03.01.2025, 21:34 ✶
Dolina Godryka, 31 VIII 1972
Droga Pani "C.C.",
Mam nadzieję, że taki zapis inicjałów w żaden sposób nie krzywdzi Pani. Nie wiedziałem w jaki sposób mógłbym się do Pani zwrócić, więc postawiłem na takie rozwiązanie. Raz jeszcze proszę o wybaczenie, jeżeli mogło to Panią urazić.
Zamówienie o którym Pani wspomina jest jak najbardziej możliwe do zrealizowania. Mój list jest spowodowany chęcią ustalenia pewnych szczegółów, które pełnią kluczową rolę w doborze odpowiednich materiałów i końcowym zadowoleniu z otrzymanego produktu. Wspomniała Pani o "siekierze" lub "toporze". Patrząc na dodatkowy opis jaki został zawarty, skłaniałbym się ku odpowiednio wyważonej siekierce. Opinia może ulec jednak zmianie jeżeli przedstawiłaby Pani cel tego przedmiotu - ma być to narzędzie robocze, obronne czy stricte wystawowe?
Dodatkowym pytaniem jest wybór materiałów takich jak drewno czy stop metali. Ma Pani jakąś swoją ulubioną kombinację? Czy woli się Pani zdać na nas? Interesuje Panią jakieś konkretne drewno, które nada naturalny kolor trzonka, aby ten był odmienny od wszystkich innych przedmiotów tego typu? Jakieś inskrypcje mielibyśmy na nim zamieścić? Runy?
Ponownie przepraszam za ilość informacji i pytań, ale w trosce o dobro naszych klientów, jestem zmuszony je zadać. Liczę na Pani wyrozumiałość.
Z wyrazami szacunku,
Hjalmar Björn Nordgersim
p.o. mistrza kowalskiego we "Wrotach Muspelheimu"
p.o. mistrza kowalskiego we "Wrotach Muspelheimu"