• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Poszukiwania Poszukiwania innych relacji

Poszukiwania innych relacji
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
02.11.2022, 20:27  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.04.2023, 13:29 przez Eutierria.)  

Inne relacje

Temat dedykowany umieszczaniu wszystkich poszukiwań niepasujących do innych tematów. Możesz umieścić tutaj zarówno poszukiwania wielkiego wroga, jak i przypadkowej osoby, z którą stałeś w kolejce w warzywniaku sześć lat temu. Aby to zrobić uzupełnij poniższy kod lub z pomocą dodatkowych kodów stwórz swój oryginalny wygląd poszukiwania, pamiętając o zamieszczeniu w nim informacji o ich aktualności. Co jakiś czas moderator usuwa ogłoszenia z datą nieaktualną od ponad 30 dni.

♦ Proponowany kod

Kod:
[Poszukiwania][h1]duży napis[/h1]
[h2]malutki napis[/h2]

Ut commodo porta tincidunt. Vivamus sodales et velit non lacinia. Pellentesque rhoncus ante sit amet ultricies euismod.

[h2]aktualne na 23.09[/h2][/Poszukiwania]

Kod:
[Poszukiwania z obrazkiem="link do obrazka"][h1]duży napis[/h1]
[h2]malutki napis[/h2]

Ut commodo porta tincidunt. Vivamus sodales et velit non lacinia. Pellentesque rhoncus ante sit amet ultricies euismod.

[h2]aktualne na 23.09[/h2][/Poszukiwania z obrazkiem]

there is mystery unfolding
Wallflower
Please forgive me if I don't talk much at times.
It's loud enough in my head.

Prudence jest szczupłą kobietą, która mierzy 163 centymetry wzrostu. Ubiera się raczej niezbyt kontrowersyjnie, schludnie, miesza się z tłumem. Wybiera stonowane kolory. Jej włosy są długie, proste w odcieniu czekoladowego brązu, często wiąże je w kok na czubku głowy. Oczy ma jasnobrązowe. Zapach, który wokół siebie roztacza to głównie woń kojarząca się ze szpitalem, lub medykamentami, jednak przebijają się przez nią owocowe nuty - głównie truskawki.

Prudence Bletchley
07.06.2025, 21:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.10.2025, 20:46 przez Prudence Bletchley.)  

Przyjaciółka poszukiwana

No friendship is an accident

Jako, że udało mi się już nieco rozpisać Prudence, zauważyłam, że brakuje mi dla niej przyjaciółki.
Bletchley jest raczej wycofana, introwertyczna, mało kogo do siebie dopuszcza, ale kiedyś mogła to zrobić i miło by było, aby taka osoba została w jej życiu na dłużej.
Prudence jest antropolożką, byłą uzdrowicielką, krukonką, która była prefektką. Interesuje ją nekromancja, ale też wszystko, co związane jest z teorią magii.
Relacja może trwać od czasów Hogwartu, stażu w Mungu, czy też pracy w szpitalu, to wszystko jest do dogadania.
Nie mam szczególnych oczekiwań związanych z tą postacią, obojętne jest mi to, jaki będzie miała charakter. Może być jak Prue - nieco dziwna, albo okazać się jej zupełnym przeciwieństwem. Kontrasty też są fajne.
Prudence przydałaby się osoba, która sprawdzi czasem, czy żyje, spróbuje wyciągnąć ją gdzieś do ludzi, wyrwie chociaż na chwilę z jej zamkniętego świata. Nie musi w pełni rozumieć jej dziwactw, wystarczy, że nie uciekła z krzykiem przez te lata znajomości.

Od siebie oferuję regularne odpisy, całkiem kolorowe grono znajomości, jeśli postanowisz stać się częścią życia Prue.
To kilka osóbi, które są ważne w małym świecie Prue, więc możesz też je znać, albo dopiero poznać:
Elias Bletchley - szklarz, brat bliźniak Prue
Benjy Fenwick - klątwołamacz
Ambroise Greengrass - uzdrowiciel
Cornelius Lestrange - koroner

zapraszam na disco: paskudka, albo poprzez pw na forum

aktualne na 05.10.2025

Harpagan
Śnisz, a ja jestem twoim koszmarem
Długie blond włosy, lekko falowane, zwykle są rozpuszczone. To, co przykuwa uwagę to nienaturalne, srebrne oczy oraz wędrujący srebrny rumień na prawej ręce - objaw srebrzycy. Sylwetka szczupła, zwykle odziana w dobrej jakości ubrania, podkreślające talię i długie nogi. Piegi na nosie i policzkach dodają jej uroku, ale lwia zmarszczka pojawiająca się na czole świadczy o tym, że kobieta często się denerwuje. Ma około 170 cm wzrostu.

Charlotte Mulciber
13.10.2025, 13:46  ✶  

Przyjaciele, znajomi, wrogowie

Szukam powiązań

Rodzinę już mam - raz jest lepiej, a raz gorzej, ale rodziny się nie wybiera. Można za to wybrać swoją drugą rodzinę.

Przyjaciele: patrzyłam na rocznik w Hogzie i poza moim multi jest tylko jedna osoba, więc szukam przyjaciół w liczbie 1-2, takich od serca, co będziemy mogli wskoczyć za sobą w ogień. Płeć nie ma znaczenia. Wymagania - raczej nie praworządne postacie, bo Charlotte jednak ciągnie w tę złą stronę.

Znajomi: od kieliszka, znajome twarze, ludzie od Fontaine, ktokolwiek - nie tak mocna, zażyła relacja, ale chciałabym, żeby postacie były na dobrej stopie.

Wrogowie: może nie chcemy się zabić, ale możemy się napierdalać. Nie lubimy się, podkładamy sobie świnie, darzymy antypatią, mamy kompletnie inne podejście do świata.

aktualne na 13.10

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa