Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Atreus Bulstrode - 06.06.2024

it's me, hi

Znowu chciałam dopytać o odznaki ponieważ w Pierwsze koty za płoty jest napisane, że aby ją odebrać należy mieć 10 rozegranych scenariuszy. Dalej mamy taką odznakę jak suma przypadków i do niej potrzeba 30 scenariuszy, ale w opisie jest doprecyzowane że muszą to być scenariusze wylosowane konkretnie przez postać która to osiągnięcie odbiera. No więc teraz pytanie; czy odbierając Pierwsze koty za płoty mogę je odebrać scenariuszami które pomagałam realizować.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 06.06.2024

Scenariusze muszą być "Twoje" (preludia, sumy, albo inne sesje które dla Ciebie traktowane są jako scenariusz z różnych powodów). Pomaganie przy scenariuszach jest traktowane jak zwykła sesja.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 07.06.2024

Hejo, mam pytanie o odznakę ,,W poszukiwaniu straconego czasu". Ona ma 3 poziomy. Pierwszy-5000 słów, Drugi-10 000 słów, Trzeci-15 000 słów.

Czy trzeba te poziomy zgłaszać po kolei? Bo mam zdobyty 1 poziom. No i obecnie mam fabułkę gdzie celuję w 15 000 i jednocześnie chcę się zabawić i spróbować zrobić sobie na llamas 10 000. Tylko Llamas kończy się na koniec kwartału jak dobrze pamietam, który jest nie wiadomo kiedy. Więc czy bym mogła zgłosić się po 3 poziom, a dopiero później po 2 poziom jeśli udałoby mi się na llamas napisać?

No i też nie jestem pewna czy tak ogólnie po odznaki można się zgłaszać dopiero po zakończeniu sesji? Czy po tym, jak w sesji zrobi się 1500 słów, ale jeszcze nie jest zakończona.

I jak chodzi o bingo w czasie llamas. Są za to dodatkowe PD, ale nie ma napisane ile konkretnie. Więc jakby piszemy i dopiero później się okaże, czy było względnie warto?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Philip Nott - 08.06.2024

Czy siedziba MM jest zabezpieczona przed teleportacją?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 08.06.2024

W temacie poświęconym podróżowaniu jest cały akapit o podróżach do Ministerstwa Magii (końcówka drugiego posta).

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Laurent Prewett - 09.06.2024

Prewett mają wpisane od początku, że są organizacją przestępczą i tak też gramy sobie wesoło. Wzięłam się za opisanie tego razem z Mrusią. Moje pytania są następujące: czy to ma zostać w dziale rodziny, gdzie są dodatkowe opisy? Czy może to trafić w skrócie do tematu, gdzie są organizacje, bo chyba powinno tam być tylko jako organizacja właśnie przestępcza? Nie ma w sumie żadnej, a właściwie why not, skoro postacie żyjące na Nokturnie się tworzą to może ktoś chciałby być tego częścią.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - The Edge - 09.06.2024

Jak najbardziej możecie stworzyć opis dedykowany tematowi z organizacjami. Dodamy go gdzieś obok klubów mistrza gry. Pwease

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Matthias Delacour - 09.06.2024

Według moich wyliczeń przy tworzeniu postaci wydałem równe 1000 PD zamiast 800 PD.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - The Edge - 09.06.2024

Skontaktuj się z osobą, która sprawdzała twoją kartę postaci.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 09.06.2024

Tak się przypomnę tylko, bo potrzebuję odpowiedzi.. Pwease