05.10.2024, 17:23 ✶
—16/08/1972—
Dolina Godryka, 16.08.1972
Anthony,
chociaż bardzo bym chciał się cieszyć twoim towarzystwem, zamiast spędzać czas na innych aktywnościach, tak ostatnie dwa dni okazały się dość... owocne. Udało mi się dopiąć do końca pełne sprawy w życiu prywatnym i czuje się obecnie wolnym człowiekiem. Z pewnego punktu widzenia. Oprócz tego udało mi się wrócić do pracy po dość... niesłusznym... zawieszeniu mnie w obowiązkach przez Bonesa. Nie pytajm co się działo.
Również i mnie doszły słuchy o wypadku, który ma spotkać moją rodzinną miejscowość w nadchodzących tygodniach lub miesiącach. Wprawdzie nie udało mi się uzyskać szczegółowych informacji, tak podejrzewam, że możemy się spodziewać czegoś dość gwałtownego. Nie, żeby mnie to jakoś szczególnie cieszyło. Oboje wiemy, że w ostatnim czasie te okolicy nie mają zbyt dużo szczęścia.
W pełni popieram twój pomysł zorganizowania gry terenowej, chociaż jako ''tutejszy'' nie mogą ręczyć za ilość chętnych osób do tego rodzaju przedsięwzięcia. Jak wskazują karty kalendarza: zbliża się wrzesień. Obawiam się, że magiczna część społeczności może nie być zbyt chętna do tego, aby wziąć udział w tego rodzaju grze. W końcu dzieciaki będą się szykować na nowy rok szkolny. No, chyba że dowiedzą się, co naprawdę kryje się za tym planem. Chociaż nawet wtedy... Eh, ludzie mają różne podejścia do wróżbiarstwa i przepowiedni jasnowidzów. To będzie strzał w ciemność.
Jeśli będę mógł jakoś pomóc, to daj znać. Wprawdzie nie mogę obiecać, że będę w stanie zjawić się na samej grze, ale może będę w stanie skontaktować cię z osobami z okolicy, które będą zainteresowane pomocą w organizacji tego wydarzenia.
Pozdrawiam,
Erik
PS. Oczywiście, że pamiętam.
PPS. Powodzenia w Norwegii
odpowiedź na wiadomość
![[Obrazek: 6YCHztb.png]](https://i.imgur.com/6YCHztb.png)
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞