adnotacja moderatora
Rozliczono - Anthony Shafiq - osiągnięcie Bajarz I
Wielki księżyc niespiesznie gasnący po niedawnej pełni, lśnił nad nimi jak latarnia, pysznie odbijając się w gładkiej tafli jeziora. Zimny wiatr ustał, dając pola dwójce funkcjonariuszy, którzy choć przybyli tu prywatnie, finalnie przejęli śledztwo nad zajściem, które przerwało plenerowy bankiet zorganizowany u schyłku lata.
Namiot artystów był zdewastowany - powywracane eleganckie stoliki, ziemia usłana ciasteczkami, rozsypanymi kwiatami, i przede wszystkim kartkami papieru, na których napastnik chlusnął pojedyncze słowo: SZLAMOJEBCA. Druga poła, od strony jeziora, była pozbawiona sznura, który wiązał wcześniej dwa materiały. Na ziemi leżała też rozkruszona figurka - drugi z kluczy, mający możliwość zdjąć barierę.
Goście teleportowali się sami, lub zostali teleportowani. Podobnie na miejscu nie było już Avery - ofiary napaści, która przed przeniesieniem do Munga zdołała przybliżyć swoją wersję Brennie i Atreusowi, zwinąwszy swoje włosy niczym ciasną linę i skubiąc je nerwowo:
Poszłam po swój notatnik i dokumenty, cioci zależało, żeby odnotować w księgach kto otrzymał laur, miała jakiś pomysł na przyszłą połowę roku, a ja... jeszcze nie do końca wszystkich kojarzę i działo się tak wiele i... Sprawdzałam czy mam wszystko, kiedy nagle zapadła ciemność. Kiedy się obudziłam chciało mi się wymiotować. Leżałam na ziemi i bardzo, bardzo bolała mnie głowa. Nie mogłam znaleźć swojej różdżki, ale w kieszeni sukni została mi figurka... ja wiem, że tyle osób mogło się przestraszyć, ale nie chciałam... nie wiedziałam co robić. Zgniotłam ją, licząc na to, że pan Longbottom zacznie mnie szukać i zabierze mnie do szpitala nim... nim ktoś zobaczy, ja... taki wstyd... ciocia nie będzie zadowolona... Przepraszam, że nie potrafię powiedzieć nic więcej.
Kobieta została uderzona w głowę tępym narzędziem oraz okradziona z różdżki. Poza mętnymi zeznaniami, wskazała na swój notatnik leżący pod papierami, gdzie pośród wielu informacji i detali związanych z przyjęciem (budżet, usługodawcy, menu itp) znajdowała się również lista wszystkich obecnych pod kopułą osób.
Namiot artystów był zdewastowany - powywracane eleganckie stoliki, ziemia usłana ciasteczkami, rozsypanymi kwiatami, i przede wszystkim kartkami papieru, na których napastnik chlusnął pojedyncze słowo: SZLAMOJEBCA. Druga poła, od strony jeziora, była pozbawiona sznura, który wiązał wcześniej dwa materiały. Na ziemi leżała też rozkruszona figurka - drugi z kluczy, mający możliwość zdjąć barierę.
Goście teleportowali się sami, lub zostali teleportowani. Podobnie na miejscu nie było już Avery - ofiary napaści, która przed przeniesieniem do Munga zdołała przybliżyć swoją wersję Brennie i Atreusowi, zwinąwszy swoje włosy niczym ciasną linę i skubiąc je nerwowo:
Poszłam po swój notatnik i dokumenty, cioci zależało, żeby odnotować w księgach kto otrzymał laur, miała jakiś pomysł na przyszłą połowę roku, a ja... jeszcze nie do końca wszystkich kojarzę i działo się tak wiele i... Sprawdzałam czy mam wszystko, kiedy nagle zapadła ciemność. Kiedy się obudziłam chciało mi się wymiotować. Leżałam na ziemi i bardzo, bardzo bolała mnie głowa. Nie mogłam znaleźć swojej różdżki, ale w kieszeni sukni została mi figurka... ja wiem, że tyle osób mogło się przestraszyć, ale nie chciałam... nie wiedziałam co robić. Zgniotłam ją, licząc na to, że pan Longbottom zacznie mnie szukać i zabierze mnie do szpitala nim... nim ktoś zobaczy, ja... taki wstyd... ciocia nie będzie zadowolona... Przepraszam, że nie potrafię powiedzieć nic więcej.
Kobieta została uderzona w głowę tępym narzędziem oraz okradziona z różdżki. Poza mętnymi zeznaniami, wskazała na swój notatnik leżący pod papierami, gdzie pośród wielu informacji i detali związanych z przyjęciem (budżet, usługodawcy, menu itp) znajdowała się również lista wszystkich obecnych pod kopułą osób.
goście
Eugenia Jenkins i August Yaxley
Theseus Burke z żoną Deirdre i nastoletnim synem Fergusem
Alexander Bletchley
Fortinbras Malfoy z żoną Eleonorą
Anthony Shafiq i Melisandre Velaris
Beatrice Crouch
Esmeralda, Gytha i Magrat Parkinson
hrabia Jean Baptiste de la Rochefoucauld Montbel i Camille Delacour
Morpheus Longbottom
Jonathan Selwyn i Jessie Kelly
Severine Crouch
Atreus Bulstrode i Brenna Longbottom
Desmond Malfoy i Calanthe Malfoy
Eden Lestrange
Isaac Bagshot - artykuł do Proroka
artyści:
Rita Kelly
Lorraine Malfoy
Baldwin Malfoy
Oleander Crouch
Lorenzo Remington - stroje
6 funkcjonariuszy Brygady Uderzeniowej:
Erik Longbottom (dowódca)
Cedric Porter
Alice Burke
Fitzgerald Carrow
Agatha Black
Timothy Hollow
obsługa
Cormac i Cillian Bumfuzzle
Eugenia Jenkins i August Yaxley
Theseus Burke z żoną Deirdre i nastoletnim synem Fergusem
Alexander Bletchley
Fortinbras Malfoy z żoną Eleonorą
Anthony Shafiq i Melisandre Velaris
Beatrice Crouch
Esmeralda, Gytha i Magrat Parkinson
hrabia Jean Baptiste de la Rochefoucauld Montbel i Camille Delacour
Morpheus Longbottom
Jonathan Selwyn i Jessie Kelly
Severine Crouch
Atreus Bulstrode i Brenna Longbottom
Desmond Malfoy i Calanthe Malfoy
Eden Lestrange
Isaac Bagshot - artykuł do Proroka
artyści:
Rita Kelly
Lorraine Malfoy
Baldwin Malfoy
Oleander Crouch
Lorenzo Remington - stroje
6 funkcjonariuszy Brygady Uderzeniowej:
Erik Longbottom (dowódca)
Cedric Porter
Alice Burke
Fitzgerald Carrow
Agatha Black
Timothy Hollow
obsługa
Cormac i Cillian Bumfuzzle
Tura trwa do 11.11, godz. 23:59
Zasady rozgrywki:
Zasady rozgrywki:
- Rozgrywka będzie odbywać się w trzydniowej turze. Kolejka obejmuje jeden post.
- Każdy z uczestników będzie miał łącznie 3 kolejki na policyjną robotę i pozyskanie dodatkowych informacji - łącznie 6 Akcji.
- Jeden post oznacza podjęcie jednej Akcji Śledczej w którą wlicza się tropienie, przeszukiwanie, przeglądanie papierów, przesłuchiwanie świadków itp. Akcje te mogą dotyczyć tylko jednej lokacji, maksymalnie 5 osób na raz.
- Na jedną Akcję Śledczą przysługują dwa rzuty. Mistrz Gry będzie brał pod uwagę wyższy lub, w razie niesprzyjających okoliczności, niższy wynik.
- Pod rzutami na końcu posta proszę kursywą o zapisanie 3 pytań (w hierarchii ważności), na które w zależności od wyniku Mistrz Gry udzieli fabularyzowanej odpowiedzi, zgodnej ze stanem faktycznym otoczenia, w przypadku przesłuchiwanych zgodnej z posiadaną przez nich wiedzą. Przy Słabym Sukcesie będzie to odpowiedź na dowolne pytanie wybrane przez Mistrza Gry, przy Sukcesie pierwsze dwa pytania, przy Krytycznym Sukcesie: wszystkie pytania plus dodatkowa wskazówka. Przy niepowodzeniu można wykorzystać kolejną Akcję na ponowne badanie, przy czym wszystkie rzuty będą traktowane, jako robione w niesprzyjających okolicznościach.
- Jeżeli obie osoby chcą podjąć tę samą Akcję Śledczą, jedna z nich nie wykonuje rzutu, a druga wykonuje trzy rzuty, zamiast dwóch. Warunki w takich okolicznościach zawsze są sprzyjające. Pod rzutami wciąż mogą znaleźć się tylko trzy pytania.
- Umiejętności Aurowidzenia, Widmowidzenia, Animagii wymaga rzutów na przypisane Cechy. W przypadku Animagii na potrzeby tej sesji przyjmuje się, że przemiana dokonuje się bez zakłóceń, a wynik rzutu determinuje możliwości tropienia zwierzęcej formy.
- Na prośbę graczy w dowolnym momencie rozgrywki Mistrz Gry może jednorazowo zarządzić kolejkę pozbawioną limitów postów, w trakcie której nie będą podejmowane Akcje Śledzenia, na fabularne przedyskutowanie dalszych kroków.
- W toku rozgrywki mogą pojawić się dodatkowe mechaniki.