Narastał w was strach. Wielki wybuch, do którego doszło dosyć blisko straganów, całkowicie przysłonił wam pole widzenia, pamiętaliście jednak, gdzie znajdowały się potrzebujące pomocy osoby. W najgorszej sytuacji wydawała się być kobieta leżąca obok miejsca, z którego wydobywało się wcześniej światło i ją też było wam najłatwiej odnaleźć – jarząca się czerwień przebijała się przez gryzący was w oczy i gardło kurz. Nawet bez przygotowania uzdrowicielskiego mogliście być pewni, że jeżeli ją tam zostawicie, z pewnością się wykrwawi.
Stoiska, które stały wokół was, poprzesuwały się w wyniku wybuchu i fali ciepła, która rozeszła się na boki. Przepiękne talerze potłukły się o wypaloną ziemię. Jedzenie zostało nie tylko zrzucone na grunt, ale i podeptane przez uciekających w stronę Kniei. Kilka osób wciąż chowało się pod meblami. Jedna z nich, przygnieciona przez stół, próbowała sięgnąć leżącej za daleko różdżki. Z dzieckiem i staruszką, to już przynajmniej cztery osoby, które mogły tu zginąć, jeżeli nie spróbujecie przeprowadzić ich jakoś do Doliny Godryka. Chyba że mieliście inne plany?
- Gdzie ja jestem? – Ryknął nagle jakiś mężczyzna, który wpadł na Fergusa i zaczął szarpać go za rękaw. – Czy to jest sen, czy…? – Oparł się o ciebie, przerzucając niemal cały ciężar swojego ciała na twoje ramię. Musiał zasłabnąć na samą myśl, że to wszystko było rzeczywiste. Ubrania – typowo mugolskie, przerażenie w oczach, usta zmęczone od krzyku. Mugol! Ale co mugol tutaj robił, jak znalazł się na Polanie Ognisk i dlaczego akurat teraz?
- To jest sen, prawda? Moja siostra… Moja siostra leży tam, nie rusza się już wcale – wciąż trzymając za materiał twojego ubrania, opadł na ziemię, szlochając. Miejsce, które wskazał było kraterem utworzonym po zaklęciu Chestera Rookwooda. Unosiło się tam jednak tak dużo pyłu, że nie byłeś w stanie dostrzec tam nic prócz złowieszczej ciemności.
@Fergus Ollivander @Giovanni Urquart @Amanda Lestrange Jeżeli potrzebujecie więcej niż jednej tury na reakcję (bo w postach ode mnie dzieje się sporo) to po prostu napiszcie mi na priv.