• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Funeralia Epistularia ex Necronomicone

Funeralia Epistularia ex Necronomicone
The Nocturn's Delight
My name is Ozymandias,
King of Kings;
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
23.11.2024, 21:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.11.2024, 21:11 przez Baldwin Malfoy.)  

—25/06/1972—

Notatka została napisana na odwrocie jej własnego liściku i porzucona na biurku Lorraine w bliżej nieokreślonym czasie w ciągu dnia.

Przemawia przez Ciebie pycha czy nadzieja, że Bogowie zauważyli dziś twoją nieobecność?

B.M.
The Nocturn's Delight
My name is Ozymandias,
King of Kings;
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
23.11.2024, 21:30  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.11.2024, 21:30 przez Baldwin Malfoy.)  

—26/06/1972—

Tym razem na odwrocie karteczki poza krótką notatką była narysowana bardzo prosta i treściwa mapka jak trafić do kowenu. Liścik przyniosła Rozalinda i porzuciła go na stole w prosektorium

Proszę bardzo, na wypadek jakbyś zapomniała przez tydzień drogi : )

B.M.
The Nocturn's Delight
My name is Ozymandias,
King of Kings;

Baldwin Malfoy
23.11.2024, 21:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.11.2024, 21:59 przez Baldwin Malfoy.)  

—27/06/1972—

Tym razem odpowiedź była trudniejsza do znalezienia. Dopiero gdy Lorraine spojrzała na swój modlitewnik mogła zauważyć, że wystawało z niego to samo pióro wcześniej wysłała.
Po otwarciu na jednej ze stron zakreślono czerwonym tuszem (?) trzy słowa:

Naszą
Matkę
Zapomniałaś

Pióro zostało wcześniej zaostrzone i ubrudzone tą samą czerwoną cieczą.

The Nocturn's Delight
My name is Ozymandias,
King of Kings;

Baldwin Malfoy
09.12.2024, 15:18  ✶  
List przyszedł późnym wieczorem 1. września. Dołączony do niego został list napisany przez Morpheusa, ale bez wspomnianej "myśli" tudzież buteleczki ze wspomnieniem.

01-09-1972, Londyn
Moja słodka Delilah,
Ty ponoć wiesz wszystko. Powiedz mi więc proszę...
Kim jest Morpheus Longbottom i czemu przesyła mi swoje mokre fantazje o końcu świata?
B.M.
Czarodziejska legenda
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
14.12.2024, 21:49  ✶  

—29/08/72—

Londyn, 29.08.72

Najdroższa Lorraine,

nie jestem w stanie wyrazić, jak Twój list i kwiaty ucieszyły moje serce. Mimo nawracającej migreny, jestem głęboko poruszona Twoją troską, Twoją wrażliwością i Twoim najsłodszym sercem i gnę się w poczuciu winy, że przez własną nieostrożność naraziłam Was wszystkim na te nieprzyjemności przerwanego spotkania! Może gdybym była ostrożniejsza, może gdybym w porę się odwróciła, zdziwiona tym, że ktoś wchodzi przez drugie, normalnie zasznurowane, a nie normalne, przeznaczone nam Artystom wejście... Może wtedy. Może wtedy byłoby inaczej. Ciocia... nie jest zadowolona, ale błagam niech zostanie to między nami. W ogóle nie chce się ze mną widzieć i boje się, że to było pierwsze i jednocześnie moje ostatnie tego typu wystąpienie w MUZIe, na pewno na najbliższe lata. Jestem wciąż roztrzęsiona tym faktem, nie zliczę łez, które wylałam przez tą sytuację. A jeszcze musiałam przyciąć włosy! Dasz wiarę, że ten okrutnik, który dokonał na mnie zamachu ukradł kawałek mnie ze sobą? Lękam się bardzo co może z nim zrobić, lekarze Munga dali mi kilka porad dotyczących klątw, ale stałe ich stosowanie doprowadza mnie na skraj wytrzymałości i chyba wolałabym już zmierzyć się z tą klątwą, zamiast unikać jej w boleściach nieproszonych skutków ubocznych.

Cierpię, pocieszam się tylko kwiatami i słowem od Ciebie, pocieszam wspomnieniem Twojego doskonałego jak zawsze Ravela, pocieszam się tym, że prawdziwy artysta cierpieć musi, aby potem móc o tym opowiadać. Moje pędzle topią się w wodzie łez, akwarele maluję ból i lęk, które towarzyszą mi od momentu powrotu do przytomności.

Odwiedź mnie proszę kiedyś, kiedy już rodzice moi się uspokoją i zaczną dopuszczać do mnie ludzi. Nigdy wcześniej tak nie żałowałam faktu, że jestem jedynaczką!

Z moimi najserdeczniejszymi uściskami,

Raphaela Michaela Avery

odpowiedź na ten list

Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
15.12.2024, 16:47  ✶  
Lorraine,
słyszałaś kiedyś o RODOS?

PS.
Załączam zdjęcie poglądowe
[+]Spoiler
[Obrazek: P-134-Grecja-Rodos-Port]
Staszek

List o dosyć tajemniczym pytaniu dotarł do Lorraine pewnego ciepłego popołudnia.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Ogórkowy Baron
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
15.12.2024, 16:59  ✶  
Lorraine,
Dziecko drogie. Jestem człowiekiem czynu - jeżeli mówię, że coś zrobię, to to zrobię.
Czy muszę przedstawiać dowody tego, że tak właśnie jest? Wydaje mi się, że nie muszę.

Powtórzę więc moje pytanie - czy słyszałaś kiedyś o RODOS?
Stach

"Riddikulus!"

Ogórkowy Baron

Stanley Andrew Borgin
15.12.2024, 17:06  ✶  
aha, szkoda
to będziesz musiała poczekać na odrobinę szczegółów

ps.
kto to ten cały rodo

"Riddikulus!"

Ogórkowy Baron

Stanley Andrew Borgin
15.12.2024, 17:19  ✶  
Co ja z Tobą mam, Lorraine?
Wiesz jak to mawia przysłowie - eh, te blondynki.

Działkę z Mewką kupujemy. Taką wiesz, ogrodzoną siatką. Rodzinną.
Trochę bejcą trzeba oblecieć, tu i ówdzie przybić deskę. Trochę do zrobienia będzie, ale jestem dobrej wiary. Nówka funkiel.

Więc no, pewnie coś by trzeba poświętować w połowie września, więc no...
Bądź gotowa

Stanisław Andrzej

ps.
Z łódką to nadal aktualne, ale też muszę trochę bejcą oblecieć i jakoś to będzie

"Riddikulus!"

Ogórkowy Baron

Stanley Andrew Borgin
15.12.2024, 17:42  ✶  
A myślałem, że to ja jestem tym specjalnym z naszej dwójki. Pozwól, że Cię przeprowadzę przez ten ciężki czas, niczym jakiś Mojżesz. Zdradzę Ci tajniki życia o których jeszcze nie słyszałaś.

Tylko się skup.

R - Rodzinne
O - Ogrody
D- Działkowe
O - Ogrodzone
S - Siatką

Co nam to daje?

RODOS - Rodzinne Ogrody Działkowe Ogrodzone Siatką

Łapiesz, nie?
Prościzna już teraz

Staszek

ps.