• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,211
25.06.2024, 19:20  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.06.2024, 19:21 przez Eutierria.)  
@Perseus Black

Jak wygląda sprawa z wydziedziczaniem charłaków przez czystokrwiste rody? Nagle okazuje się, że dziecko nie jest czarodziejem i... trafia na bruk?
Tak jak zadecyduje rodzina. Są rody, gdzie te postacie będą żyły jak gdyby nigdy nic, są rody gdzie dziecko odda się dalekiej ciotce, są rody, gdzie oddadzą je do sierocińca i zamaskują poszlaki prowadzące do nich, są rody, które wybiorą się z dzieckiem na wycieczkę bardzo blisko głębokiej studni...

Czy tym się nie interesuje jakaś magiczna opieka społeczna, albo jakiś departament MM?
Raczej dąży się do tego, żeby charłacy integrowali się z mugolami. Czarodzieje nie prowadzą nawet rejestru urodzeń takich osób. Gdyby znaleźli takiego dziecko, uznaliby je za mugola i oddali mugolskim organom.

Edit: Bo nie dotarło do mnie priv od Ciebie - dałoby się zwiększyć limit wiadomości w skrzynce?
Nie, skrzynkę należy czyścić. Wiadomości od Legend dotrą do ciebie niezależnie od poziomu przepełnienia. Wiadomości do Legend również dotrą do was zawsze (nie musicie się tym martwić).

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,212
25.06.2024, 19:22  ✶  
@Neil Enfer

Taka luźna propozycja. Może dodać na serwerze opcję wybrania roli mówiącej w jakim tempie ktoś pisze? Czasem na serwerach można tak zrobić, że odpisuję w ciągu tygodnia, dwóch tygodni czy miesiąca czy inne takie. I trochę łatwiej się dobrać do sesji z ludźmi.
Pomyślę nad tym. Przy okazji przypominam, że mamy na forum dział z opisami graczy.

Czarodziejska legenda

Eutierria
#1,213
25.06.2024, 19:26  ✶  
@Neil Enfer

Mam sumę ,,świat po drugiej stronie lustra" gdzie postać przełazi do świata po drugiej stronie lustra. No i skoro postać tam się przenosi, to czy wracając mogę coś z tego świata zabrać? Książkę, słoik? Jakąś taką pierdołę, pamiątkę?
Tak, możesz zabrać sobie coś na pamiątkę. Btw, jak coś to do wydarzeń ze Szpalty mamy zrobiony ten dział na konsultacje. Na pytania odnośnie Sumy i tak powinnam odpowiadać ci ja.

Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
#1,214
26.06.2024, 10:21  ✶  
Nad kolejka, pojawiło mi się coś takiego jak: "przydatne linki". Czy można w takim razie rozdzielić jakoś tematy, żeby w kolejce mieć same rozgrywki, a w przydatnych linkach przydatne linki?

Klik
Czarodziejska legenda

Eutierria
#1,215
26.06.2024, 16:20  ✶  
@Isaac Bagshot

W przydatnych linkach będą różne bajery i akcesoria, które admini chcą, żebyście tam mieli. Nie możecie przypinać tam sobie nic samodzielnie. (Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam, o co chodzi??)

Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
#1,216
26.06.2024, 16:33  ✶  
Tak, dziękuję. A można podzielić kolejkę na dwa typy jakby? Żeby były rozgrywki oraz inne? Czy głupi pomysł?
Czarodziejska legenda

Eutierria
#1,217
27.06.2024, 19:59  ✶  
@Isaac Bagshot

Nie miałyśmy tego w planach, ale pomyślimy nad tym. Hihieheh

Dama z Lumos
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
#1,218
29.06.2024, 22:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2024, 22:09 przez Florence Bulstrode.)  
-> czy przekazywanie przedmiotów z Lammas zgłaszamy teraz w odpowiednim temacie, czy dopiero jak wlecą do profilu? (Of course mówię o przekazaniu po napisaniu posta, gdzie się go oddaje i mając uzasadnienie na przekazanie, zgodnie z opisem)

-> jeśli wylosowałam lusterko dwukierunkowe, to przekazanie jednego z nich też mam zgłosić, czy itemek po prostu zostaje u mnie, a ja sobie sama uznaję, kto ma to bliźniacze?

-> czy jeśli w jednej sesji pisze się raz postacią, raz bardem (np. wydarzenia czy coś), powinno się ją rozliczyć z postaci, z barda, samemu się wybiera, czy liczy się i jako jedno, i jako drugie? (Jeśli na obu ma się pełną sesję)
Crow
If you catch me trying to find my way into your heart, scratch me out, baby. As fast as you can. My pretty mouth will frame the phrases that will disprove your faith in man.
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
#1,219
29.06.2024, 22:17  ✶  
@Florence Bulstrode

-> czy przekazywanie przedmiotów z Lammas zgłaszamy teraz w odpowiednim temacie, czy dopiero jak wlecą do profilu? (Of course mówię o przekazaniu po napisaniu posta, gdzie się go oddaje i mając uzasadnienie na przekazanie, zgodnie z opisem)
Zgłoście to jak wam je dopiszę, żeby się to później nie myliło. Pwease Postaram się wyczyścić ten temat niedługo. Oczywiście fabularnie możesz przekazać te przedmioty już teraz.

-> jeśli wylosowałam lusterko dwukierunkowe, to przekazanie jednego z nich też mam zgłosić, czy itemek po prostu zostaje u mnie, a ja sobie sama uznaję, kto ma to bliźniacze?
Myślę, że wygodnie dla wszystkich będzie, jeżeli przekazanie jednego lusterka też będziemy zgłaszali, bo będzie wiadomo po karcie kto się z kim może szybko skontaktować.

-> czy jeśli w jednej sesji pisze się raz postacią, raz bardem (np. wydarzenia czy coś), powinno się ją rozliczyć z postaci, z barda, samemu się wybiera, czy liczy się i jako jedno, i jako drugie? (Jeśli na obu ma się pełną sesję)
Z postaci. Ale jeżeli to jest wydarzenie, które prowadzisz, to możesz odebrać za to odznakę za prowadzenie wydarzenia.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
Kolorowy ptak

Neil Enfer
#1,220
30.06.2024, 02:56  ✶  
Pamiętam, że pytałam przy robieniu KP o zawadę ,,zazdrosny (I)", że nie można sobie dopisać osoby o jaką postać jest zazdrosna po rozpoczęciu rozgrywki.
To mam pytanie uzupełniające, czy obiekt zazdrości może się zmienić? Czarodzieje co jak co, ale trochę żyją.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (171): « Wstecz 1 … 120 121 122 123 124 … 171 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa