• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »
Alexander Bell

Alexander Bell
Alexander Bell
And I can't let go when you still need saving.
Spokojny, uprzejmy, pomocny. Wysoki mężczyzna o atletycznej sylwetce, zazwyczaj ubrany w luźne, wielobarwne, bawełniane koszule. Miewa zarost na twarzy, zależny od stopnia zapracowania. Kiedy trzeba, potrafi zniewolić uśmiechem. Oczy i włosy brązowe.

The Overseer
04.10.2023, 21:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.10.2023, 23:56 przez Królowa Maeve.)  

Alexander "The Magician" Bell

Urodzenie: 5 stycznia 1940 roku, koziorożec, numerologiczna dwójka
Stan cywilny: kawaler
Krew: mugolska
Zamieszkanie: Przejezdny Cyrk Bellów - raz na terenie Londynu i okolic, a raz nie.
Pochodzenie: Spod mostu. Nie zna rodziców, odkąd pamięta jest w cyrku. Z opowieści wynika, że znalazł się w nim, kiedy miał jakieś pięć lat. Aktualnie sprawuje tam funkcję zarządcy, pana i władcy, osoby, która ma na głowie utrzymanie tego całego kurwidołka.
Kształtowanie: ◉○○○○
Rozproszenie: ◉○○○○
Transmutacja: ○○○○○
Zauroczenie: ◉○○○○
Nekromancja: ○○○○○
Translokacja: ◉○○○○
Percepcja: ◉◉◉○○
Aktywność fizyczna: ◉◉◉○○
Charyzma: ◉◉◉○○
Rzemiosło: ◉◉○○○
Wiedza przyrodnicza: ◉○○○○
Wiedza o świecie: ◉◉◉◉○
Poziom spaczenia: II
Różdżka: brak
Zwierzę totemiczne: bóbr
Aura: szara aura z przebłyskami czerwieni i różu
O zdolnościach: Kiedy tylko przybrana rodzina dostrzegła magiczne umiejętności u Alexa, postawiono  na ich opanowanie oraz rozwój ze względów bezpieczeństwa, ale również potencjalnych korzyści. Cyrk nie jest miejscem, gdzie edukację zdobywa się normalnymi krokami, jak chociażby w Hogwarcie, stąd też była to znacznie cięższa droga, między innymi dlatego że uczył się od samego początku bez użycia różdżki. Nawet nigdy nie miał jej w ręku.
Może nie zna całego wachlarza zaklęć jak czarodzieje po ukończeniu szkoły, aczkolwiek zna tyle, ile jest mu potrzebne w codziennym życiu, obronie terenu cyrku czy pilnowania bezpieczeństwa swoich podwładnych, kiedy robią skomplikowane i niebezpieczne rzeczy na scenie.
Sam ma lęk wysokości, więc kariera akrobaty była dla niego skreślona, mimo to nie zaniedbywał się pod kątem aktywności fizycznej. Już w czasie dorastania zauważył, że znacznie bardziej przykuwa oko dam w wersji zgrabnej, zadbanej i zaczął to wykorzystywać, stąd zapewne u niego skłonności do kokietowania. Do przemieszczania się po okolicy używa komunikacji miejskiej bądź mugolskich pojazdów.
Ma dosyć sporą wiedzę na temat magicznej i mugolskiej historii świata z repertuaru opowieści przekazywanych kolejnym członkom cyrku od stuleci. Ciekawym zaskoczeniem dla członków cyrku było, kiedy zaczynał poznawać swoje umiejętności wróżebne. Jego wizje zaczęły się sprawdzać, stąd pojawił się pomysł w jego głowie by tę umiejętność udoskonalić.

Urodzeni by występować: - Kiedy członkowie rodziny Bell występują, wszystkie oczy skupione są na nich i stają się podatni na kradzieże przez osoby trzecie. Uratować je może tylko udany rzut na percepcję, ale nie mogą rzucić, jeżeli są pechowcami.
Wróżbiarstwo (III): Jako magik-iluzjonista przez większość czasu miał do czynienia z kartami. Całkowitym przypadkiem odkrył w sobie wrodzone predyspozycje do wróżenia, które pomogła mu rozwinąć ówczesna wróżbitka przepowiadająca przyszłość klientom cyrku. Nie ma w zwyczaju wróżenia pod publikę. Tajemnicę przyszłości z reguły pozostawia dla siebie.
Magia bezróżdżkowa (II): Nauczył się jej w cyrku. Posiadanie różdżki bywa zbyt drogie i obłudne dla jego członków, więc od samego początku magii uczył się w utrudnieniu, za pomocą pierwotnych magicznych instynktów, bez wspomagania.
Popularność (0): Stara się wykorzystać popularność do tego by przyciągać większość w widzów o cyrku, a także by szukać dla niego dodatkowego finansowania.
Dowodzenie (II): Został głową cyrku nie bez powodu. Poprzedni właściciel cyrku Tully Bell wybrał go na swojego następcę, wyróżniając z całej trupy cyrkowej. Miał predyspozycje ku temu, które Tully miał okazję ujrzeć i rozwinąć, ucząc Alexa podstawowych rzeczy nim zmarł.
Prowadzenie pojazdów (I): Alexander nie był w stanie opanować teleportacji ze względu na lęk wysokości. Okazał się być tak dla niego przerażającym, że obawiał się skoków i nie dał rady wykonać ani jednego. Za to chętnie uczył się jazdy na jednośladach i dwuśladach. Są bardziej przewidywalne. Nawet monocykle!
Walka wręcz (I): Można by tu wspomnieć o posiadaniu takiego brata jak The Edge, ale jego lista zasług jest wedle Alexa pusta. Może był prowokatorem jego nauk samoobrony, jak i pierwszym nauczycielem, ale zostało to wykreślone z historii. Przy tak dużej liczbie stałych współdomowników, jak i przy roszczeniowych, niekiedy podchmielonych klientach, nie można nie potrafić się bronić. Zasługi owe zostały w pełni wpisane na poczet cyrku. Niektórzy mięśniacy nawet specjalnie biją się pod publikę! A tacy bracia nie zostawią brata bezbronnym, czyż nie?
Występowanie (I): Już od małego miał do czynienia z ogromem przeróżnych ludzi, która przewijała się przez namiot cyrku. Mógł być onieśmielony na początku, aczkolwiek szybko do tego przywykł. Po dwudziestu siedmiu latach jest mu wszystko jedno, czy klaszczą, czy gwiżdżą, czy są lampy, czy może ktoś go rozprasza. Potrafi skierować na siebie uwagę w każdej możliwej sytuacji.
Kokieteria (I): Jest atrakcyjnym mężczyzną, o czym się dowiedział już będąc nastolatkiem. Bywają sytuacje, kiedy wykorzystywał swój urok osobisty by wyciągnąć od klientek czy klientów większą kasę.
Złodziejstwo (I): W cyrku bywa różnie. Bywają momenty, kiedy opływają w kasie i mogą sobie pozwolić na więcej, ale bywają czasy, kiedy nie ma co do garnka włożyć. Gdyby nie mniejsze i większe kradzieże, zapewne już by ich nie było. Każdy członek cyrku, już na samym początku swojego pobytu w cyrku jest uczony podstawowych tricków złodziejskich. Później to już tylko samodoskonalenie.

Wpływowy wróg (III): Alexander ma pod sobą cały cyrk Bellów, który ma przeróżnych członków, którzy z kolei swoje mają za kołnierzem. Jako przedstawiciel tego zbiorowiska miewa do czynienia z wieloma wrogami, ale jeden z nich bywa szczególnie uciążliwy. Ma pieniądze i pozycję, i chce ich zniszczyć, co zdejmuje sen z powiek Alexandra.
Kompleks bohatera (II): Czuje się odpowiedzialny za swoją trupę, przez co wyrobił w sobie świadomość bycia ojcem świata. Niezależnie od tego, czy to członek jego rodziny, jakiś dzieciak, inny dorosły czy może jego arcywróg - żyje w przeświadczeniu, że nikomu nie należy się podły los, a dobre uczynki do nas wracają. Ruszy w obronie bez zawahania, choćby do dyspozycji miał tylko swoje pięści.
Lęk wysokości (II): W przeszłości bywały momenty, że czuł się gorszy przez ten lęk wysokości, nie mogąc być akrobatą jak jego rówieśnicy. Salta i przewroty w powietrzu robią wrażenie i zapierają dech w piersi, ale od tamtego czasu robił wszystko by przydać się na inne sposoby. Może właśnie ten lęk wysokości uczynił go idealnym zarządcą cyrku?
Głodomór (II): Od świtu do późnej nocy jest na nogach, więc to pewnie stąd skłonności do pochłaniania większej ilości jedzenia. Jego organizm przywykł do tego trybu tak bardzo, że nie działają na niego standardowe ilości eliksirów.
Wrażliwy żołądek (I): Parę razy go teleportowano by pokazać mu, że nie ma w tym nic strasznego. Skończyło się na mdłościach i wymiotach. Od tamtej pory unika wszelkich propozycji na szybkie przemieszczenie się.
Brak edukacji (I): Alex nigdy nie uczęszczał do szkoły. Kiedyś dostał list, ale go zignorowano.
Brak energii (I): Bywa wrażliwy na pełnie księżyca. Wtedy załącza mu się maruda, bo nie ma kompletnie siły na nic.
Edukacja: Brak oficjalnej edukacji. Został wychowany i wyedukowany w cyrku. Wie to, co jest mu potrzebne do przetrwania i robienia show.
Doświadczenie: Jedynym miejscem, w którym pracował, był cyrk Bellów. Zaczynał jako mały, smarkaty pomocnik przy drobnych pracach porządkowych, głównie jako wsparcie, by z czasem samemu opiekować się porządkiem, zagrodą czy realizować drobne naprawy. Z racji swojego lęku wysokości, nigdy nie robił kariery jako akrobata, ale sprawdził się jako magik-iluzjonista, głównie przeznaczony do spektakli dedykowanych mugolom.
Aktualne miejsce pracy: Zarządca w cyrkowej trupie rodziny Bell.
Cechy szczególne: brak
Rozpoznawalność: IV - Jest bardziej rozpoznawalny odkąd został głową rodzinny Bell i jednocześnie zarządcą cyrku. Załatwia wszelkie sprawy formalne oraz finansowe odnośnie cyrku, jest w jego kwestii decyzyjny, więc wszelkie prywatne występy są z nim uzgadniane.

Wskazówki dla Mistrza Gry

Lubimy się bawić. Zapraszam, zapraszam.
Widmo
Królowa Maeve to słynna czarownica nieznanego statusu krwi, żyjąca we wczesnym średniowieczu. Zanim powstała Szkoła Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie brała udział w szkoleniu młodych czarownic i czarodziejów. Robiła to w Irlandii, ponieważ właśnie stamtąd pochodziła. Jej wizerunek został umieszczony na kartach z Czekoladowych Żab.

Królowa Maeve
06.10.2023, 23:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.09.2024, 23:08 przez Baba Jaga.)  

Skrytka bankowa

Łącznie zdobytychDo wykorzystania
PD PD

[+]Bonusy
brak

[+]Przedmioty
brak

Lato 1972

Kwartał w trakcie

[+]Dokonania fabularne

[+]Rozliczenia

ŹródłoZmiany w PD
06.10.23 - Utworzenie Karty Postaci1000
06.10.23 - Początkowe wydatki-900
13.02.24 - Suma przypadków - Wielka loteria5
16.06.24 - Krąg ognisk30
26.07.24 - Suma przypadków - Zagubiona dziewczynka5
— Link do spisu sesji —
Widmo
Królowa Maeve to słynna czarownica nieznanego statusu krwi, żyjąca we wczesnym średniowieczu. Zanim powstała Szkoła Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie brała udział w szkoleniu młodych czarownic i czarodziejów. Robiła to w Irlandii, ponieważ właśnie stamtąd pochodziła. Jej wizerunek został umieszczony na kartach z Czekoladowych Żab.

Królowa Maeve
06.10.2023, 23:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.05.2025, 21:21 przez Baba Jaga.)  

zebrane odznaki

Alexander Bell
Spokojny, uprzejmy, pomocny. Wysoki mężczyzna o atletycznej sylwetce, zazwyczaj ubrany w luźne, wielobarwne, bawełniane koszule. Miewa zarost na twarzy, zależny od stopnia zapracowania. Kiedy trzeba, potrafi zniewolić uśmiechem. Oczy i włosy brązowe.

The Overseer
06.10.2023, 23:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.01.2024, 22:35 przez The Overseer.)  

Every atom

of me missed of him.

[Obrazek: EafGUmi.jpg] [Obrazek: QucGYjN.jpg] [Obrazek: RVtSfAX.jpg]

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie u boku Flynna, wśród całej cyrkowej gromadki, gdzie są też osoby, które zdążyliśmy pożegnać, w tym Tully. Owena raczej tam nie ma.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę...
♦ Amortencja pachnie mi... papierosami, odrobiną alkoholu, świeżej pościeli.
♦ Moje ulubione zaklęcie to... może reapro?
♦ Mój patronus przyjmuje formę... bobra.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... forma ratowania życia, ale ćśś o tym.
♦ Czarna magia? Cóż... bywa zgubą większą niż mógłbym się spodziewać.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... to, że cyrk wciąż stoi na kółkach.
♦ Stoję po stronie... cyrku.
♦ Moje serce należy do... Flynna i cyrku.
Alexander Bell

The Overseer
08.10.2023, 12:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.10.2023, 12:08 przez The Overseer.)  

o przeszłości

Tutaj opisujesz przeszłość postaci. Możesz również umieścić tutaj link do wpisu ze spisem swoich retrospekcji oraz biografią.

Lato 1972

Opis kwartału oraz link do wpisu ze spisem sesji.
Alexander Bell

The Overseer
08.10.2023, 12:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.11.2023, 22:42 przez The Overseer.)  

Wspomnienia i sny

najważniejsze wspomnienia

Pole freeform. Tutaj możesz opisać biografię postaci w formie opowiadania lub punktów.

rozgrywki

lipiec 1958 • Sztylety to najlepsi przyjaciele dziewczyny • Miałem okazję poznać pewną trzynastolatkę, która zakradła się do cyrku i utknęła przy podziwianiu noży oraz mieczy. Ja jej dałem drobną naukę rzucania noży oraz krótki pokaz iluzjonistyczny, a ona pokazała mi odpowiednie trzymanie miecza. Potem zwiała, obiecując, że jeszcze kiedyś wróci.
STARRING: BRENNA LONGBOTTOM
wrzesień 1969 • Make peace with your broken pieces • Kilka dni po powrocie Flynna do cyrku, wywiązała się między nami rozmowa o wszystkim i jednocześnie o niczym. Może nie byłoby w tym niczego wyjątkowego, gdyby nie doszło między nami do zbliżenia. Trochę mnie to zaskoczyło i nie byłem pewien, co o tym myśleć, ale powoli zacząłem się oswajać z wizją Flynna u mojego boku.
STARRING: THE EDGE
Alexander Bell

The Overseer
08.10.2023, 12:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.08.2024, 13:13 przez The Overseer.)  

Lato 1972

dokonania fabularne

Wydłużony opis fabularnych dokonań postaci w kwartale. Co zmieniło się w jej życiu? Czy pięła się na szczeblach organizacji? Zorganizowała wydarzenie, straciła kogoś bliskiego?

postępy

Co udało się postaci osiągnąć? Jak rozwinęła swoje umiejętności? Czego dokonała na fabule, a co gracz dodaje pomiędzy wierszami? Ten opis musi być poparciem zmian nanoszonych w statystykach, przewagach, zawadach i lokacjach.

rozgrywki

4 czerwca 1972 • Carousel • Po tym jak jakiś nieznajomy zakradł się do przyczepy Elki, postanowiłem spać z nią kilka dni. Dołączył do nas tego jednego wieczoru Flynn. Zjedliśmy, zaczęliśmy grać w nigdy przenigdy, a potem poszliśmy grzecznie spać.
STARRING: ELAINE BELL, THE EDGE
6 czerwca 1972 • SUMA PRZYPADKÓW: Wielka loteria • Zaczepiłem na ulicy dziewczynę, gdyż nie byłem w stanie znaleźć na Ulicy Pokątnej przybytku od Wielkiej Loterii. Avelina chętnie mi pokazała odpowiednie miejsce, tylko że kupon okazał się być przeterminowany, więc na niewiele mi się zdały moje starania, ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Poznałem przemiłą osobę - Avelinę, która przy okazji zapoznała mnie z kawiarnią Norą Nory, gdzie wypiliśmy kawę i porozmawialiśmy o wszystkim i niczym.
STARRING: AVELINA PAXTON
21 czerwca 1972 • LITHA: Krąg ognisk • Namówiłem Avelinę na drobną wizytę na sabacie. Była przemęczona, a w dodatku coś ją zaniepokoiło, więc nie byliśmy tam za długo. Tyle, że wzięliśmy wianki, coś przekąsiliśmy i spojrzeliśmy w ogniska - ja widziałem w nim magów Wizengamotu. Kiedy Avelina wróciła do siebie, zgarnąłem do domu Flynna i Fiery.
STARRING: AVELINA PAXTON, THE EDGE, THE BEAST i inni
22 czerwca 1972 • SUMA PRZYPADKÓW: Zagubiona dziewczynka • Kiedy wracałam z Harvinem z Hogsmade, na naszej drodze pojawiła się zagubiona dziewczynka. Okazało się, że ma na imię Fiona Cape i jakiś płot jej przeszkadzał w powrocie do domu. Zaoferowałem pomoc, ale Fiona zniknęła. Okazała się być duchem dziewczynki, który zginął nieopodal śmiercią tragiczną.
STARRING: THE BERG, FIONA CAPE [NPC]
25-26 czerwca 1972 • Tym razem wrócę szybciej • Flynn oświadczył mi, że zniknie na jakiś czas. Pewnie przyjąłbym to z godnością, ale zmęczenie, pełnia księżyca oraz wiele spraw (i myśli) na głowie sprawiało, że wybuchłem ja, a potem wybuchł Flynn. Można by się godzinami zastanawiać, co się odjebało, ale ostatecznie jakoś poszło raczej w dobrą stronę. Przespaliśmy się, zasnęliśmy w swoich objęciach, a potem wstałem umęczony wczesnym rankiem i wróciłem do obowiązków.
27 czerwca - 1 lipca 1972 • Przenosiny cyrku z Little Hangleton do Londynu na Charing Cross Road.
28 czerwca 1972 • Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła • Uderzył w nas Błędny Rycerz. Nieźle się pokomplikowało, bo mieliśmy na głowie przewrócony autobus, ryzyko uszkodzenia naszego pojazdu oraz przewożonego namiotu, a także Panią Władzę. Na domiar złego Jim gdzieś zniknął, Milo zaczął źle się czuć, a Bones nalegała na rozmowę ze świadkami.
STARRING: THE BANG, MAVELLE BONES
29 czerwca 1972 • A macie pozwolenie na te zwierzaki? • Mieliśmy kontrolę z Ministerstwa Magii w związku ze zmianą położenia cyrku. Kontrolerka okazała się być Bren, która była moją dobrą znajomą z dawien dawna, ale nie oszczędziło to moich nerwów związanych z kontrolą. Pewnie bym się nieco uspokoił, gdyby nie sos, wąglik i dynamit. Ale nie było tego złego, co by na dobre nie wyszło.
STARRING: THE BEAST, BRENNA LONGBOTTOM
2 lipca 1972 • How can I describe my life to you? • Flynn porwał mnie do naszego wozu w dosyć naglącym tempie, ryglując za nami drzwi. Okazało się, że ma do dyspozycji Veritaserum, które postanowił zażyć by opowiedzieć mi o relacjach z Fontaine oraz o tym jak go traktowała. Wykorzystałem przy okazji sytuację, chcąc usłyszeć, co wydarzyło się tego dnia z Elaine, która przeszła przemianę w lisa. Na koniec, po tych cichych dniach, skończyliśmy w swoich ramionach.
10 lipca 1972 • Modest clothes can be beautiful, but who cares, I'm a whore • Zastałem Flynna w naszej przyczepie przebranego w kobiecy ubiór. Chciał wyjść ze mną na miasto, spędzić fajnie czas, ale powiedział coś o tym, że nie przetrwałbym długo w Podziemnych Ścieżkach, więc skończyło się ponownie między nami niemą sprzeczką. Flynn wyszedł, ja zostałem.
12 lipca 1972 • MIESIĄC MIŁOŚCI: Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić... • Można by się było spodziewać, że nadchodzi drama stulecia pomiędzy mną a Flynnem, ale oboje byliśmy zmęczeni rozłąką i niewiadomą między nami, więc ponownie doszło do porozumienia serc. Czyżby teraz miało być lepiej?
12 lipca 1972 • Clean your hair, clean your mind • Wzięliśmy z Flynnem prysznic. Mnie to oczyściło, Flynna niekoniecznie. Wyznał ponownie swoje obawy, ale zapewniłem, że go kocham i takie tam. Flynn się przeziębił kąpielą w morzu, więc czym prędzej wróciliśmy do wozu i poszliśmy spać.
25 lipca 1972 • Alexander i jego tresowane szczury • Miałem przyjemność poznać Norę Figg, właścicielkę Nory Nory. Niestety, okoliczności tego spotkania nie były zbyt przychylne ze względu na kolejne humory Flynna. Postanowiłem nie przeszkadzać im w zabawie i opuściłem namiot.
STARRING: THE EDGE, NORA FIGG
29 lipca 1972 • Lukrecja • Zaczęło się od krótkiego listu. Na pozór delikatny powiew wyznań Flynna, skończył się ich burzą. Światło dzienne ujrzały kłamstwa, które kompletnie mnie rozbiły emocjonalnie i dały pod wątpliwość mój związek z Flynnem.
31 lipca 1972 • The best of the summer is gone • more high! - w trakcie
STARRING: FELIX BELL, JIM, THE BEAST, THE EDGE, THE GHOST, THE LINNET, THE TEMPEST
1 sierpnia 1972 • LAMMAS: Święto Żniw - Kiermasz • Miałem drobne stanowisko na Lammas z wróżbami. Bardziej byłem tam dla obserwowania cyrkowców niż wróżenia, ale znalazło się kilku chętnych. To był prawdopodobnie pierwszy i ostatni raz, kiedy wróżyłem dla obcych. W międzyczasie pełen zachwytu oglądałem występ przygotowany przez Flynna i Jima.
STARRING: JIM, LAURENT PREWETT, THE EDGE i inni
1 sierpnia 1972 • LAMMAS: Wróżbita Maciej i Starcie Kochanków • Szybka wymiana zdań pomiędzy mną a Lukrecją z opowieści Flynna, a może bardziej stracie? Zastrzegłem, by już nigdy więcej się do cyrku nie zbliżał, a on mi dał nieco po mordzie kilkoma słowami oraz złotą monetą rzuconą na stolik.
STARRING: LAURENT PREWETT
5 sierpnia 1972 • CZARNE WESELE • Cyrk zabawiał gości w trakcie wesela. Były przygotowane z tej okazji specjalne przedstawienia. Byłem nieswój ze względu na relacje z Flynnem, a jeszcze na domiar złego był incydent, w którym Laurent poprosił go do tańca w mojej obecności. Chciałem Laurentowi przywalić, ale Flynn zastąpił mi drogę i to on dostał. Zamiast ze mną porozmawiać, ten ulotnił się z wesela. Resztę nocy miałem sporo do myślenia.
STARRING: LAURENT PREWETT, THE EDGE i inni
6 sierpnia 1972 • Żarłoczny, pasożytniczy wrzód na dupie społeczeństwa ludu pracującego • Przeżyłem kolejne emocjonalne rollercoastery przez Flynna, który okazał się spać na głodzie. Wyznał mi, że równie dobrze mógł zejść parę godzin, co mną wstrząsnęło. Nim nie bardzo. Cóż, i tak najgorsze z tego wszystkiego było to, że się rozstaliśmy?
25 sierpnia 1972 • ZABAWA NA PLAŻY: Dance with me • more energy! - w trakcie
STARRING: ALASTOR MOODY, BERTIE BOTT, BRENNA LONGBOTTOM, EDEN LESTRANGE, ERIK LONGBOTTOM, ISAAC BAGSHOT, MILLIE MOODY, NORA FIGG, SAMUEL MCGONAGALL i inni
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa