• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »
Dellian William Ollivander

Dellian William Ollivander
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
26.03.2023, 17:39  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.09.2023, 14:31 przez Dellian Ollivander.)  

Dellian Willian Ollivander

Koncepcja postaci

Urodził się 15.06.1950, należał do najlepszego domu w Hogwarcie, czyli Hufflepuff. Dellian w szkole był rozbójnikiem, zdecydowanie dużo psocił i wykorzystywał swój brak wzroku, aby wyłudzić na nauczycielach współczucie i trochę łagodniejsze kary. Zawsze bronił swoich przyjaciół i często brał na siebie ich winę. Gdy wchodził w okres dojrzewania zaczęły go interesować relacje na tle uczuciowym, był kochliwym nastolatkiem i łatwo można było to wykorzystać.

Uczył się przeciętnie, miał spore problemy z transmutacją i przede wszystkim eliksirami. Potrzebował sporo pomocy przy opiece nad roślinami, ale dzięki kotu od jego matki nawet dobrze sobie radził. Nie przepadał jednak za nauką, bo wiedział, że nigdy nie będzie tak dobry jak inni uczniowie. Często też był odpytywany ustnie jeśli chodziło o prace domowe, aby nie musiał pisać żadnych wypracowań, więc musiał kuć na pamięć, bo nauczyciele nie ufali temu, że ktoś za niego nie odrobi tej pracy domowej. Jako zodiakalne Bliźnięta Dellian jest ciekawy życia, dużo mówi i interesuje się innymi. Lubi słuchać o różnych historiach, stara się zawsze każdemu dogodzić i dostosowuje się do sytuacji, w której się znajduje.

Mając pięć lat Dellian chciał bardzo pomagać ojcu w wytwarzaniu różdżek, więc często przychodził do niego do warsztatu i patrzył jak ten pracuje. Jednego dnia Geraint był bardzo rozproszony i coś poszło nie tak w tworzeniu jednej różdżki. Wszystko stało się tak szybko, że sam jego ojciec nie za wiele pamięta z tego wydarzenia. Powstał dziwny wybuch, który spowodował, że młody stracił wzrok. Był chyba u każdego uzdrowiciela w okolicy, aby pomogli mu go przywrócić, ale nic się nie dało z tym zrobić. Czasami nachodzą go myśli, aby odnaleźć jakieś lekarstwo na to, ale pogodził się ze swoim losem i stara się być nadal szczęśliwy oraz kochany. Lubi sprawiać ludziom radość, rozśmieszać ich. Jako Numerologiczna Dziewiątka – Misjonarz jest osobą pomocną, spełnia się poprzez pomaganie innym ludziom. Lubi czuć się przydatny, więc z przyjemnością pracuje jako klątwołamacz w Brygadzie Uderzeniowej. U jego boku zawsze znajduje się złośliwy kot imieniem Bell, który jest jego przewodnikiem i pomaga mu przetrwać bez wzroku w świecie czarodziejskim jak najlepiej potrafi.

Magia, na której skupiał się Dellian była czysto ochronna. Musiał otaczać się barierami ochronnymi, aby nic mu się nie stało, musiał nabyć umiejętności, które pomogą mu przetrwać w tym chorym świecie. Chłopak jest osobą niewidomą i wiele aspektów magicznych nie jest dla niego dostępnych, dlatego też magia ochronna wydawała się zdecydowanie istotna.

W poruszaniu po świecie pomaga mu jego różdżka (włos z ogona jednorożca | Jarzębina | Giętka | 12 i 1⁄3 cala), która odkąd ją dostał pomagała mu przemieszczać się po Hogwarcie, później ulicach Londynu. Wskazywała mu drżeniem i wibracjami w dłoni kiedy napotka przeszkody, gdzie ma przejść, aby nie wpaść w jakieś dziury, czy ściany. Zawsze ma ją w dłoni i nauczył się szybko reagować, gdy ktoś próbował mu ją wytrącić. Bez różdżki czuje się zdecydowanie zagubiony. Na różdżkę została nałożona przez jego rodzinę iluzja, która sprawia, że każdy mugol widzi ją jako biała laskę dla osób niewidomych.

Dellian rozwinął u siebie bardzo mocno umiejętności percepcyjne, ale nie związane ze wzrokiem. Jest w stanie łatwo wyczuć zagrożenie, zawsze jest czujny i ostrożny jeśli wchodzi do obcego pomieszczenia. Z łatwością idzie mu wyłapać układ mieszkania, aby w nic nie uderzyć i nie zrobić sobie krzywdy.

Nie radzi sobie zdecydowanie z leczeniem, zaklęciami, do których jest potrzebny wzrok. Dodatkowo w eliksirach też nie jest dobry. Fizycznie jest zbudowany przeciętnie i nie ma jakoś szczególnych umiejętności siłowych.

W czerwcu zdecydował się zamieszkać ze swoim przyjacielem Leo O'Dwyerem i wynająć wspólnie mieszkanie na Alei Horyzontalnej.

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
26.03.2023, 21:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.09.2023, 12:41 przez Eutierria.)  

Postać drugoplanowa

Czarodziejska legenda

Eutierria
26.03.2023, 21:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2023, 00:32 przez Morrigan.)  

zebrane odznaki

Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
26.03.2023, 21:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2023, 21:19 przez Dellian Ollivander.)  

I want to feel the light

[Obrazek: aClAAej.jpg]

Hufflepuff | Niewidomy Czarodziej | IV Popularny | Spaczenie: I
| Kochanek | Zazdrośnik

Dellian w szkole był rozbójnikiem, zdecydowanie dużo psocił i wykorzystywał swój brak wzroku, aby wyłudzić na nauczycielach współczucie i trochę łagodniejsze kary. Zawsze bronił swoich przyjaciół i często brał na siebie ich winę. Gdy wchodził w okres dojrzewania zaczęły go interesować relacje na tle uczuciowym, był kochliwym nastolatkiem i łatwo można było to wykorzystać.

Nie przepadał jednak za nauką, bo wiedział, że nigdy nie będzie tak dobry jak inni uczniowie. Często też był odpytywany ustnie jeśli chodziło o prace domowe, aby nie musiał pisać żadnych wypracowań, więc musiał kuć na pamięć, bo nauczyciele nie ufali temu, że ktoś za niego nie odrobi tej pracy domowej. Dellian po szkole poszedł na staż do Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów jako Klątwołamacz. Do tej pory ma problemy z wypełnianiem dokumentów i często dostaje bury za źle stawiane podpisy, czy też pieczątki.

Lubi ludzi, lubi wśród nich przebywać i ich po prostu kochać. Jest typem romantyka, a przez swoją zazdrość czasami jest zbyt toksyczny do trwałych relacji i często wszystko się rozpada. Chciałby w końcu zaznać spokoju w swoim sercu i poznać kogoś, kto podda się jego zazdrości i nie będzie mu robić wyrzutków. Kogoś, kto go zaakceptuje i pozwoli pozbyć się tej chorej zazdrości. Nikt nigdy jednak nie wytrwał przy jego sercu na zbyt długo.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... o tak chciałbym widzieć. Chciałbym zobaczyć, co jest w tym lustrze, gdy przed nim staję. Podejrzewam, że właśnie to iż odzyskałem wzrok, że jakiś uzdrowiciel znalazł sposób, aby uleczyć mnie z ciemności. Oh, chciałbym widzieć...
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę Jęczącej Marty, która krzyczy jak banshee. Nie wiem jak wygląda, ale jej krzyk przedziera się przez każdy zakamarek mojego ciała. Gdy byłem młodszy Fergus powiedział, że Marta to okropny duch, wielki, straszny i głośno jęczący, że jej krzyk zabija i petryfikuje nieświadome osoby, które wkraczają do jej łazienki.
♦ Amortencja pachnie mi drewnem palonym w kominku, książkami, które czytał mi Fergus i Charles oraz zapachem perfum bliżej nieokreślonej osoby.
♦ Moje ulubione zaklęcie to lumos, aby rozjaśnić mi ciemność. Nie no żartuję. Moim ulubionym zaklęciem jest Protego, gdyż wtedy czuję się bardziej bezpiecznie, gdy jestem w obcym miejscu. Jest przyjazne i dające poczucie bezpieczeństwa.
♦ Mój patronus przyjmuje formę prawdopodobnie wilka.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie sztuczka, która ma na celu wystraszyć osobę, która chce dowiedzieć się o swojej przyszłości, sztuczka, która ma wyciągnąć z ciebie najskrytsze sekrety. Nie lubię, gdy ktoś czyta z moich losów.
♦ Czarna magia? Cóż... jest obślizgła, ciężka i pachnie smołą.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam prace w Ministerstwie i to, że jeszcze nie robiłem sobie głowy o żaden kamień poruszając się po świecie czarodziejskim.
♦ Stoję po stronie właściwej.
♦ Moje serce należy do każdego kto zechce je przyjąć.
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
27.03.2023, 17:15  ✶  

o przeszłości

Tutaj opisujesz przeszłość postaci. Możesz również umieścić tutaj link do wpisu ze spisem swoich retrospekcji oraz biografią.

Pora roku 1972

Opis kwartału oraz link do wpisu ze spisem sesji.
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light

Dellian Ollivander
27.03.2023, 17:18  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.04.2023, 13:51 przez Dellian Ollivander.)  

Wspomnienia i sny

najważniejsze wspomnienia

Pole freeform. Tutaj możesz opisać biografię postaci w formie opowiadania lub punktów.

rozgrywki

Rok 1959
[ Grudzień ] • Jęcząca Marta z Fergusem.
• opis

rozgrywki

Rok 1968
[ Październik ] • Żar naszych dotyków jest lepszy niż ostatnie spojrzenie na zachodzące słońce. (Charles Rookwood)
• opis

rozgrywki

Rok 1972
[ Styczeń ] • W końcu wróciłeś bracie. Tęskniłem. (Mellvyn Ollivander)
• opis
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light

Dellian Ollivander
27.03.2023, 17:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.08.2023, 18:27 przez Dellian Ollivander.)  

Wiosna 1972

dokonania fabularne

Wydłużony opis fabularnych dokonań postaci w kwartale. Co zmieniło się w jej życiu? Czy pięła się na szczeblach organizacji? Zorganizowała wydarzenie, straciła kogoś bliskiego?

postępy

Co udało się postaci osiągnąć? Jak rozwinęła swoje umiejętności? Czego dokonała na fabule, a co gracz dodaje pomiędzy wierszami? Ten opis musi być poparciem zmian nanoszonych w statystykach, przewagach, zawadach i lokacjach.

rozgrywki

Marzec 1972
[ 10.03.1972 ] • Całą rodzinką poszliśmy odczarowywać ogródek. Mówię rodzinką, bo Mellvyn to mój brat, a Danielle to siostra, którą sam wybrałem. (Mellvyn Ollivander | Danielle Longbottom – trwające)
[ 18.03.1972 ] • Na przypale albo wcale. Kto jak nie ślepy Dellian może celebrytę ubrudzić ciastkiem? Tak też się stało. Na szczęście Philip miał luźne podejście i razem wypili kawkę oraz zjedli pyszne ciacho. (Philip Nott – zakończone)

rozgrywki

Kwiecień 1972
[ 11.04.1972 ] • Odczarowywanie posągów bywa czasami bardzo trudne (Brenna i Danielle Longbottom – zakończone)
[ 11/04/1972 ] • Razem z Brenną udał się do mężczyzny z listu znalezionego przy posągu. Dowiedzieli się, że jest on mugolem, który był zakochany z Zoyi. Dziewczyna kupiła przedmiot, przez który zamieniła się w kamień. Nikt nie mógł zdjąć tej klątwy. (Brenna Longbottom – zakończone)
[ 13.04.1972 ] • Sumą przypadków znalazłem w potrzebie dwie dziewczyny – jedną małą, a drugą dużą. Ta duża pomogła mi tej małej uratować jej kota z tarapatów. Bell nie był zbyt pomocny. (Mackenzie Greengrass – zakończone)
[ 19.04.1972 ] • Bo czasem ci co widzą są bardziej ślepi od tych, co nie widzą. (Ula Brzęczyszczykiewicz – zakończone)
[ 21.04.1972 ] • Głos Cynthii był dla mnie bardzo kojący i dobrze kojarzący się. Nie wiedziałem, czy przynosząc jej kawę postępuję dobrze, ale chciałem z nią porozmawiać, chciałem ją poznać. Pozwoliła mi dotknąć swoją twarz, była taka delikatna i przyjemna. Nie wiem jak się nasza znajomość przez to potoczy, muszę napisać do Fergusa. (Cynthia Flint – zakończone)

rozgrywki

Maj 1972
[ 02/05/1972 ] • Dzwonki w lesie z Martinem i Dzwonkiem
[ 04/05/1972 ] • Gdy Sauriel gubi ludzi pyta ślepych, gdzie może ich znaleźć. Przybył więc do domu Ollivanderów szukając Fergusa. Znalazł Delliana i Bella, ale ci nie chcieli za bardzo z nim rozmawiać, a Dell czuł delikatną obawę względem wampira. Do zobaczenia? (Sauriel Rookwood – zakończone)
[ 08/05/1972 ] • Los lubi płatać figle i podsyłać damy w opresji w najmniej spodziewanym momencie. Ula przyszła do Ministerstwa, aby odzyskać rzeczy, które straciła podczas tragedii na Beltane. Delikatnie się zgubiła i spotkała Delliana. Była trochę nieporadna, ale Ollivander świetnie sobie poradził z jej łzami i zaprosił na kawę. Tam poznali się trochę lepiej i umówili na kolejne spotkanie, gdzie będą wspólnie malować, a nawet Dellian zgodził się jej pozować. (Ula Brzęczyszczykiewicz – zakończone)
[ 00/00/1972 ] • opis
[ 00/00/1972 ] • opis
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light

Dellian Ollivander
24.07.2023, 13:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.10.2023, 18:06 przez Dellian Ollivander.)  

Wiosna 1972

dokonania fabularne

Wydłużony opis fabularnych dokonań postaci w kwartale. Co zmieniło się w jej życiu? Czy pięła się na szczeblach organizacji? Zorganizowała wydarzenie, straciła kogoś bliskiego?

postępy

Co udało się postaci osiągnąć? Jak rozwinęła swoje umiejętności? Czego dokonała na fabule, a co gracz dodaje pomiędzy wierszami? Ten opis musi być poparciem zmian nanoszonych w statystykach, przewagach, zawadach i lokacjach.

rozgrywki

Czerwiec 1972
[ 07/06/1972 ] • Martwy Bohater
Ślepy nie powinien wybierać się samemu po zmroku na spacery.
STARRING: SAURIEL ROOKWOOD | ZAKOŃCZONE | SŁÓW: 3611
[ 09/06/1972 ] • Szukając swojego miejsca
W poszukiwaniu domu dla Ślepego i dwóch kotów.
STARRING: LEO O'DWYER | ZAKOŃCZONE | SŁÓW: 1787
[ 00/06/1972 ] • opis
[ 00/06/1972 ] • opis

rozgrywki

Lipiec 1972
[ 00/00/1972 ] • opis
[ 00/00/1972 ] • opis

rozgrywki

Sierpień 1972
[ 00/00/1972 ] • opis
[ 00/00/1972 ] • opis
« Starszy wątek | Nowszy wątek »