• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone Zakończone Wydarzenia Pozafabularne [Zamknięte] Miesiąc miłości 2024

[Zamknięte] Miesiąc miłości 2024
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających za pas srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. W pełnych gracji ruchach, które cechuje elegancka precyzja profesjonalnej pianistki. Coś w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie jednak, co powiedzieć i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się skromnie, w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzec może ślady poprawek krawieckich. Nie da się ukryć, że jako młoda, atrakcyjna kobieta, przyciąga wzrok, nosi się jednak konserwatywnie, nigdy nie odsłaniając zbyt wiele ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, która przydaje jej bladej skórze świetlistości, choć chętnie stroi się także w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których słodka, dusząca woń przywodzi na myśl palony cukier.

Lorraine Malfoy
14.06.2024, 19:26  ✶  
Zapro do kina dla Mewuni zrobione

!miesiącmiłości

Yes, I am a master
Little love caster
Czarodziejska legenda
Przeciwności losu powodują, że jedni się załamują, a inni łamią rekordy.
Los musi się dopełnić, nie można go zmienić ani uniknąć, choćby prowadził w przepaść. Los objawia nam swoje życzenia, ale na swój sposób. Los to spełnione urojenie. Los staje się sprawą ludzką i określaną przez ludzi.

Pan Losu
14.06.2024, 19:26  ✶  
Wylosowałeś... dzieło sztuki! Twoim zadaniem jest napisać fabularny post, który jest nim inspirowany.

[Obrazek: EbiwGUA.png]
„Dance in the Country”, Pierre-Auguste Renoir
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
15.06.2024, 20:09  ✶  
Poczyściłam wszystko, trochę randek wróciło do puli. Jeżeli komuś nie sprawdziłam zgłoszenia, to je przeoczyłam - niech da znać!

there is mystery unfolding
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
15.06.2024, 22:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.11.2024, 10:01 przez Mirabella Plunkett.)  
Postacie biorące udział: Jonathan Selwyn, Charlotte Kelly
Treść wybranej wskazówki: Musisz być ostrożny. Piękne kobiety to raj dla oczu i piekło dla duszy. I czyściec dla portfela.

adnotacja moderatora
Scenariusz klepnięty.

Użyte prompty: niebezpieczna obsesja, porwanie, olbrzymi dług, mugolskie auta, uwodzenie

Streszczenie:
Charlotte i Jonathan zatrzymują się we włoskim, luksusowym hotelu. Podczas kolacji zaczepia ich duch, bardzo podobny do Selwyna - okazuje się, że właścicielem jest charłak, który miał na punkcie pewnego czarodzieja niebezpieczną obsesję, podsyconą przez zaklęte lustro, porwał go i ten zginął w niejasnych okolicznościach.
Johny chce poznać zagadkę śmierci ducha, Charlie obejrzeć zaklęte lustro, za duchem idą więc do luksusowej posiadłości właściciela. Duch - o wdzięcznym imieniu Gionata, czyli włoska wersja imienia Jonathan - przekonuje ich do zniszczenia tegoż. Właściciel, który pojawia się chwilę później, oświadcza, że lustro było koszmarnie drogie i mają wobec niego teraz olbrzymi dług, który spłacą, zostając w ośrodku przez 365 dni... Ponieważ Charlotte nie ma ochoty być niczyją służącą, a Jonathan nie pali się do zastąpienia martwego kochanka mafioza (ten zdaje się lubić róże, a Selwyn przecież ich nie cierpi!), traktują charłaka zaklęciem i uciekają z obłożonego zaklęciem antyteleportacyjnym domu (zapewne pan charłak komuś za nie zapłacił, by uwięzić poprzedniego ukochanego) mugolskim autem, należącym do niebezpiecznego Massimo. Z racji na mizerne umiejętności prowadzenia, auto kończy z urwanym lusterkiem, porysowanym lakierem i rozbitą maską. Panna Kelly całuje Selwyna, bo tak się powinno kończyć randki, co chyba można potraktować jako uwodzenie.
Charlotte i Jonathan czym prędzej opuszczają Włochy, mając zamiar zadbać o anonimowe doniesienie dotyczące tego, gdzie spoczywają zwłoki Gionaty.

Użyte cytaty:
Are you lost, babygirl?
http://secretsoflondon.pl/showthread.php...0#pid48510
Mroczny sekret to podstawa każdego udanego związku:
http://secretsoflondon.pl/showthread.php...5#pid49065

adnotacja moderatora
Scenariusz rozliczony
Czarodziejska legenda
Los musi się dopełnić, nie można go zmienić ani uniknąć, choćby prowadził w przepaść. Los objawia nam swoje życzenia, ale na swój sposób. Los to spełnione urojenie. Los staje się sprawą ludzką i określaną przez ludzi.

Pan Losu
15.06.2024, 22:57  ✶  

365 dni

Musisz być ostrożny. Piękne kobiety to raj dla oczu i piekło dla duszy. I czyściec dla portfela.

Ogólnym zadaniem jest wybranie się z drugą postacią na randkę. Niestety, jak to na SoLu bywa, nie wszystko idzie po waszej myśli...

Scena: luksusowa willa
Prompty: porwanie, niebezpieczna obsesja, uwodzenie, olbrzymi dług, mugolskie auta

Specjalne wyzwania sesji (dodatkowo punktowane przez mistrza gry):
✶ Postacie wyjechały na wakacje w luksusowe miejsce (mogły dostać dofinansowanie lub zniżkę) i zaszalały za bardzo lub ktoś oszukał je w jakiś sposób (mógł coś rozwalić i zrzucono to na nie). Teraz mają u właścicieli hotelu olbrzymi dług, zostały bez pieniędzy przy sobie i jeżeli nie zdarzy się cud lub nie mają olbrzymiego zaplecza finansowego, to będą musieli odpracowywać to przez 365 dni.
✶ W wypowiedziach postaci w formie niezmienionej zostaną użyte dwa z dobranych przez mistrza cytatów:
1) Zgubiłaś się, dziewczynko? / Are you lost, babygirl?
2) Ależ to zapierdala!
3) Kiedy całe Twoje życie opiera się na braniu wszystkiego na siłę, ciężko jest zareagować inaczej. Zwłaszcza jeśli ktoś odbiera ci przyjemność, której naprawdę pragniesz. Nie prowokuj mnie!
4) Mroczny sekret jest podstawą każdego udanego związku.
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
16.06.2024, 21:34  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.11.2024, 10:08 przez Mirabella Plunkett.)  
Postacie biorące udział: Patrick Steward i Florence Bulstrode
Treść wybranej wskazówki: To jest mój najlepszy przyjaciel. Mówiąc najlepszy przyjaciel, mam na myśli, że czasami chrząkamy i patrzymy na siebie niezręcznie. Czasem nawet prawie rozmawiamy

adnotacja moderatora
Scenariusz klepnięty.

Sesja: http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=3570
Scena: Limbo/świat snów/dziwne miejsce – postacie nie są pewne, gdzie trafiły
Wykorzystane prompty: żywe trupy (krążą bez celu w jednej z poczekalni), powracające wspomnienia (Florence i Patrick przypominają sobie, kim są), ciepło i zimno (kontrast związany z tym, że Patrick jest Zimnym), życie i śmierć (postacie zakładają, że jeśli zostaną w tym miejscu zginą – oboje chcą żyć)
Streszczenie: Patrick i Florence siedzą na lotnisku, nie pamiętając, skąd się tu wzięli. Rozmawiając i rozglądając się zaczynają przypominać sobie drobne szczegóły, dotyczące ich życia, a wreszcie razem opuszczają lotnisko, udając się ku krainie żywych. Okazuje się, że mieli razem wybrać się na randkę, ale stracili na krótko przytomność w wyniku drogowej kraksy.
Użyte cytaty
Co ty tu do diabła robisz? Czy naprawdę teraz śnisz?
Chciałbym się przedstawić, ale nie pamiętam już jak się nazywam. To znaczy, myślę, że zaczęło się na „r”, ale to wszystko, co mi pozostało. Nie pamiętam mojego imienia, moich rodziców ani mojej pracy… chociaż moja koszulka sugerowałaby, że jestem bezrobotny.

adnotacja moderatora
Scenariusz rozliczony
Czarodziejska legenda

Pan Losu
16.06.2024, 21:34  ✶  

Wiecznie żywy

To jest mój najlepszy przyjaciel. Mówiąc najlepszy przyjaciel, mam na myśli, że czasami chrząkamy i patrzymy na siebie niezręcznie. Czasem nawet prawie rozmawiamy

Ogólnym zadaniem jest wybranie się z drugą postacią na randkę. Niestety, jak to na SoLu bywa, nie wszystko idzie po waszej myśli...

Scena: limbo / świat snów / dziwne miejsce
Prompty: żywe trupy, miłość silniejsza od śmierci, powracające wspomnienia, ciepło i zimno, życie i śmierć

✶ Mieliście gdzieś jechać, ale kompletnie nie możecie przypomnieć sobie gdzie. Jakaś... randka? Ale teraz znajdujecie się na lotnisku, strasznie jasnym lotnisku, na którym nie ma nikogo innego i musicie przypomnieć sobie, że się kochacie i uciec z tego strasznego miejsca na jawę!
✶ W wypowiedziach postaci w formie niezmienionej zostaną użyte dwa z dobranych przez mistrza cytatów:
1) Co ja robię ze swoim życiem? Jestem taki blady.
2) Dlaczego nie mogę nawiązać kontaktu z ludźmi? Och, racja, to dlatego, że nie żyję. Nie powinnam być dla siebie taka surowa.
3) Co ty tu do diabła robisz? Czy naprawdę teraz śnisz?
4) Chciałbym się przedstawić, ale nie pamiętam już jak się nazywam. To znaczy, myślę, że zaczęło się na „r”, ale to wszystko, co mi pozostało. Nie pamiętam mojego imienia, moich rodziców ani mojej pracy… chociaż moja koszulka sugerowałaby, że jestem bezrobotny.
prodigal daughter
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down
I just didn't expect them to be
such losers
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.

Eden Lestrange
17.06.2024, 00:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.07.2024, 21:25 przez Eutierria.)  
Postacie biorące udział: Eden Lestrange i Alastor Moody
Treść wybranej wskazówki: Otóż muszę zakomunikować wam z przyjemnością, że trochę to trwało i wymagało mnóstwa starań i zachodu, no ale w końcu… zgodziłem się.

adnotacja moderatora
Scenariusz klepnięty.

I was never as good as I always thought I was
— but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show

~♦~
Czarodziejska legenda

Pan Losu
17.06.2024, 00:09  ✶  

Zaplątani

Otóż muszę zakomunikować wam z przyjemnością, że trochę to trwało i wymagało mnóstwa starań i zachodu, no ale w końcu… zgodziłem się.

Scena: brzeg lub środek jeziora
Prompty: łódka, lampiony, tiara, kameleon, magiczny kwiat

✶ Postacie wypłynęły na środek jeziora, aby obserwować lecące na niebie lampiony, ale ich wiosła i różdżki wpadły do wody. Do brzegu jest bardzo, bardzo daleko... w jaki sposób sobie poradzą?
1) To był wypadek czy masz tak od urodzenia?
2) Tylko bądź delikatna.
3) Powinnam dać ci to wcześniej.
4) Zgaduję, że to ta dobra część. Pójdziesz znaleźć nowe marzenie.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
17.06.2024, 22:24  ✶  
!miesiącmiłości
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Winifred Cresswell (1), Camille Delacour (91), Eutierria (1331), Alastor Moody (19), Vakel Dolohov (5), Mavelle Bones (5), Eunice Malfoy (31), Viorica Zamfir (1), Eden Lestrange (36), Brenna Longbottom (5), Erik Longbottom (222), Geraldine Yaxley (147), Elliott Malfoy (46), Atreus Bulstrode (172), Thomas Hardwick (1), Cedric Lupin (1), Maeve Chang (1), Perseus Black (12), Nora Figg (121), Florence Bulstrode (1), The Tempest (2), Heather Wood (15), Ariel (2), Loretta Lestrange (7), Giovanni Urquart (14), Ula Brzęczyszczykiewicz (9), Philip Nott (596), Patrick Steward (246), Stella Avery (38), Cameron Lupin (400), Darcy Lockhart (1), Samuel Carrow (19), Lyssa Dolohov (27), Lycoris Black (1), Peregrinus Trelawney (2), Victoria Lestrange (253), Sauriel Rookwood (2), Pan Losu (10844), Avelina Paxton (1), Cathal Shafiq (10), Stanley Andrew Borgin (19), Severine Crouch (1), Effimery Trelawney (1), Bertie Bott (1), Hjalmar Nordgersim (34), The Edge (13), Bellatrix Black (2), Peppa Potter (1), Laurence Selwyn (1), Leo O'Dwyer (56), Laurent Prewett (581), Guinevere McGonagall (259), Imogen Rookwood (36), Lorraine Malfoy (89), Septima Ollivander (34), Leviathan Rowle (40), Diana Mulciber (61), Leon Bletchley (2), Olivia Quirke (155), The Overseer (8), Alexander Mulciber (46), Vincent Prewett (3), Ambrosia McKinnon (44), Cain Bletchley (36), Persephona Degenhardt (1), Hades McKinnon (11), The Beast (1), Umbriel Degenhardt (10), The Lightbringer (38), Thomas Figg (13), Felix Bell (39), Astaroth Yaxley (43), Morpheus Longbottom (418), Anastazja Dolohov-Burke (9), Rose Pearl (1), Neil Enfer (17), Renigald Malfoy (409), Samuel McGonagall (282), Dægberht Flint (25), Millie Moody (174), Isaac Bagshot (6), Asena Greyback (1), Anthony Shafiq (338), Sophie Mulciber (1), Basilius Prewett (1), Jonathan Selwyn (272), Charles Mulciber (1), Woody Tarpaulin (1), Charlotte Kelly (1), Jagoda Brodzki (1), Rita Kelly (1), Quintessa Longbottom (1), Daphne Lestrange (1)

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Strony (51): « Wstecz 1 … 40 41 42 43 44 … 51 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa