Bimber Nieco podstrzały, sowi samczyk Otto i Josephine. Jest trochę ślepy, więc nie zawsze trafia tam, gdzie trzeba.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.
Kochany Wuju,
Dziękuję Ci serdecznie za pamięć. Trunek na pewno jest przepyszny!
Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku, a biznes się kręci.
Ściskam,
Nora
Alchemiczny Kot
I cannot reach you I'm on the other side
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.
Przesyłam wam kilka fiolek eliksirów żebyście nie musieli nic kupować, a czasy są niespokojne, więc posiadanie jakiegoś antidotum, czy eliksiru wiggenowego w domu jest teraz bardzo zalecane! Mam nadzieję, że niebawem się spotkamy.
Razem z przyjaciółką chciałybyśmy otworzyć swoją własną aptekę, biznes tu w Londynie. Szukamy teraz lokalu oraz dostawców na surowce roślinne. Znalibyście kogoś, kto byłby chętny do współpracy z jeszcze nie otwartym biznesem?
Jesteście zdrowi? Nie było żadnych problemów? Nic was nie atakowało?
Pozdrawiam, ściskam, kocham,
Avelina P.
P.S. Mam nadzieję, że eliksiry wam się przydadzą. Roztwór czyszczący jest dobry do usuwania brudów, bardziej skuteczny niż zaklęcia.
Do listu zostały dołączone fiolki z eliksirami, ładnie opisane i zapakowane tak, aby nie uszkodziły się podczas drogi. Sowa przyleciała w towarzystwie Bonnie (sowy Ave), aby wspomóc sowę wujostwa w dostawie. W pakunku znajdowało się antidotum na pospolite zatrucia, dwie fiolki eliksiru wiggenowego, słoiczek roztworu czyszczącego, fiolka wywaru regenerującego.