• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »
Kim Talika Gajda

Kim Talika Gajda
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
21.05.2023, 21:21  ✶  

Kim Talika Gajda

Koncepcja postaci

Życie jest albo odważną przygodą, albo niczym.

Kim urodziła się w Indiach 09 grudnia 1937 roku. Jej mama nazywała się Aditi Shafiq i była amnezjatorką w Indyjskim Ministerstwie. Ojciec Kim to Leonard Gajda, który pochodzi z Polski. Od dziecka jednak podróżował i rzadko kiedy bywał w swoim rodzinnym kraju. Zwiedział świat, aż trafił do Indii, gdzie poznał ukochaną kobietę, z którą chciał spędzić całe swoje życie. Nawet na kilka lat ustatkował się z nią w jej rodzinnym kraju. Otworzył tam sklep z różnymi, magicznymi przedmiotami znalezionymi podczas swoich podróży. W ich domu przewijało się mnóstwo ludzi, a najwięcej było tych o nazwisku Gajda, ponieważ Gajdowie zawsze byli ze sobą zżyci nawet jeśli podróżowali i rozsiewali się po świecie niczym mrówki.

Kim w wieku ośmiu lat zaczęła uczęszczać na zajęcia z języka chińskiego, aby dobrze porozumiewać się w szkole, w której miała rozpocząć swoją naukę. Nigdy jednak w pełni nie ukończyła Wuxong, ponieważ jej matka zmarła w połowie odbywania nauki. Opuściła szkołę i rozpoczęła swoją przygodę ze swoim ojcem podróżując po różnych miastach, krajach i miejscach, poznawała kultury, które ją naprawdę ciekawiły. Nigdy nie poczuła tego, aby zasiedlić się na dłuższą chwilę. Lubiła poznawać ludzi, historie i samotność. Przedzierała się przez różne dżungle i zaginione miasta szukając demonów i zaklętych przedmiotów.

Do tej pory sprzedaje różne księgi i antyki do czarodziejskich lombardów. Pewnego dnia dostała jednak list od dawnego przyjaciela i postanowiła przyjechać do Londynu. Giovanniego poznała w czasie swoich dawnych podróży i się w nim zakochała, ale nigdy do tego przed nim nie przyznała, ponieważ bała się zniszczyć ich przyjaźń. Teraz po jego liście postanowiła go uwieść. Nie mogła już znieść tej samotności. Kiedyś mieszkała w tym magicznym mieście wśród czarodziejów i już dawno postarała się, aby być obywatelką tego kraju, ponieważ wszyscy bliscy jej znajomi mieszkali właśnie tutaj. Nawet w Dolinie Godryka osiadła jej rodzina od strony ojca i mieszkają w domu, który nazywają Zagajnik. Każdy Gajda jest tam mile widziany. Do Indii nie zamierzała już nigdy wracać, ponieważ śmierć jej matki była dla niej dosyć bolesna.

Kobieta jest bardzo pozytywną, ciekawą świata osobą. Zawsze żyje na zasadzie szczęścia, wszystko obraca w pozytywny sposób na swoją korzyść. Nigdy nikt nie widział jej smutnej – nie licząc okresu kilku lat po śmierci jej matki – podniosła się jednak na duchu dzięki podróżom.

Co w Gwiazdach Gra?

Numerologiczna Piątka – Wędrowiec • Łatwo podejmuje decyzje i adaptuje się do nowych warunków. Rozwija się bezustannie prąc do przodu. Wystarcza jej odwagi, by porzucić dotychczasowe sposoby działania, uczyć się wciąż czegoś nowego, czego wcześniej nie próbowała. Bywa ryzykantem, skłonnym do eksperymentów "na żywej (często własnej) tkance". Nie jest pamiętliwa, nie potrafi długo chować urazy. Jest bardzo uczuciowa i emocjonalna, uczucia przeżywa całym ciałem i duszą. Jest wszechstronna i elastyczna. Piątka to często osoba obdarzona charyzmą i magnetyczną osobowością. Ceni sobie towarzystwo - szczególnie płci przeciwnej. Potrafi ożywić każdą rozmowę czy spotkanie.
Opis pochodzi z strony

Znak Zodiaku – Strzelec • Może się wydawać, że osoba spod tego znaku traktuje życie jak swoistą zabawę, nie podchodzi do niego zbyt poważnie. Kolejne problemy są dla niej tylko chwilową przeszkodą, taką, którą na pewno szybko pokona. Po prostu nasycony optymizmem Strzelec nie wierzy, żeby świat chciał go skrzywdzić. Ciągle pędzi do przodu jak… strzała. Nie tylko się bawi, ale też uczy. Traktując zresztą naukę jako formę rozrywki, poszerza wiedzę teoretyczną i zdobywa nowe umiejętności. Nadmiar temperamentu rozładowuje w podróżach i aktywności fizycznej. Pogodny Strzelec lubi towarzystwo innych ludzi, a ludzie lubią jego. Z łatwością nawiązuje kontakty, zyskuje sympatię otoczenia. Dlaczego nie? Jest spontaniczny, dowcipny, sypie anegdotami jak z rękawa, nie panoszy się i nie wynosi nad innych, wręcz przeciwnie, potrafi śmiać się z samego siebie.
Opis pochodzi ze strony

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
21.05.2023, 22:51  ✶  

Postać drugoplanowa

Czarodziejska legenda

Eutierria
21.05.2023, 22:51  ✶  

zebrane odznaki

Twoja postać nie zdobyła jeszcze żadnych odznak. Odznaki możesz zbierać realizując scenariusze, zdobywając mechaniczne osiągnięcia i biorąc udział w wydarzeniach ogłaszanych w dziale szpalta. Sporadycznie mistrzowie gry obdarowują graczy odznakami specjalnymi. Sposoby na ich zdobycie owiane są jednak tajemnicą.

Adventure Lover
Życie jest albo odważną przygodą, albo niczym.
Kim ma jasne, delikatne i puszyste włosy. Oczy są koloru morskiego błękitu i patrzą na każdego z radością, bez podejrzliwości, bez żadnych złych intencji. Ma małą, trójkątną twarz, wąskie usta i prosty nos. Jej budowa nie jest szczególnie drobna, ani też potężna. Kim jest przeciętna w swoich walorach. Wielu mężczyzn jednak zwracało na nią uwagę. Mierzy 167 centymetrów wzrostu i warzy 60 kilogramów. Ma na sobie zawsze charakterystyczny, brązowy płaszcz, który został zaklęty tak, aby grzać w chłodne dni, a chłodzić w ciepłe. Jest on pamiątką po jej mamie, o którą dba z całego serca. Ubiera się luźno, w spodnie i swetry, w lato zamienia je na koszulki z krótkim rękawem. Na nogach zawsze ma ciężkie, czarne budy, które stabilizują jej kostki, gdy chodzi po nierównych, górzystych oraz leśnych terenach. Na plecach ma zazwyczaj plecak, w którym chowa wszystko czego potrzebuje.

Kim Gajda
21.05.2023, 22:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.07.2023, 21:32 przez Kim Gajda.)  

Oto profil twojej postaci

[Obrazek: 67cnRKL.jpg]

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę swoje odbicie. Nic nie potrzebuje, moje życie jest pełne i szczęśliwe. Nie mam żadnych pragnień, za które bym oddała wszystko, co mam.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę mojej słabości, złapałam kontuzję, przez którą zostaję zmuszona do zaprzestania swoich podróży.
♦ Amortencja pachnie mi ogniskiem, które rozpalam w nocy, aby rozgrzać się w podróży; gorącą kawą, którą uwielbiam pić o poranku; lasem, po którym lubię podróżować, dzięki czemu czuję się wolna; suchym papierem, zmieszanym z męskimi perfumami, nie chcę się do tego przyznać, ale ten zapach towarzyszy Giovanniemu.
♦ Moje ulubione zaklęcie to Expelliarmus, zaklęcie, które nie jeden raz mnie uratowało w potyczkach z wrogimi czarodziejami.
♦ Mój patronus przyjmuje formę Golden Retriever
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie coś, w co nigdy się nie zagłębiałam, ale chętnie poznam jej tajniki.
♦ Czarna magia? Cóż... okropna sprawa, która zsyła na ludzi nieszczęścia.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam wolność.
♦ Stoję po stronie tej odpowiedniej.
♦ Moje serce należy do Giovanniego Urquarta
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa