• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda

Strażnik Tajemnic
20.05.2022, 09:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2023, 20:03 przez Morrigan.)  

Zanim zadasz pytanie...

Niniejszy temat służy do kontaktu graczy z administratorem forum, a także z moderatorami. Możecie tutaj śmiało zadawać pytania, zgłaszać wątpliwości, a także własne propozycje dotyczące rozwoju gry. Jeżeli z jakiegokolwiek powodu nie chcecie zadawać pytania publicznie (nie wnikam dlaczego), to można zrobić to również poprzez wysłanie mi prywatnej wiadomości na konto Eutierria. Z góry zaznaczam, że czasami odpowiedzią może być link do tematu, w którym znajduje się jakiś opis. Oczywiście nie robię tego złośliwie - po prostu chcę wskazać, gdzie następnym razem szukać takiej informacji, w myśl tego, że trochę czasu minie, zanim gracz oswoi się z układem opisów. Jeżeli zapoznaliście się z tym opisem i po prostu pozostawił w was jakieś wątpliwości - dajcie znać, będę wtedy wiedziała, że należy go rozwinąć lub przeredagować, a nie jedynie wskazać miejsce, w którym powinno się go szukać.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Yaxley
18.10.2022, 22:24  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.10.2022, 22:29 przez Geraldine Yaxley.)  
Chciałam zapytać o przewagi, przewaga za III, płacę 300, czy 600? Nie wiem, czy one też są droższe
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
18.10.2022, 22:53  ✶  
(18.10.2022, 22:24 )Geraldine Yaxley napisał(a): Chciałam zapytać o przewagi, przewaga za III, płacę 300, czy 600? Nie wiem, czy  one też są droższe

Za przewagę I zapłacisz 100, za przewagę II 200, za przewagę III 300. Serduszko

there is mystery unfolding
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
18.10.2022, 23:01  ✶  
Jaki mamy koniec końców rok na forum? W jednym temacie znalazłem info sugerujące 1971, a wcześniej była mowa o '72 bodaj, więc wolę dopytać xD
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
18.10.2022, 23:05  ✶  
(18.10.2022, 23:01 )Erik A. Longbottom napisał(a): Jaki mamy koniec końców rok na forum? W jednym temacie znalazłem info sugerujące 1971, a wcześniej była mowa o '72 bodaj, więc wolę dopytać xD

Mamy wiosnę 1972... xD Możesz mi dać znać na PW gdzie jest takie info, a ja zaraz dopiszę to gdzieś na widoku zanim nie wrzucę zadań fabularnych na ten kwartał.

⍜⌣⍜
Przyjazny ghoul z sąsiedztwa
Niepokojące spojrzenie bursztynowych oczu. Wygląda jakby nie spał całą wieczność. Burza srebrzystych włosów. Skóra w niepokojącym, sinym odcieniu. 178cm || chudy

Ururu Marquez
18.10.2022, 23:42  ✶  
Elo
http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=36
Literówka w języku wykładania przy Castelobruxo
Czarodziejska legenda

Eutierria
18.10.2022, 23:45  ✶  
(18.10.2022, 23:42 )Ururu Marquez napisał(a): Elo
http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=36
Literówka w języku wykładania przy Castelobruxo

Siema, poprawiłam, dzięki.

Two-face
dobra już nie cisnę,
bo się robi patetycznie
162 cm wzrostu, blond krótkie włosy zaczesane najczęściej w tył. Niebieskie, prawie turkusowe tęczówki oczu. Ubiór luźny, dresy pomieszane z marynarką, bądź na odwrót (szykowne spodnie z bluzą zakładaną przez głowę lub rozpinaną). Lubuje się w beżowych odcieniach, ale nie pogardzi czernią.

Séraphine Anne Leroux
19.10.2022, 08:25  ✶  
[Obrazek: 9t2s486.png]
Nie działa link w temacie o administracji.

– in a room full of liars –
[Obrazek: 18ca3672ab006376a626f6ed90cf3f654253e0a3.gif][Obrazek: 036328586c87320cddd53d74254b18ab9a9d6ca0.gif]
– all my demons reappear –
Widmo
Tell me, what is it you plan to do
with your one wild and precious life?
Czarodzieje wierzą, że zjawiska tworzą układy całościowe. Mówiąc inaczej, świat stanowi całość, niedającą się sprowadzić do sumy części. Gdy ktoś wie, jak odczytywać elementy poszczególnych wzorców, jest w stanie zobaczyć pewne znaki, które pomagają zrozumieć większy obraz i przewidzieć przyszłe zdarzenia.

Holizm
19.10.2022, 08:32  ✶  
(19.10.2022, 08:25 )Séraphine Anne Leroux napisał(a): [Obrazek: 9t2s486.png]
Nie działa link w temacie o administracji.

Poprawione Serduszko
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
19.10.2022, 10:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.10.2022, 13:27 przez Brenna Longbottom.)  
Pytanie o posiadłości rodowe. Np. w opisie Longbottomów jest o takiej informacja, więc początkowo zakładałam, że postacie mieszkają tam - ale widzę, że podstawowo chyba można mieć tylko "zwykłe" lokacje, a inne trzeba wykupić. Ta posiadłość tymczasem ma opisy jakiejś super magii ochronnej. Stąd pytanie, czy postacie mogą mieszkać w domach rodów, czy tylko we własnych? (Zwykłych, bez ulepszania albo w wykupionych i ulepszanych)

EDIT.
Druga sprawa - link do podpiniania kont - http://secretsoflondon.pl/usercp.php?action=as_edit u mnie nie działa.
Co ciekawe, na koncie Florence mam podpiętą Brennę, ale w drugą stronę już nie. Nie mogę się też przelogowywać między kontami, chociaż wczoraj w nocy mogłam. Opcja znikła w nocy.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (171): 1 2 3 4 5 … 171 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa