Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.
she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Widmo
Około 175 centymetrów wzrostu. Jasnobrązowa czupryna, latem łatwo rozjaśniająca się od słońca. Młodzieńcza twarz, sprawiająca raczej przyjazne wrażenie. Dość szczupły, choć nie wymizerowany.
Nic ci nie jest?! Opuściłaś polanę, zanim się pojawili?!!!
Daisy nic nie jest. Zaraz pakuję się do Błędnego Rycerza, żeby wrócić na polanę i robić relację.
Darcy
moon's favourite poem
and the rest is rust and stardust
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.
Nigdy nie myślała, że do tego dojdzie. Nigdy nie myślała, że jej kuzyn i panna Malfoy się rozstaną, a teraz... czy to naprawdę była rzeczywistość? Nie wiedziała o sprawie nic, bo Black nie odpisał jej na list, ale i tak... odważyła się wysłać Eunice paczkę herbaty. Nie odważyła się za to złożyć na paczce żadnego podpisu.
Na osłodzenie trudnych chwil.
Karteczka załączona do paczki, którą otrzymała Eunice, zawierała również listę składników mieszanki, jaką Macmillan dla niej wybrała. Z paczki unosił się silny aromat truskawki.
she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Cień Swojego Ojca
Prawdziwa nienawiść to dar, którego człowiek uczy się latami.
Patrząc na niego z daleka widzisz schludnego, nienagannie ubranego mężczyznę. Mierzy około 180 cm wzrostu. Jest szczupły. Nieszczególnie umięśniony. Ma ciemne włosy i jasne, niebieskie oczy. Z bliska okazuje się, że natura obdarzyła go wydatnym nosem i często zaciska usta w cienką linię. Rzadko się uśmiecha. Nie żartuje. Jest spięty. Ma pedantyczne ruchy. Aż do bólu opanowany i kontrolujący.
Wiadomość trafiła do twoich rąk w połowie maja 1972 roku. Przyniosła ją sowa, która wyglądała na spiętą. Wylądowała majestatycznie na twoim biurku i wyciągnęła nóżkę z przyczepionym do niej listem. Ten został starannie zapieczętowany woskową pieczęcią i łatwo dało się na nim rozpoznać pedantyczne pismo Ulyssesa Rookwooda.
Eunice,
chciałbym napisać tę wiadomość jakoś ładniej, ale im dłużej próbuję ułożyć właściwie słowa, tym mniej układają się w jedną całość. Chciałbym się z Tobą spotkać i porozmawiać: o Tobie i o naszym przyszłym małżeństwie. Nie mogę obiecać Ci wszystkiego, czego pragniesz, ale mogę zapewnić, że nigdy świadomie nie spróbuję Cię skrzywdzić.
U. Rookwood
PS: Mógłbym Cię zabrać w czwartek na obiad. Możemy też spotkać się w Twoim nowym domu – wtedy będziemy mieli więcej prywatności lub, jeśli masz ochotę, możemy wybrać się na koncert fortepianowy w Royal Albert Hall (obecnie mogę zakupić bilety na koncert fortepianowy Griega).
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.
jak Twoje samopoczucie po pomocy na polanie ognisk? Jak mówiłem - dobrze było zobaczyć Twoją pełną uroku twarz, lecz okoliczności były bardzo mało sprzyjające. Jeśli w ogóle o sprzyjaniu można mówić. Mam szczerą nadzieję, że widoki z polany nie wciskały się pod powieki i że noce, jak i dni, pozostały spokojne po opuszczeniu tego zbyt cichego miejsca.
Jeśli potrzebowałabyś chwili odetchnięcia zapraszam do New Forest, na przejażdżkę brzegiem morza. Albo i nad nim, jeśli zechciałabyś dać się ponieść abraksanowi. Całkiem skutecznie rozprasza to od trudnej codzienności, jaka nas zastała. Zaproszenie jest całkowicie niezobowiązujące, jesteś mile widziana w progach mojego domu.
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.
mogę sobie jedynie wyobrażać, z jakim poświęceniem wiąże się zawód, do którego aspirujesz. Podejrzewam, że moja wyobraźnia to i tak zbyt mało, by to ocenić. Odruch obronny - ciekawe, że właśnie tak to ujęłaś. Przyznaję, że jestem nieco mniej przyzwyczajony do tak potwornych widoków, choć udało mi się to przepracować. Używając odpowiedniego słowa "przepracować", bo od czasu Beltane nie brakuje pracy.
Czy rozmowy o Twoich doświadczeniach w pracy, planach z tym związanych, sprawiają Ci przyjemność? Bardzo chętnie posłucham, jak przebiega kształcenie medyka i Twój rozwój kariery, która dopiero ma rozkwitnąć. Mam nadzieję, że będę miał okazję posłuchać, kiedy się spotkamy.
Będę z niecierpliwością wyczekiwał w takim razie Twojego przybycia. Poślij mi proszę jedynie pocztę kilka dni wcześniej, żebym na pewno znalazł czas dla tak wspaniałej damy.
Około 175 centymetrów wzrostu. Jasnobrązowa czupryna, latem łatwo rozjaśniająca się od słońca. Młodzieńcza twarz, sprawiająca raczej przyjazne wrażenie. Dość szczupły, choć nie wymizerowany.
KochanaDroga Eunice,
mam nadzieję, że jesteś zdrowa. W dniu Twoich urodzin życzę Ci pomyślności i aby Twoje życiowe wybory przyniosły Ci szczęście, na które zasługujesz.
Liczę, że spodoba Ci się ten drobny upominek.
Darcy
Wiadomość dołączono do sporej paczki, którą przyniosło aż sześć sów. Okazała się utrzymanym w jasnych, ciepłych barwach portretem, przedstawiającym Eunice, siedzącą na polanie, z kwiatem frezji w ręku. Obraz, wykonany przez panią Lavinię Degenhardt, bez wątpienia został zaklęty - przywoływał wrażenie spokoju i zadowolenia.