17.07.2024, 03:24 ✶
—02/08/72—
Londyn, 02.08.72
Mój drogi, awansem przez przedwczesną śmierć mi ofiarowany ojcze chrzestny,
absolutnie nie ma się czym martwić. Nott zwyczajnie sobie zasłużył, tak samo jak i chyba zapomniał, że niektóre akcje mają konsekwencje. Może w innym wypadku nie pokazywałby swojego łba na sabacie. Masz jednak rację, powody nie są warte poznania bo są niezwykle mdłe.
Całe lato to niezmiernie pracowity okres i sam ledwo uwijam się ze wszystkim co zrobić tak muszę, jak i chcę. Ale znasz mnie - powiedz tylko słowo, a nadłożę drogi do ciebie, do twojego biura ze sprawą niecierpiącą zwłoki i wybawiwszy cię od natłoku pracy, stworzę nam okazję na chociaż chwilę rozmowy.
Ładna ta wasza rzeźba była, widziałem. Mam nadzieję, że tymi opowieściami zainspirowałeś parę osób, jeśli nie do rzeczy wielkich to chociaż spróbowania i kupienia zaprojektowanego przez ciebie wina. Oddanie miastu natomiast, to całkiem ciekawa propozycja. Rozważyłbym muzeum z zastrzeżeniem by umieścić ją gdzieś na elewacji, tak by zawsze cieszyła oko. Najlepiej historii naturalnej.
Wizyta w Domu Smoka brzmi zachęcająco. Jestem pewien że przyda nam się chwila wytchnienia; Tobie, mnie, ale też i Orionowi czy Florence. Powiedz tylko, kiedy wracasz z tej waszej delegatury i jestem pewien, że z łatwością uda nam się dogadać jakiś termin.
Moja przypadłość jest niezmiennie niefortunna, jednak nie przysparza mi żadnych nowych problemów. To chyba najważniejsze, że jest chujowo, ale stabilnie. Znajoma nawet swego czasu dała mi eliksiry rozgrzewające, symulujące ciepłotę ciała, jednak jest to raczej rozwiązanie doraźne i nie do końca dla mnie - raczej dla innych, by zapobiec ich pewnym odruchom. Ale wciąż wszyscy pracujemy nad tym, żeby ten problem jakoś rozwiązać i powiem ci, ale tak między nami, że cieszę się że nie jestem z tym sam.
Sugestie co do degustacji przyjąłem, a wrażeniami się jak najbardziej podzielę. Marny ze mnie znawca win, ale postaram się specjalnie dla Ciebie, a jeśli nie dam rady to nakreślę słowa Florence i podpiszę się własnym imieniem.
Atreus