• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Orphe – Syczoń krzykliwy Leona

Orphe – Syczoń krzykliwy Leona
Widmo z Biura
The end
Of the sane world of men
Now I question all that I have seen
Is this is a spectre or a dream
Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.

Leon Bletchley
07.11.2023, 01:54  ✶  
[Obrazek: oO32AHt.jpg]

Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn xx.xx.1972[/align]

xx,

x

[align=right]xx,[/align]

[podpis="Leon Bletchley"][/koperta]
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
09.11.2023, 19:54  ✶  
30.06.72

Cześć, Leon,

czy wychodziłeś wczoraj z pracy po 22?
Dostałam zgłoszenie, że na czwartym piętrze w Ministerstwie grasuje widmo i zastanawiałam się czy to nie ty.

PS. NAPRAWDĘ nie mam Cię za widmo, ale dostałam w opisie włosy czarne jak heban, skórę białą jak śnieg i tylko te usta czerwone jak krew niezbyt pasują. Zastanawiam się, czy ktoś po prostu nie spodziewał się tam kogoś zobaczyć i zobaczył Ciebie w półmroku albo coś?

Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
25.11.2023, 01:03  ✶  
15.06.1972

Leonie,

Oczywiście że tak, z wielką chęcią z Tobą pójdę! Ale musisz mi obiecać, że cokolwiek się zdarzy po wylądowaniu, nie będziesz się śmiać - wiesz dobrze, że niezbyt dobrze reaguję na tego rodzaju transport. Może lepiej żebyś wziął buty na zmianę?

Żartuję, wezmę coś na żołądek, nie mogę się doczekać!

Ściskam,

Olivia
Chichot losu
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
08.12.2023, 23:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.12.2023, 23:52 przez Brenna Longbottom.)  
06.07.72
Leon,

wiem, że Twoja matka jest jasnowidzką i bywała na sabatach. Czy Ty albo ona wiecie może coś o Szeptusze?

Brenna

PS. Nie, to nie część żadnego śledztwa Brygady, nie jestem tak szalona, by chcieć ją przesłuchiwać. Raczej prywatne poszukiwania.

Chichot losu

Brenna Longbottom
10.12.2023, 11:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.12.2023, 12:23 przez Brenna Longbottom.)  
Leonie,

Spokojnie, o to bym nie prosiła. Nie jestem jeszcze aż tak zdesperowana, aby próbować wpraszać się do jej domu. Na sabatach zdążyłam dawno temu zauważyć, że nigdy nie rozmawia z tym, kto sam do niej przychodzi. I po prawdzie zawsze cieszyłam się, że mną nie była nigdy zainteresowana i że choć często bywam w Lesie Wisielców do niej nie zbłądziłam...

Mówiąc wprost, szukam sposobu na to, aby pomóc Zimnym, a ona zawsze zdawała się... wiedzieć więcej. Jeśli kiedyś ją spotkasz, spytaj proszę, czy coś o tym wie i byłaby skłonna udzielić wskazówek. Obojętnie komu z nas. Cena jest już mniej obojętna, bo pewnie jeśli powiedziałaby tak, nie chciałaby galeonów. Ale jestem skłonna zrobić... całkiem sporo.

Nie przejmuj się, wiem, że szanse na to są niewielkie i nie idź do niej specjalnie - próbuję różnych dróg, ta jest tylko jedną z wielu.

Brenna

Chichot losu

Brenna Longbottom
10.12.2023, 23:19  ✶  

Leonie,

nie jestem aż tak głupia, by obiecywać wszystko jako zapłatę za wiedzę w ciemno - wiem, że cena mogłaby być zbyt wysoka. Wciąż jednak jestem skłonna zrobić i obiecać wiele, bo chodzi o życie osób, które są mi bliskie. Wiemy już sporo, a ta wiedza nie jest pocieszająca.
Mogę poczekać na ciebie w okolicach Little Hangleton.

Pozdrowienia
Brenna

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa