• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »
Deborah Rhiannon Burke

Deborah Rhiannon Burke
Lord Voldemort
There is no good and evil. There is only power, and those too weak to seek it.
krew
genetyka
zawód
Swąd czarnej magii aż gryzie w gardło. Obecność tego czarnoksiężnika wzbudza niepokój nawet w najsilniejszych czarodziejach.

Czarny Pan
22.10.2022, 17:18  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.10.2022, 19:06 przez Deborah Burke.)  

Deborah Rhiannon Burke

Urodzenie: 27.03.1940 r., baran, numerologiczna 8
Stan cywilny: zamężna; mąż Elijah Burke
Nazwisko panieńskie: Crouch
Krew: Czysta
Pochodzenie: Urodziła się w rodowej posiadłości w Anglii, zaś zaraz po szkole na stałe osiedliła się w Londynie. Jest córką Reginalda Croucha oraz Henrietty Crouch (z d. Rookwood). Oboje rodziców wciąż pracuje w Ministerstwie Magii; ojciec w Biurze Niewłaściwego Użycia Czarów, a matka jako sędzia w Wizengamocie.
Kształtowanie: ◉◉○○○
Rozproszenie: ◉◉◉◉○
Transmutacja: ◉○○○○
Zauroczenie: ◉◉○○○
Nekromancja: ○○○○○
Translokacja: ◉○○○○
Percepcja: ◉◉◉○○
Aktywność fizyczna: ◉○○○○
Charyzma: ◉◉◉○○
Rzemiosło: ◉○○○○
Wiedza przyrodnicza: ○○○○○
Wiedza o świecie: ◉◉◉○○
Poziom spaczenia: II — mimo pracy w wymiarze sprawiedliwości, daleko jej do osoby o czystym sercu. Jest ambitna, nastawiona na zysk, a jeśli chodzi o wyznaczone cele, Deborah dąży do nich po trupach i bez oglądania się za siebie. Ma silnie rozwinięty instynkt przetrwania i bez mrugnięcia okiem potrafi zrobić poważną krzywdę jeśli tylko znajdzie się w sytuacji, która ją do tego zmusi.
Różdżka: Włos z głowy wili, 13 cali, jesion, sztywna
Zwierzę totemiczne: Byk
Aura: Czerwona
O zdolnościach: W czasach szkolnych Deborah skupiła się przede wszystkim na nauce zaklęć i rozpraszaniu w celu opanowania trudnej sztuki oklumencji, za to kompletnie zignorowała przedmioty określane mianem pobocznych, takie jak wróżbiarstwo czy eliksiry. W późniejszych latach skupiła się doskonaleniu swojej wiedzy o świecie, głównie w zakresie prawa czarodziejów, co było spowodowane dużą presją ze strony rodziców i całej rodziny. Rządzenie się przychodziło jej naturalnie i szybko znalazła w tym poparcie, bo w szkole należała do tych popularnych dzieciaków, które gnębią słabszych od siebie. Odkryła też, że obserwowanie ludzi jest kluczem do sukcesu w planowanej przyszłości.

Poplose piwo klemowe: Przewaga Crouchów.
Popularność 0: Ze względu na rozpoznawalność na poziomie V.
Oklumencja III: Odkąd skończyła piętnaście lat uważa, że chronienie swoich myśli to najważniejsza, najbardziej kluczowa cecha dobrego sędziego. Ponieważ nie zamierzała narażać się na możliwość manipulacji, przyłożyła się do ćwiczenia tej sztuki i po latach w końcu ją opanowała.
Bogacz II: Urodziła się w bogatej rodzinie jako najstarsze dziecko i nigdy niczego jej nie brakowało, przez cały okres nauki i stażu w Ministerstwie była wspierana przez rodziców. Ponadto wyszła za mąż za równie dobrze sytuowanego finansowo mężczyznę, a obecnie sama nieźle zarabia w Ministerstwie.
Odwaga I: Odwagę wyssała z mlekiem matki. Do tego stopnia, że zdarza jej się robić rzeczy tak odważne, że aż głupie; ale taki ma już charakter.
Kłamstwo I: Umie kłamać i rozpoznać gdy ktoś mija się z prawdą — tego wymaga od niej zawód, w końcu ma z kłamcami do czynienia na co dzień. W życiu prywatnym nie ma oporów przed używaniem tej zdolności.
Kokieteria I: Możliwości niesione przez uwodzenie zainteresowały ją jeszcze w szkole, wtedy po raz pierwszy poczuła jak miłe to uczucie. Deborah nigdy nie należała do kobiet nieśmiałych; wręcz przeciwnie, zawsze dobrze wiedziała czego potrzebuje od mężczyzn i zazwyczaj łatwo przychodziło jej zdobycie celu.

Miastowy III: Deborah od dziecka najlepiej czuje się w mieście, nigdy nie interesowały jej szczególnie uroki wsi. Także w szkole nie przykładała wagi do magicznych stworzeń ani otaczającej jej flory i jej właściwości. Najlepiej czuje się w otoczeniu betonu i marmurów, a z roślin najbliższe są jej hebanowe meble, które ceni za ich głęboki kolor.
Lęk przed wodą II: Deborah wdała się w romans ze starszym od siebie o sześć lat Oliverem Malfoyem poznanym w pracy, choć była jeszcze oficjalnie w związku z poprzednim chłopakiem z czasów Hogwartu — Perseusem. Aż do dnia wypadku uważała, że coś takiego jak karma nie istnieje. Oboje pijani, lecieli z Oliverem w czasie burzy na jednej miotle i narzeczony stracił nad nią panowanie. Wpadli do Tamizy z dużej wysokości; Deborah była w ciężkim stanie i magomedycy długo walczyli o jej życie, ale Oliver nie miał tego szczęścia — nie przeżył wypadku. Od tamtego czasu kobietę ogarnia panika, gdy tylko znajdzie się zbyt blisko jakiegokolwiek zbiornika z wodą.
Wyuzdany I: Zawsze była dość liberalna w tych kwestiach i to nie zmieniło się także po ślubie.
Księżniczka I: Deborah miewa — póki co — niegroźne problemy ze snem, ale zaśnięcie w pościeli innej niż własna i poza swoimi czterema ścianami jest dla niej niemożliwe.
Zazdrosny I: Zapewne jedynie jej mąż Elijah wie, jak bardzo Deborah jest o niego zazdrosna. Uczucie to dawno przestało funkcjonować w granicach rozsądku i czasem urasta do rangi absurdu.
Edukacja: Deborah uczęszczała do Hogwartu, gdzie została przydzielona do Slytherinu. Od małego kładziony był na nią wielki nacisk w aspekcie ścieżki kariery jaką ma podjąć gdy dorośnie — do teraz sama nie wie czy naprawdę kocha ten zawód, czy po prostu była do niego wychowywana od dnia narodzin — więc przykładała się w szkole już od pierwszego roku edukacji. Od zawsze praktyczna i ambitna, skupiła się tylko na wybranych zagadnieniach, ignorując przedmioty w jej opinii kompletnie zbędne i dzięki takiemu podejściu zdała egzaminy z bardzo wysokimi wynikami. To z kolei pomogło jej dostać się na staż do Ministerstwa Magii.
Doświadczenie: Owszem, miała ułatwiony start ze względu na nazwisko i cały zastęp krewniaków pracujących na przeróżnych stanowiskach w Ministerstwie. Deborah o tym wie, ale nic jej to nie obchodzi, bo nigdy nie miała zapędów do grania fair play za wszelką cenę. W związku z powyższym, dostała się na staż bez problemów i wciąż pnie się do góry, żeby w końcu móc zasiąść w Wizengamocie jako pełnoprawny sędzia. Bywa oceniana jako ta, która nie musiała kiwnąć palcem, a koledzy za jej plecami mówią o nepotyzmie.
Aktualne miejsce pracy: Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów, młodszy członek Wizengamotu. Podlega protekcji pełnoprawnego sędziego Wizengamotu, którego polecenia spełnia i nie może samodzielnie głosować podczas rozpraw.
Rozpoznawalność: V — Odkąd pamięta, zawsze łatwo przychodziło jej zjednywanie sobie ludzi. W Hogwarcie miała szerokie grono dobrych przyjaciół i jeszcze szersze odległych znajomych. Obecnie jest rozpoznawalna w Ministerstwie Magii, gdzie ambitnie i nieustępliwie pracuje na miano sędziego Wizengamotu. Poza tym zrobiło się o niej głośno, kiedy prawie dziesięć lat temu wraz z narzeczonym mieli wypadek na miotle, w którym mężczyzna zginął. Ponadto pochodzi z tych Crouchów zasiadających od dekad w Wizengamocie, a po ślubie została żoną znanego jubilera, Elijaha Burke'a i przyjęła jego nazwisko. To kobieta elegancka, pełna szyku i gracji, określana jako Królowa Lodu; trudno przegapić kogoś, kto potrafi wywyższyć się jednym krzywym spojrzeniem.

Wskazówki dla Mistrza Gry

— Deborah zaczyna grę jako Naśladowca. Nie mam konkretnego planu na jej rozwój w tej grupie, chcę zobaczyć jak będzie na fabule i żeby na jej decyzje miał wpływ innych graczy oraz Mistrz Gry.
— Z mężem, Elijahem, mają trzyletniego syna Alexandra. To była wpadka; Deborah nigdy nie chciała mieć dzieci i nie planuje kolejnych, co jest tematem ciągłych kłótni z mężem. Nie chciałabym być zmuszona z góry do odgrywania ciąży na fabule.
Lord Voldemort
krew
genetyka
zawód
Swąd czarnej magii aż gryzie w gardło. Obecność tego czarnoksiężnika wzbudza niepokój nawet w najsilniejszych czarodziejach.

Czarny Pan
31.10.2022, 12:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.02.2023, 21:50 przez Morgana le Fay.)  

skrytka bankowa

Łącznie zdobytychDo wykorzystania
PD PD
Bonusy
brak
Przedmioty
brak
Rozliczenia
ŹródłoZmiany w PD
31.10.22 - Utworzenie Karty Postaci1000
31.10.22 - Początkowe wydatki-600
02.02.23 - Pierwsze ataki śmierciożerców30
Lord Voldemort
krew
genetyka
zawód

Czarny Pan
31.10.2022, 12:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.02.2023, 21:50 przez Morgana le Fay.)  

zebrane odznaki

Pierwsze ataki śmierciożerców
The Law
If I ever let my head down,
it will be just to
admire my shoes.
krew
genetyka
zawód

Deborah Burke
31.10.2022, 12:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.11.2022, 18:14 przez Deborah Burke.)  

Oto profil twojej postaci

The hottest fires burn blue,
and her eyes were no exception.
—

[Obrazek: GykK1AC.png]

Poznajmy się bliżej

W lustrze Ain Eingarp widzę na ten moment siebie jako pełnoprawnego sędziego Wizengamotu. Osobę, z której zdaniem trzeba się liczyć. Samodzielną kobietę sukcesu, u której boku stoi równie samodzielny mąż. W tle zaś imperium, które mogą zbudować we dwójkę.
Bogin przyjmuje przy mnie formę mnie samej w ponownej ciąży. Boję się ponownego zniekształcenia ciała i poświęcenia go dla innego istnienia, ale nade wszystko przeraża mnie uziemienie i oderwanie od kariery.
Amortencja pachnie mi perfumami, których Elijah używał tamtego dnia, gdy spotkali się po raz pierwszy. Kawą. Whisky.
Moje ulubione zaklęcie to Obliviate. Fascynuje mnie możliwość mącenia w ludzkich umysłach.
Mój patronus przyjmuje formę byka. Jego symbolika — upór, siła, ale też męskość i płodność — reprezentowała mnie od zawsze, czego jestem w pełni świadoma.
Wróżbiarstwo to dla mnie gałąź magii, której nie rozumiem. Ale wierzę, że może zawierać odpowiedzi na dręczące pytania jeśli ktoś odważy się takie zadać — i jeśli ktoś umie je odczytać.
Czarna magia? Cóż... pociąga mnie.
Za swoje największe osiągnięcie uważam każdy krok ku samowystarczalności, każdy krok w karierze.
Stoję po stronie Czarnego Pana.
Moje serce należy do Elijaha, mojego męża.

She wasn't fragile like a flower.
She was fragile like a bomb.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa