• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Dodatkowe poradniki Accio! - Korzystanie z wyszukiwarki

Accio! - Korzystanie z wyszukiwarki
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
26.03.2024, 19:39  ✶  

Jak odszukać swoje posty...?

Widziałam, że wielu osobom sprawia trudność odszukanie swoich postów w celu uzupełnienia osi czasu, postów postaci z wydarzeń, wylosowanych sum przypadków i tak dalej. Nie, nie musicie za każdym razem przeklikiwać wszystkich stron tematu - wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Link do niej znajduje się na pasku na górze - jest ukryta za kanonicznym zaklęciem przywołującym - Accio.

♦ Podstawowe informacje

Większości z was wystarczy zapewne wiedzieć, że wpisanie w polu Słowa kluczowe gwiazdki (*) zastąpi dowolny ciąg znaków. Jeżeli to nie jest wystarczające, poniżej przygotowałam konkretne instrukcje co gdzie i jak dokładnie wklepać.

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
26.03.2024, 19:39  ✶  

Chcę odnaleźć wszystkie losowania Sum Przypadków

Na przykład: chcę odnaleźć wszystkie Sumy wylosowanę przez Norę Figg.

1. Wpisuję „wylosowany scenariusz”, ponieważ jest to fragment kodu, jaki trzeba uzupełnić, żeby wylosować sumę. Można to też wymienić na przykład na PRZERZUCAM, żeby zobaczyć, czy w tym kwartale Nora przerzuciła już Sumę.

[Obrazek: xZNIhel.png]

2. Chcę znaleźć Sumy konkretnej postaci, więc muszę wpisać jej login.

[Obrazek: xy4hXLt.png]

3. Chcę wyświetlić wyniki jako posty, ponieważ chcę linki do konkretnych postów, a nie do tematu jako całości.

[Obrazek: GyBBfZ2.png]

4. Szukam w dziale Szpalta. Na wypadek, gdyby Nora użyła tych słów w postach fabularnych lub zadając jakieś pytanie, zgłaszając się po odznaki i tak dalej...

[Obrazek: FUcKo9U.png]

5. Cieszę się wynikami wyszukiwania. Mam linki bezpośrednio do postów Nory.

[Obrazek: OWMgDZV.png]

Czarodziejska legenda

Eutierria
26.03.2024, 19:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.03.2024, 19:45 przez Eutierria.)  

Chcę odnaleźć wszystkie tematy fabularne, w których postać napisała przynajmniej jeden post

Przyszła pora rozliczeń, a ty nie uzupełniałaś osi czasu...? Spoko, oto instrukcja, Noro:

1. Wpisujemy magiczną gwiazdkę.

[Obrazek: o8hHwDx.png]

2. Wpisujemy postać, której wątki chcemy odnaleźć.

[Obrazek: hCzcNfB.png]

3. Tutaj zaznaczamy wątki (bo chcemy linki do wątków, a nie bezpośrednio do wszystkich napisanych tam postów...).

[Obrazek: FgUDVc8.png]

4. Musimy teraz zaznaczyć wszystkie działy fabularne. Od Pokątnej aż po retrospekcje i sny (chyba że nie chcemy ich uwzględniać w wynikach wyszukiwania).

[Obrazek: pcsX4Ms.png]

5. Cieszymy się wynikami. Oto wszystkie sesje fabularne Norki.

[Obrazek: A7Fp8hs.png]

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa