Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 03.06.2024

No to teraz mi wychodzi, że Dolina jest na samym końcu West Country, jak samochód jadący względnie szybko ma tę trasę przejechać w więcej niż 4h.
I te godziny podróży błędnego wydają się być kompletnie dziwne w takim razie. W filmie ten autobus przecież leciał ostro. Chyba, że tu wchodzi założenie, że w 1972 roku rycerz dopiero się rozwijał i w filmach jest już wersja ulepszona i dużo szybsza.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - The Edge - 03.06.2024

Czy osadzenie Doliny Godryka w dokładnym miejscu na mapie jest dla ciebie czymś niezbędnym do dalszej rozgrywki?

Wykorzystaliśmy kanoniczny autobus, żeby stworzyć dodatkowy środek transportu (między innymi dla postaci z zawadami dotyczącymi teleportacji, które jakoś muszą przedostawać się z miejsca na miejsce). Został on opisany tak, żeby jego istnienie miało sens w grze, opisy z książek i interpretacja filmowa miały dla nas mniejsze znaczenie niż np. atrakcyjność czasowa innych środków transportu i myśl, że wszystko musi mieć swoje zastosowanie, uzupełniać się wzajemnie.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 03.06.2024

Poniekąd. Ważne dla mnie npc chciałam, żeby mieszkały z godzinę od Doliny. Próbowałam znaleźć sobie na mapie wieś, jaka byłaby w okolicy Doliny, żeby później nie było, że coś źle zrobiłam bo wieś jaką wybrałam jest w ogóle za daleko czy coś. Plus planuję tam więcej pisać i nie wiem czy zła nazwa byłaby problemem i punktem do czepienia się o coś. Bo postać moja też podróżuje zwykłym samochodem, więc próbuję ogarnąć ile właściwie jeździ i co ciekawego może mieć na trasie. Zazwyczaj myślałam, że jedzie około 3h z Londynu do Doliny, ale jednak się okazuje, że jedzie dużo więcej.
Więc nie to, że niezbędna, co nie chce mieć bałaganu, że w sumie to postać mieszka gdzieś tam i jedzie tam w sumie nie wiem ile i to jest od Doliny oddalone od 1 do 5 godzin drogi, se zgaduj ile.
No idk, po prostu rzucam może sugestię, że mała mapka by była cool, bo Brytania jest długa i szeroka.

No a później mnie ten autobus zdziwił, że on był obrazowany jako dużo szybszy niż pociąg, a jednak jedzie dużo dłużej.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Atreus Bulstrode - 03.06.2024

Czy odznaka Kółczko wzajemnej adoracji jest do odebrania z tylko jedną postacią z którą rozegra sie 20 sesji czy można ją odebrać dla każdej gdzie pykło się te 20?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Thomas Figg - 04.06.2024

Cytat:Teleportacja ma swoje ograniczenia: im dłuższy dystans do przebycia, tym większe ryzyko rozszczepienia. Ograniczeniem jest również zasięg, na który można się teleportować (mniej-więcej wielkości Anglii, a więc nie da się teleportować z Londynu do Belfastu czy Rzymu)

Czy wyższe poziomy translokacji (mówię o 4-5 kropki) wpływa jakoś na "zasięg" teleportacji, czy pozostaje on bez zmian?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - The Edge - 04.06.2024

Neilu, z dniem dzisiejszym zadecydowaliśmy, że Dolina Godryka mieści się w Devon, a Little Hangleton w Yorkshire.

Atreusie, możesz ją odebrać tylko raz.

Thomasie, zasięg teleportacji pozostaje bez zmian.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 04.06.2024

Llamas normalnie może się liczyć do odznaki ,,W poszukiwaniu straconego czasu"?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - The Edge - 04.06.2024

Tak.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 05.06.2024

Głupie pytanie które pewnie było, ale coś mi się obiło o uszy, że koniec lata planowany jest na koniec wakacji i się tak zastanawiam czy coś więcej wiadomo. Bo nwm czy się spinać z sesjami czy nie i takie tam (wiem, że rozpoczęte w lecie sesje będzie można kontynuować na jesieni).

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 05.06.2024

Termin pojawienia się nowego kwartału nie został nigdzie podany przez administrację forum. Jeżeli będziemy już czegoś pewne to wrzucimy to w ogłoszenie.