If you catch me trying to find my way into your heart, scratch me out, baby. As fast as you can. My pretty mouth will frame the phrases that will disprove your faith in man.
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.
L, nie mogłem ci wtedy pomóc, on jest dla mnie bardzo wazny. Proszę, zrozum. Wszystko jest o.k. ? Chcialbym zebyś był szczę śliwy, ale ja nie wiem jak być przy kimś blisko bez tego wszystkiego co nas rani. przepraszam*
Al czyta moje listy, jak nie chcesz go drażni ć możesz zostawiać je dla Crowa w the Loft.
Na odwrocie znajdował się adres.
* - słowo było rozmazane
Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am. My mind is a hall of mirrors.
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
My pleasure is their pain
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.
Piszę do Ciebie, gdyż przez ostatnie dni intensywnie rozmyślałem o naszym ostatnim spotkaniu. Pragnę jeszcze raz szczerze przeprosić za moje niewłaściwe i nieodpowiednie zachowanie. Nie ma usprawiedliwienia dla mojej lekkomyślności, pozostaje mi jedynie nadzieja na Twoje zrozumienie i przebaczenie.
Zdaję sobie sprawę, że moje słowa i czyny mogły Cię urazić, i jestem niezmiernie wdzięczny za Twoją cierpliwość i powściągliwość w tej trudnej sytuacji. Twoja postawa była godna podziwu i przypomina mi, że mam u Ciebie ogromny dług wdzięczności.
W związku z tym, chciałbym prosić Cię o przysługę, mając nadzieję, że mimo mojej postawy, zechcesz mi pomóc. Podczas naszego ostatniego spotkania, omawiając temat widm, nie udało mi się dokładnie odczytać wszystkich Twoich notatek. Twoja wiedza w tej dziedzinie jest dla mnie nieoceniona, a dokładne informacje zawarte w Twoim dzienniku mogą mi pomóc w dalszych badaniach.
Byłbym niezmiernie wdzięczny, gdybyś mógł przesłać mi kopię swoich notatek dotyczących widm. Jestem przekonany, że dzięki nim będę w stanie lepiej zrozumieć i zgłębić ten temat.
Jeszcze raz przepraszam za moje zachowanie i dziękuję za Twoją wyrozumiałość. Mam nadzieję, że nasze kolejne kontakty będą mniej burzliwe.
Z wyrazami szacunku,
Astaroth Ereb Yaxley
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.
W czym dokładniej potrzebujesz pomocy?
Jeżeli to nie jest temat na listy, to czy potrzebujesz się spotkać? U mnie w mieszkaniu?
Jeżeli tak, podaj dzień i godzinę.
Nicholas
List spłonął po odczytaniu. Nicholas zastosował tę samą metodę, co Prewett, biorąc pod uwagę "delikatność sprawy", niszczenia listownych dowodów konwersacji.
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.
okropnie mi przykro, że i Ty stałeś się ofiarą nie do końca wytłumaczalnego zachowania mojego brata. Dochodzą mnie słuchy o innych incydentach, których dokonał.
Dziękuję za zaufanie, naprawdę doceniam to, że przyszedłeś z tym do mnie, a nie do służb.
Napisałeś, że nie oczekujesz rozwiązania problemu, jednak wydaje mi się, iż akurat to jest wskazane.
Chciałam Cię poinformować o tym, że walczę z tą sprawą i skłaniam się ku jej rozwiązaniu.
Niedługo mój brat nie będzie już sprawiał tych problemów. Obiecuję Ci to.
Pozdrawiam,
G.A.Y.
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.
strasznie Ci dziękuję za pamięć i że w ogóle o tym pomyślałeś. O sprawie myślę już dość długo, ale dopiero niedawno wzięłam się za to na poważnie. Mam rozpisanych kilka pomysłów i drogi, którymi chcę pójść, choć jak wiesz, wymaga to sporej dozy eksperymentowania. Ale jestem dobrej myśli, nawet jeśli to jeszcze długo potrwa.
Yaxley… Ależ pech, że łowca stał się zwierzyną tak naprawdę. Napiszę do niego, ten żywot wcale nie musi być taki zły, jak się wydaje, ale to też wymaga sporej ilości pracy (i nie mówię tu teraz o tej, którą ja mam zamiar wykonać). Jeśli będzie zainteresowany, to na pewno mi trochę wspomoże pracę. Perspektywa drugiego, innego wampira na pewno będzie cenna, zwłaszcza, że jest dużo młodszy.
Oczywiście jego tożsamość zachowam w tajemnicy, nie martw się o to. Dziękuję raz jeszcze.
Twoja,
Victoria
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.
List, choć wyraźnie napisany ręką Victorii, wyglądał, jakby napisała go w silnym wzburzeniu i pozbawiony był zwyczajowych pozdrowień i innych takich. Wiadomość przyszła bardzo-bardzo późnym wieczorem.
06.08.1972, Londyn
Laurent,
znam się z Geraldine i niestety znam też jej bliźniaka. To znaczy „znam”. Ten zjeb, wyobraź sobie, mieszka koło mnie, i regularnie zatruwa mi życie. I też nikt oczywiście niczego nie widzi, ani nie s ł y s z y. Wygodne, nie?
Ale słyszałam też o innych jego wybrykach. I pisałam do Gerry, mówiła, że jej brat od jakiegoś czasu dziwnie się zachowuje.
Mam tego po dziurki w nosie. Dzisiaj mam zamiar się tym zająć. Napiszę do Ciebie rano.
Vika
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.
Laurencie,
Przepraszam. Nie chciałem wprowadzać do Twojego życia jeszcze więcej chaosu. Nie to było moim celem. Nie chciałem pogrążać Twojego domu w atmosferze bólu i agresji. Żałuję tego, co się wydarzyło. Dołożę wszelkich starań, żeby to się nie powtórzyło.
Mam nadzieję, że dziś czujesz się lepiej. Czy z Dumą wszystko w porządku? Nie do końca panowałem nad sobą. Oby tak.
Nie obawiaj się płaczu. Jeśli ktoś Ci powiedział, że mężczyzna nie powinien płakać, to miej to w głębokim poważaniu. Najważniejsze żeby Tobie zrobiło się lżej.
Mocno Cię przepraszam,
Astaroth
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
Skreślony tekst został magicznie wymazany, ale niezbyt umiejętnie. Przy szczypcie magii można go odczytać.
23.07.1972, Londyn
Laurencie,
To nie Twoja wina. Gdyby nie moja przypadłość, Duma nie musiałby reagować. Niestety, ponownie dałem się ponieść.
Dzięki za troskę. Nic mi nie jest. Mam tylko kilka zadrapań, ale to nic. Bywało gorzej.
Przesyłam równie gorące pozdrowienia. Nie mogę się doczekać, aż zobaczę Cię ponownie.
Astaroth
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
Laurencie,
Nie pisałem, bo brakowało mi słów. Nic, co mógłbym powiedzieć, nie naprawi tego, co się stało. To, co czuję, jest gorsze niż wstyd – coś głębszego, bardziej druzgocącego – ale nie chcę obarczać Cię tym ciężarem.
Niezależnie od tego, jakie były Twoje intencje, to ja ponoszę winę za to, co zaszło. Na każdym kroku powinienem przewidywać konsekwencje mojej choroby, zamiast łudzić się, że może tym razem los będzie łaskawszy. Życie to nie bajka, a ja nie jestem bohaterem, któremu dane jest szczęśliwe zakończenie.
Cieszę się, że żyjesz. Przynajmniej to daje mi ulgę. Mam nadzieję, że odzyskujesz siły i że czujesz się lepiej.