnego, ironia, której on nie mógł pojąć: bo Brenna sama posiadała Trzecie Oko, ukierunkowane jednak ku przeszłości. Czego zresztą dowiedziała się całkiem niedawno. A jakoś wróżbiarstwa się obawiała…
- Tak, gra w drużynie. Moją? Gandalf. Ja tam bym się nie obraziła, jakby stanął na moim progu i zaprosił mnie na przygodę – powiedziała, z westchnieniem zbierając się wreszcie z trawy i rozglądając za kolejnymi włosami. Była za młoda, by pamiętać, że Frodo i Sam na tej „przygodzie” ryzykowali życie, zdrowie, głodowali, odnosili rany, tracili towarzyszy i ten pierwszy skończył ze złamaną psychiką. – Ej, myślisz, że gajowy nas tu porzucił? Bo coś długo nie wraca. Kurde, a ja zapomniałam sypać okruszki, żeby móc trafić z powrotem.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (3026), Theseus Fletcher (2100)

Wiadomości w tym wątku
[maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Brenna Longbottom - 20.10.2022, 10:28
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Theseus Fletcher - 21.10.2022, 21:24
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Brenna Longbottom - 21.10.2022, 21:37
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Theseus Fletcher - 21.10.2022, 22:00
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Brenna Longbottom - 21.10.2022, 22:16
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Theseus Fletcher - 23.10.2022, 18:20
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Brenna Longbottom - 23.10.2022, 18:39
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Theseus Fletcher - 25.10.2022, 19:50
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Brenna Longbottom - 25.10.2022, 20:14
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Theseus Fletcher - 27.10.2022, 19:28
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Brenna Longbottom - 27.10.2022, 19:41
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Theseus Fletcher - 27.10.2022, 20:57
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Brenna Longbottom - 27.10.2022, 21:12
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Theseus Fletcher - 28.10.2022, 23:12
RE: [maj, 1959, Hogwart] A w Hogwarcie bez zmian - przez Brenna Longbottom - 28.10.2022, 23:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa