Szczupła kobieta mierząca sobie sto sześćdziesiąt osiem centymetrów; przyglądając się jej wąskiej niczym u osy talii trudno nie ukryć zdziwienia, że wydała na świat trójkę dzieci. Twarz owalna, z dużymi bursztynowymi oczami, ciemnymi brwiami wyginającymi się w łagodne łuki, lekko zadartym nosem oraz dołeczkami w policzkach, gdy Imogen się uśmiecha. Sięgające pleców gęste kruczoczarne włosy w świetle mienią się granatowymi refleksami. Niezależnie od okoliczności odziana jest elegancko oraz zgodnie z najnowszą modą, zaś jej fryzura i makijaż pozostają nienaganne.
I'm okay with history repeating
Tell me I'm the one you can't forget
krew
genetyka
zawód
Wysoka (bo mierząca metr siedemdziesiąt cztery) po matce, z wyglądu jednak podobna do ojca. Ciemne, długie włosy i równie brązowe oczy jako pierwsze rzucają się w oczy na tle jasnej cery. W pracy zazwyczaj pojawia się w zwiewnych, choć wciąż wygodnych sukniach, podczas gdy w terenie można ją spotkać wyłącznie w spodniach i skórzanych butach. Od zawsze fanka biżuterii, nosząca na palcach cienkie obrączki, a na szyi ledwo rzucający się w oczy łańcuszek, podarowany jej przez babcię, gdy ukończyła szkołę.
Przez Nostalgię został przyniesiony niewielki pakunek zawinięty w jasnoróżową bibułę, po odwinięciu której ukazuje się kartonowe pudełko wypełnione zakorkowanymi buteleczkami z płatkami kwiatów i lśniącym pyłem. Zarówno pudełko, jak i dołączony do niego list są zapieczętowane woskiem z wybitym logiem firmy Potterów. Od pakunku unosi się delikatna woń charakterystyczna dla perfum N°6, mających premierę w marcu tego roku.
Londyn 14.05.1972
Madame Rookwood,
mam nadzieję, że ostatnia przesyłka, którą Madame ode mnie otrzymała, przypadła Pani do gustu. Przesyłam cztery sole do kąpieli, nad którymi w ostatnim czasie pracowali mój ojciec i wuj. Ta z domieszką lawendy ma właściwości kojące, perfekcyjne dla odreagowania po ostatnich wydarzeniach. Uzupełniona o miodowy pył dodaje skórze blasku, który utrzymuje się co najmniej dobę w zależności od długości kąpieli. Różana nuta przyciąga adoratorów, nigdy niechcianych. Z kolei mieszanka tojadu i pąków bławatka nie tylko wpływa na jędrność skóry, ale również odstrasza niebezpieczeństwo.
Liczę, że spodoba się Pani ta przesyłka i prześle nam Pani (jak zwykle zresztą) cenne wskazówki i przychylną recenzję.
I'm okay with history repeating
Tell me I'm the one you can't forget
krew
genetyka
zawód
Wysoka (bo mierząca metr siedemdziesiąt cztery) po matce, z wyglądu jednak podobna do ojca. Ciemne, długie włosy i równie brązowe oczy jako pierwsze rzucają się w oczy na tle jasnej cery. W pracy zazwyczaj pojawia się w zwiewnych, choć wciąż wygodnych sukniach, podczas gdy w terenie można ją spotkać wyłącznie w spodniach i skórzanych butach. Od zawsze fanka biżuterii, nosząca na palcach cienkie obrączki, a na szyi ledwo rzucający się w oczy łańcuszek, podarowany jej przez babcię, gdy ukończyła szkołę.
dla Pani znajdę chwilę nawet dziś popołudniu. Mam zjawić się w Little Hangleton, czy załatwia Pani jakieś interesy w Londynie? Wtedy zapraszam do salonu na Pokątnej.
Serdecznie dziękuję za dobre słowo.
Z wyrazami szacunku
Jane Potter
Czarna Wdowa
— Get on your knees — Beg me to stop
krew
genetyka
zawód
Vespera jest drobną kobietą, chudą i zgrabną. Ma metr sześćdziesiąt centymetrów, a waży zaledwie pięćdziesiąt dwa kilo. Wygląda na osobę, która przy pierwszym podmuchu wiatru poleci razem z nim i zniknie na wieki. Ma duże, tajemnicze, brązowe oczy, które patrzą na rozmówcę pewnie oraz zagadkowo. Usta są pełne, a kąciki lekko uniesione w zadziornym, flirtującym uśmiechu. Twarz jest mała i owalna. Włosy ciemne, ścięte na boba okalające drobną twarz w uroczy sposób. Kobieta ubiera się modnie i kobieco. Często swoim ubiorem przyciąga wzrok mężczyzn, co jest celowym zabiegiem, ponieważ Vespera dobrze czuje się jak ludzie na nią patrzą.