• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Risk

Risk
Gambit Królowej
I'm not calling you a liar, just don't lie to me
Elegancka i wysublimowana panna, która zręcznie przemyka przez ulice, ubrana w biel, która stała się niemal jej symbolem (ewentualnie okraszona czerwonymi dodatkami). Czasami znajduje się w miejscach, gdzie przebywać kobietom z dobrego domu nie wypada, ale Prewettci nigdy nie mieli zbyt wielu poszanowania dla zasad i konwenansów. Przeciętnego wzrostu (160 cm) pachnąca drzewem sandałowym i lawendą. Długie, rude włosy chętnie spina w kunsztowne fryzury.

Seraphina Prewett
23.10.2022, 01:21  ✶  

Risk

[Obrazek: 75193651960ec614468e6ff500f0e375.jpg]
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
28.10.2022, 00:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.10.2022, 00:52 przez Brenna Longbottom.)  

Szanowna Seraphino,

liczę, że list zastanie Cię w dobrym zdrowiu i nastroju. Załączam do niego propozycje dat, w których możemy odebrać podarowane przez Ciebie przedmioty oraz kopię dokumentów, potwierdzających datki.
Mam nadzieję, że zechcesz pojawić się na balu. Oczywiście, zaproszenie dodane do koperty obejmuje również osobę towarzyszącą, gdybyś chciała taką ze sobą zabrać.

Z pozdrowieniami
Brenna A. Longbottom

Więcej o balu

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Widmo

Morgan Chang
07.11.2022, 14:46  ✶  
Londyn 05.03.1972

Pani Prewett,

Jestem zawsze otwarty i chętny do współpracy, a dyskrecja to cecha obowiązkowa w moim fachu. Nie mogę się doczekać by wysłuchać, co takiego ma pani na myśli.
Jeśli nie obawia się pani wędrówek po Nokturnie, zapraszam bezpośrednio do mojej pracowni. Niech pani podąża za znakiem wymalowanym na murach- 弓. Godzina nie jest istotna. Będę na miejscu.

Z pozdrowieniami,

Morgan Chang
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
18.09.2023, 00:33  ✶  
Moja droga Seraphino,
Pewnie już słyszałaś, ale zostałem okrzyknięty Najsłynniejszym Bulstrodem, a także biorę udział w nadchodzacym pojedynku o honor jako sekundant.
Oczywiście, nie mógłbym o tobie zapomnieć w takiej chwili, dlatego przesyłam ci zaproszenie wraz z osobą towarzyszącą.

Ps. Pomyślałem też, że otworzenie zakładów na całe wydarzenie może być całkiem zabawnym pomysłem...

A.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa