• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 8 Dalej »
Alice Flora Greengrass

Alice Flora Greengrass
Widmo
Ludzie, którzy są szaleni rzadko zastanawiają się nad tym, czy są szaleni.
krew
genetyka
zawód
Na pierwszy rzut oka zauważyć można łobuzerski, pewny siebie uśmiech, zielone oczy, które na każdego patrzą radośnie. Ma twarz pokrytą sporą ilością piegów i lekko zadarty nos. Włosy są ogniście rude, proste, sięgają nad ramiona. Alice ma 153 centymetry wzrostu i waży 47 kilogramów.

Alice Greengrass
17.09.2023, 18:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2023, 13:31 przez Eutierria. Powód edycji: Zatwierdzenie zmian w kp. )  

Alice Flora Greengrass

Koncepcja postaci

Urodziła się 22.05.1958 roku pod znakiem zodiaku bliźniąt i numerologiczną piątką. Jest osobą, która posiada wrodzoną ciekawość. Sprawia to, że nie jest osobą nudną lub niewartą uwagi. Posiada duszę artystki i nie raz występowała podczas prób w teatrze jej rodziny od strony mamy zastępując niektórych aktorów. Lubi czytać dobre sztuki, książki z kategorii dramaty, czasami komedie i nawet horrory, bo nie boi się bać. Cechuje się dużą wrażliwością i empatią starając się zawsze zażegnać konflikty. Ceni sobie niezależność i nie cierpi rutyny, więc zawsze znajdzie jakiś kreatywny sposób na spędzenie czasu. Jest bardzo dynamiczna i zmienna, a to sprawia, że w jej towarzystwie inni zwykle się nie nudzą. Jest z charakteru osobą delikatnie szaloną i pewną siebie – przynajmniej stara się taka być. Jej nieśmiałość zaniknęła już dawno, gdy była dzieckiem ponieważ czasami wychowywała się na deskach teatru, a więc często była w centrum zainteresowania. Alice stara się być dobrą przyjaciółką, która wysłucha każdego. Czasami jest dziecinna, ale to dlatego, że jest jeszcze młodą osobą szukającą swojego miejsca na świecie. Zawsze stanie po stronie słabszych, stara się tłumaczyć i nauczać. Lubi przeglądać książki z kategorii świat, ponieważ mażą się jej ciągłe podróże, ceni sobie wolność i niezależność, więc często nie słucha się innych. Pakuje się przez to w kłopoty, ponieważ jest uparta i nie bierze sobie rad innych za bardzo do serca dopóki nie popełni jakiegoś błędu. Nie ma problemów ze zmianami, jest ekspresyjna i potrafi zjednywać sobie ludzi.

Jej ojciec nazywał się Magnus Greengrass założył niewielką cieplarnie z rzadkimi roślinami na obrzeżach Londynu, która teraz należy do jego brata. Alice często do nich zagląda, aby porozmawiać ze swoim wujkiem. Jej matką była Olive Selwyn była aktorką w rodzinnym teatrze – często obejmowała pierwszoplanowe role. Jej rodzice nie uczestniczyli bezpośrednio w sporze, raczej unikali jakiegokolwiek konfliktu. Starali się dawać Alice dużo ciepła i wsparcia w rozwijaniu jej zainteresowań. Od dziecka uczestniczyła w fascynacji jej ojca roślinami. Uczyła się o nich już jako mały bąbelek, a jej mama czytała jej różne sztuki, często wrzucała na deski teatru, gdy tylko pojawiały się drobne role dla dzieci. W momencie, gdy zafascynowała się Quidditchem również zrobili wszystko, aby mogła spełniać się w realizowaniu swoich pragnień do zostania najlepszym graczem w tym sporcie. Niestety, gdy dziewczynka miała osiem lat jej rodzice zmarli w strasznym wypadku. Poszli na randkę do niemagicznego Londynu, a tam jeden z pijanych, mugolskich kierowców wjechał w nich z impetem. Nie przeżyli, a Alice nabawiła się drobnego lęku wobec pojazdów mugolskiego pochodzenia. Została adoptowana przez Otto i Josephine Abbott. Zamieszkała z nimi, dostała od nich dużo wsparcia i miłości; to pomogło jej się pogodzić z odejściem jej rodziców. Nadal czasami zagląda do teatru Selwynów, aby nie zatracić wspomnień o swojej rodzicielce.

Po otrzymaniu listu ze szkoły udała się na szkolne zakupy. Pierwszym miejscem, do którego się udała był sklep Ollivanderów z różdżkami, gdzie magiczny patyk wybrał ją jako swoją właścicielkę. Rdzeniem w jej różdżce jest włos z ogona jednorożca, drewno to cyprys. Mierzy równe dwanaście cali i jest dosyć sztywna. Jej zwierzęciem totemicznym jest żaba, gdyż dziewczyna często ponosi się emocjami, gdy coś nietypowego grozi jej przyjaciołom. Czasami nie radzi sobie z niektórymi sytuacjami i jest też często ślamazarą, która potrafi potknąć się o własne nogi. Niektórzy mogą uznawać, że Alice lepiej radzi sobie z poruszaniem siedząc na miotle niż chodząc na własnych nogach.

Alice zaraziła się od swojego ojca fascynacją do zielarstwa i mimo, że go już nie ma nadal uwielbia ten temat. Nauczyła się hodować niektóre rośliny i jest wręcz prymuską podczas tych zajęć. Dodatkowo radzi sobie w miarę dobrze na eliksirach oraz historii magii. Nie jest za dobra w zaklęciach transmutacyjnych i astronomii. Totalnie nie radzi sobie z odszukaniem gwiazd na niebie. Od mamy zaraziła się fascynacją aktorstwem i dobrymi sztukami oraz książkami. Sama czasami pisze opowiadania w swoim wielkim dzienniku, z którym się nie rozstaje. Lubi w wakacje występować podczas prób w rodzinnym teatrze. Gdy ojciec zabrał ją na pierwszy mecz Quidditcha wiedziała, że będzie to jej ulubiony sport. Gdy tylko nadarzyła się okazja dołączyła do szkolnej drużyny w Quidditchu na pozycji ściągającej. Wspiera Gryffindor.

Alice ma też słabości – jedną z nich jest lęk przed wodą. Mając siedem lat pojechała z rodzicami nad morze, gdzie się podtopiła i nabawiła się lęku. Od tamtej pory nie lubi wchodzić do zbiorników wodnych. Lato spędza głównie na opalaniu się i czytaniu książek. Jest też zazdrosna i jeśli kogoś lubi nie potrafi znieść myśli, że dana osoba nie poświęca jej zbyt wiele uwagi. Stara się z tym walczyć, ale czasami jest to trudniejsze niż może się wydawać. Zawsze pomoże swoim przyjaciołom poświęcając im swój czas wolny nawet jeśli ma jakieś inne plany.

Widmo
krew
genetyka
zawód
Na pierwszy rzut oka zauważyć można łobuzerski, pewny siebie uśmiech, zielone oczy, które na każdego patrzą radośnie. Ma twarz pokrytą sporą ilością piegów i lekko zadarty nos. Włosy są ogniście rude, proste, sięgają nad ramiona. Alice ma 153 centymetry wzrostu i waży 47 kilogramów.

Alice Greengrass
23.09.2023, 16:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2023, 19:24 przez Limbo.)  

Postać drugoplanowa

Widmo
krew
genetyka
zawód

Alice Greengrass
23.09.2023, 16:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2023, 19:25 przez Limbo.)  

zebrane odznaki

Twoja postać nie zdobyła jeszcze żadnych odznak. Odznaki możesz zbierać realizując scenariusze, zdobywając mechaniczne osiągnięcia i biorąc udział w wydarzeniach ogłaszanych w dziale szpalta. Sporadycznie mistrzowie gry obdarowują graczy odznakami specjalnymi. Sposoby na ich zdobycie owiane są jednak tajemnicą.
Widmo
krew
genetyka
zawód

Alice Greengrass
23.09.2023, 16:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.01.2024, 00:50 przez Alice Greengrass.)  

Ludzie, którzy są szaleni

rzadko zastanawiają się nad tym, czy są szaleni.

[Obrazek: grInwXo.jpg] [Obrazek: N4J53km.jpg] [Obrazek: cyM1R4m.jpg]

Punkt Pierwszy: Kocham Franka Longbottoma, ale to jest totalny sekret, więc nie wolno o tym nikomu mówić. NAWET FRANKOWI!
Punkt Drugi: Trzeba znaleźć dziewczynę Syriuszowi, bo ma nie równo pod sufitem i wszystkie dziewczyny z naszego domu myślą, że ja na niego lecę. A TO NIE PRAWDA. TO MÓJ PRZYJACIEL!
Punkt Trzeci: Czy Potter kocha się w Evans? Czy Evans kocha Pottera? Trzeba rozwiązać zagadkę.
Punkt Czwarty: Wujek Greengrass znalazł u mugoli fajną roślinkę, która zjada muchy. Muszę podwędzić nasiona i połączyć z Tentakulą. Wciągnąć w to Franka!

Przypadkowy wpis z pamiętniczka:

Cześć, jestem Alice. Mam w tym roku czternaście lat. Lubię kremowe piwo, wychodzić późno w nocy do kuchni w Hogwarcie. Lubię występować w teatrze. Latanie to moja pasja. Kiedyś wyhoduje skrzydła. Lubię łączyć ze sobą przypadkowe rośliny. Będę najmłodszym, graczem w Quidditcha i prawdopodobnie rzucę szkołę w piątej klasie, aby spełniać się zawodowo. Kiedyś będę żoną Franka – on jeszcze o tym nie wie.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę wszystkim mówię, że ja z Pucharem Quidditcha, który zdobyliśmy dzięki mnie. tak naprawdę to pokazują się tam moi rodzice, ale nie chcę, aby inni byli smutni, więc wolę im skłamać.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę mugolskiego samochodu.
♦ Amortencja pachnie mi rybami, które łowię z Otto; fajką, którą pali wujek; ulubionymi roślinami Franka, ale mu o tym nie mówcie; książkami, które mama mi czytała i wodą kolońską mojego taty.
♦ Moje ulubione zaklęcie to jeszcze nie mam.
♦ Mój patronus przyjmuje formę pewnie żaby.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie strata czasu.
♦ Czarna magia? Cóż... powinna zniknąć ze świata.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam dostanie się do drużyny Quidditcha.
♦ Stoję po stronie moich przyjaciół.
♦ Moje serce należy do zgadnij.
Widmo
krew
genetyka
zawód

Alice Greengrass
19.10.2023, 18:13  ✶  

o przeszłości

Tutaj opisujesz przeszłość postaci. Możesz również umieścić tutaj link do wpisu ze spisem swoich retrospekcji oraz biografią.

Lato 1972

Opis kwartału oraz link do wpisu ze spisem sesji.
Widmo
krew
genetyka
zawód

Alice Greengrass
19.10.2023, 18:15  ✶  

Wspomnienia i sny

najważniejsze wspomnienia

Pole freeform. Tutaj możesz opisać biografię postaci w formie opowiadania lub punktów.

rozgrywki

[ DATA ] • TYTUŁ
OPIS
STARRING: OSOBA | STATUS | SŁOWA:
[ DATA ] • TYTUŁ
OPIS
Widmo
krew
genetyka
zawód

Alice Greengrass
19.10.2023, 18:18  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2023, 23:11 przez Alice Greengrass.)  

Kwartał i rok

dokonania fabularne

Wydłużony opis fabularnych dokonań postaci w kwartale. Co zmieniło się w jej życiu? Czy pięła się na szczeblach organizacji? Zorganizowała wydarzenie, straciła kogoś bliskiego?

postępy

Co udało się postaci osiągnąć? Jak rozwinęła swoje umiejętności? Czego dokonała na fabule, a co gracz dodaje pomiędzy wierszami? Ten opis musi być poparciem zmian nanoszonych w statystykach, przewagach, zawadach i lokacjach.

rozgrywki

Czerwiec
[ 30.06.1972 ] • Powrót do domu

Razem z Frankiem wróciliśmy do domu. Odebrali nas wujkowie Franka – Brenna i Erik. Dwa razy się wywróciłam, ale było warto, bo Brenna wzięła mnie na ręce. Dowiedzieliśmy się, że mają w domu psy i gościa.

STARRING: FRANK, BRENNA, ERIK LONGBOTTOM | ZAKOŃCZONE | SŁOWA: 1224

rozgrywki

Lipiec

[ 01.07.1972 ] • Zielarskie Pogotowie

OPIS

STARRING: SESJA GRUPOWA | TRWAJĄCE | SŁOWA:

[ DATA ] • TYTUŁ

OPIS

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku