10.01.2023, 15:37 ✶
—11/04/1972—
list dotarł do Reginy w nocy z plikiem dodatkowych dokumentów związanych ze sprawą
Dolina Godryka, 11.04.1972r.
Bardzo dziękuje za zajęcie się sową. Prawdę mówiąc, dzięki temu czuję się nieco mniej winny, że wysyłam ją w tak długie podróże po kraju.
W takim razie bardzo się cieszę z podjętej współpracy. Jestem przekonany, że Elliott również będzie bardzo wdzięczny za Twoje wsparcie. Mam wrażenie, że zdążył się już nieco przyzwyczaić do tego skrzydlatego konia. Ekspert ze mnie żaden i prawdę mówiąc, nie rozróżniam zbytnio poszczególnych gatunków, jednak wydaje mi się, że może chodzić o Aetonana. Nie mam pojęcia, czy informacja ta dużo zmienia w kwestii leczenia, czy późniejszego treningu, jednak wolałem o tym wspomnieć.
Jesteś zbyt dobra. Mimo wszystko, gdyby okazało się, że koń będzie czegoś potrzebował, to nie wahaj się pytać. Jeśli nie chcesz przyjąć zapłaty, to będę musiał się odwdzięczyć w inny sposób. Co powiesz na wspólną kolację lub wyjście do pubu we trójkę, kiedy dogadamy wszystkie szczegóły? Będzie to dobry sposób na uczczenie wspólnej pracy.
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy,
Erik
PS. W załącznikach umieściłem dane kontaktowe do Elliotta oraz adres farmy na której odwiedziliśmy tego konia. W razie, gdybyś chciała zrobić dokładniejszy wywiad we własnym zakresie.
![[Obrazek: 6YCHztb.png]](https://i.imgur.com/6YCHztb.png)
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞