28.01.2023, 01:31 ✶
—26/04/1972—
Dolina Godryka, 26 Kwietnia 1972
Drogi Elliocie,
serdecznie dziękuję Ci za list. Żałuję, że nie napisałeś w tej sprawie wcześniej. Twoja propozycja nad wyraz przypadła mi do gustu i bardzo chętnie spędziłbym Beltane w waszym towarzystwie. Niestety muszę Cię zmartwić. Według wstępnych ustaleń lwią część obchodów spędzę, patrolując festiwal i w tym konkretnym przypadku wątpię, abym miał możliwość zniknięcia na dłuższy czas ze swojego posterunku.
Bardzo chciałbym się spotkać, żeby chociaż przywitać się z Waszą trójką. Gdyby jednak moje zobowiązania służbowe stanęły nam na drodze, proszę, przekaż pozdrowienia dla Perseusza i Eunice. Mam nadzieję, że pomimo niepewności co do mojej obecności, miło spędzisz z nimi to święto. Zasłużyłeś na chwilę wytchnienia, jak bardzo byś nie uważał, że takowej nie potrzebujesz.
Spokojnej nocy,
Erik
PS. Trzymajcie się razem podczas Beltane. Nie zniósłbym, gdyby w razie jakiegokolwiek incydentu zmuszony był szukać waszej trójki osobno, nie wspominając o innych potencjalnych rannych lub potrzebujących.
PPS. Kiedy będę dokładnie wiedzieć, gdzie przypadnie mój posterunek na czas Beltane, poinformuję Cię. Niczego nie jestem w stanie obiecać, ale może dzięki temu łatwiej będzie nam się znaleźć.
odpowiedź na wiadomość
![[Obrazek: 6YCHztb.png]](https://i.imgur.com/6YCHztb.png)
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞