• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Stłuczka – sóweczka kaktusowa Philipa

Stłuczka – sóweczka kaktusowa Philipa
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
16.09.2023, 10:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.09.2023, 10:20 przez Laurent Prewett.)  
List wysłany późnym wieczorem

tajemnicza data, New Forest

Drogi Philipie,

och, ile radości sprawiłeś mi tym prezentem! Dziękuję Ci, Philipie, jesteś kochany! Jestem zachwycony Spritzem, choć doczekał się on już nowego imienia (dlaczego nazywasz sowy od imienia drinków! tak, nie pijam, ale nie myśl sobie, że nie wiem!). Jestem naprawdę wzruszony. Bardzo Ci dziękuję.

Owszem, widziałem. Przyszedłbym nawet bez zaproszenia, żeby Ci kibicować, ale jego pojawienie się jest dla mnie niezwykle miłym dodatkiem. Doceniam. Jeśli wygrasz może powinienem zawiązać sobie na szyi taką wstążeczkę, jaką miała sówka..?

Całuję,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Lukrecja
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
16.09.2023, 20:16  ✶  

Drogi Philipie,

katastrofy w New Forest? Raczysz sobie ze mnie żartować. Co nie oznacza, że powstrzyma mnie to przed porwaniem Twojej sowy. Wiesz, co jest słodsze od dwóch małych kaktusówek? Pozwolę Ci zgadnąć. Sowa ma na imię Regalo. Zapewne tego nie wiesz, ale mam słabość do Włoch. Z wielu względów, najbardziej ze względu na sztukę. Wiele pięknych dzieł powstało w tym starożytnym kraju i wiele pięknych myśli z niego wypłynęło. Nurtów stanowiących podstawę naszej filozofii, czasem nawet matematyki. Wiem, to prawda, nie tylko swoje sowy tak nazywasz, ale i inne zwierzęta. Ja lubię nazywać stworzenia mnie otaczające włoskimi słowami. Choć włoskiego nie znam, ale trzymam mały słowniczek. Zaglądam tam w poszukiwaniu imion. Regalo oznacza "prezent". Nie mogła nosić innego miana.

Widzę, że forma dotrzymuje. Nie zmarnuj tylko całej energii na obrażanie Pana Lestrange'a, przecież musisz się prezentować jak młody bóg przed tłumem. I choć to miała być jedynie filuterna zaczepka to musiałbyś się o wiele bardziej teraz postarać, jeśli chciałbyś zobaczyć kokardkę na mojej szyi.

Całuję,
Laurent Prewett

○ • ○
Profesor G
Kilku panów w jednym ciele.
krew
genetyka
zawód
175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.

Giovanni Urquart
17.09.2023, 19:43  ✶  
Kontynuacja

List wysłany jeszcze tego samego dnia.

Drogi Philipie!

Okrutnym jest, że stawiasz mnie w sytuacji, w której muszę wybierać między przyjacielem a własnym kodeksem moralnym. Dobrze wiesz, jak stronię od przemocy. Nie tylko jest to kwestia światopoglądowa, ale i takie wydarzenia mogą tylko przywołać Jonathana, który ostatnio jest niesamowicie niespokojny.

Dla Twojego dobra, przemyśl to jeszcze. Jako osoba publiczna nie powinieneś promować takiego rozwiązywania konfliktów. Szczególnie nie wtedy, gdy żyjemy w czasach wojny! Bądź mądrzejszy i po prostu zignoruj go. To naprawdę nie jest tego warte.

Gio
Poparzona
Nie prowadzę kursów wypowiadania mojego nazwiska.
krew
genetyka
zawód
Na pierwszy rzut oka — blizny po oparzeniach na twarzy. Na drugi — potężna niezręczność. Dopiero później możesz podziwiać nietypowy styl ubierania inspirowany mugolskim schyłkiem lat 60. 173cm || chuda, trochę mięśni || jasny blond || piwne

Ula Brzęczyszczykiewicz
18.09.2023, 22:08  ✶  
28.05.1972

Szanowny Panie Nott,

Nazywam się Urszula Brzęczyszczykiewicz. Jestem artystką, od której kupił Pan portret na Beltane.

W związku z zajściami podczas Beltane, zniszczeniu uległa kopia rysunku wykonanego dla Pana. Bardzo przepraszam za niedopilnowanie opłaconego przez Pana zlecenia.

Chciałabym zaoferować zadośćuczynienie w formie dowolnego rysunku wykonanego na zamówienie. Mogę również wykonać kopię oryginału, który zabrał Pan ze sobą.

Jeszcze raz, bardzo przepraszam.

Z wyrazami szacunku,

Urszula Brzęczyszczykiewicz

???
Lukrecja
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog

Laurent Prewett
21.09.2023, 11:24  ✶  

Drogi Philipie,

teraz mnie delikatnie zawstydziłeś, chyba w tym celu lepsza byłaby Grecja, ale podejrzewam, że nie o to chodzi. Być może nauczenie się włoskiego rzeczywiście nie jest takim złym pomysłem..? Rozważę to, czysto hobbystycznie w wolnym czasie. Obawiam się, że na ten moment, ledwo bym wiedział, jak się przedstawić, więc trudno tutaj mówić o szlifowaniu tego, czego się nie zna. Czy twoje słowa o byciu przewodnikiem mam proponować jako propozycję? Nie chciałbym, żeby spotkał cię zawód - jestem tragiczny w poruszaniu się po miastach. Ale na pewno dałbym z siebie wszystko!

Nie mogę Ci tego obiecać mimo najszczerszych chęci, ponieważ wybieram się z damą, której nie ośmielę się zostawić samej, a odwiezienie jej do domu uważam za punkt honoru.

Całuję,
Laurent Prewett

○ • ○
Lukrecja
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog

Laurent Prewett
26.09.2023, 23:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.09.2023, 23:17 przez Laurent Prewett.)  
18.07.1972, New Forest

Drogi Philipie,

nie bardzo wiem, jak powinienem się teraz względem Ciebie odnosić. Czy mamy pozostać sobie obcy? Czy to wszystko naprawdę nic nie znaczyło? Mam wiele pytań i niepewności i nie potrafię ich wypchnąć ze swojej głowy. Koniec końców chyba Ty jesteś osobą, która może mi dostarczyć odpowiedzi.

Zapewne przygotowujesz właśnie swoje przyjęcie urodzinowe, więc nie chciałbym nadmiernie przeszkadzać. Jak idzie? Przygotowujesz przyjęcie tego roku?

Z wyrazami sympatii,
Laurent Prewett

○ • ○
Lukrecja
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog

Laurent Prewett
27.09.2023, 00:20  ✶  
18.07.1972, New Forest

Drogi Philipie,

będę jutro przechodził przez Aleję Horyzontalną koło 8 rano. Być może będzie dane się nam na siebie natknąć?

Z wyrazami sympatii,
Laurent Prewett

○ • ○
Gentleman
✦Oh, these violent delights...✦
krew
genetyka
zawód
Kayden jest wysoki i szczupły, z lekkim zarysem mięśni i wyraźną linią szczęki. Czarne jak noc włosy ma rozwichrzone przez wiatr, zadziornie opadające na czoło. Oczy barwy gwiazd, srebrne i przenikliwe. Cera blada, niesamowicie ciężko ją opalić. Ubiera się elegancko, zwykle w biel i czerń, czasem kroplę czerwieni. W chłodne dni na barki narzuca czarny płaszcz. Woń cynamonu i wiśni jest zawsze obecna, dryfując wokół niego w zmysłowym tańcu.

Kayden Delacour
08.10.2023, 15:25  ✶  
Ulica Pokątna 25.07.72
Drogi Philipie,

Pojedynkujesz się z Louvainem? Ty chyba naprawdę kochasz rozgłos, kuzynku. Nie jestem pewien, czy to dobry pomysł, a o co poszło, tego kompletnie już nie rozumiem... Tak czy inaczej, zjawię się, choć mogę się nieco spóźnić. Spróbuj wytrzymać na ringu, zanim się nie zjawię~

Kayden

[Obrazek: qEyGuHF.gif]

✧ The bear loved the deer, it was obvious.
It ripped the deer's throat out, and then licked the dying deer
with the most passionate affection ✧
Lukrecja
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog

Laurent Prewett
12.10.2023, 23:49  ✶  
List dotarł 20.07.1972
Trudno.
Dziękuję za wsparcie, Philipie. Będziemy w kontakcie.

Laurent

○ • ○
Lukrecja
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog

Laurent Prewett
13.10.2023, 16:47  ✶  
20.07.1972

Drogi Philipie,

nie wyobrażasz sobie nawet ilości poczty, jaką otrzymałem od znajomych jak i nieznajomych. Nawet nie zamierzam jej otwierać - wolę nie wiedzieć, jakie wiadomości tam znajdę. Byłem w szoku, kiedy zobaczyłem artykuł. Starałem się jak najszybciej odpisać na wiadomości, żeby potwierdzić, że nic mi nie jest. Nic się nie stało.

Ty i Ja wiemy, jak wyglądał ten wywiad. Będę szukał prawnika, żeby rozliczył się z tym dziennikarzem, ale i tak słowo już poszło w świat. Trudno. Tego nie zmienię. Wybacz, ale nie mam ani czasu ani nastroju na rozpisywanie się w listach, w New Forest masz teraz małą szansę mnie złapać.

Z wyrazami sympatii,
Laurent Prewett

○ • ○
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny