Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 17.06.2024

,,Aby dostać się do Ministerstwa jako interesant, należy udać się do zniszczonej londyńskiej budki telefonicznej, znajdującej się w niezbyt ciekawej okolicy"

Czy do ministerstwa można dostać się tylko przez 1 budkę? Czy jest ich więcej? Bo nie chcę sobie wyobrażać jak bardzo niepodejrzana byłaby kilometrowa kolejka do jednej budki np w okresie północy, jak do ministerstwa schodzą się nie tylko wszelacy interesanci w sprawach urzędowych, ale i wilkołaki i wszyscy inni. XD Czy faktycznie jest tylko jedna budka?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Rowena Ravenclaw - 17.06.2024

Akapit niżej w tym samym temacie:

Cytat:Pracownicy Ministerstwa mogą skorzystać z Sieci Fiuu, w celu dostania się do pracy przez kominki, wyskakując z tych, które znajdują się w atrium po lewej stronie. Te po prawej służą do wydostania się z Ministerstwa Magii. Alternatywnie można skorzystać z sieci toaletowej znajdującej się w opuszczonych toaletach na Whitehall, wchodząc do muszli klozetowej i spuszczając się spłuczką… by wyjść w kominku w atrium. Poza tym pracownicy Ministerstwa mogą się również do atrium teleportować.

(17.06.2024, 21:22 )Rowena Ravenclaw napisał(a): Akapit niżej w  tym samym temacie:

Cytat:Pracownicy Ministerstwa mogą skorzystać z Sieci Fiuu, w celu dostania się do pracy przez kominki, wyskakując z tych, które znajdują się w atrium po lewej stronie. Te po prawej służą do wydostania się z Ministerstwa Magii. Alternatywnie można skorzystać z sieci toaletowej znajdującej się w opuszczonych toaletach na Whitehall, wchodząc do muszli klozetowej i spuszczając się spłuczką… by wyjść w kominku w atrium. Poza tym pracownicy Ministerstwa mogą się również do atrium teleportować.

O, ale ja pytam tylko o osoby co nie są pracownikami. Że dla osób takich jak moja postać jest tylko ta jedna budka?
Czy te toalety też są dla wszystkich nie tylko dla pracowników? Bo są w akapicie o pracownikach ministerstwa, to założyłam, że tylko dla nich jest ta opcja.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Król Likaon - 17.06.2024

Złoty środek: można zacząć sesję w trakcie swojej wizyty w Ministerstwie Magii i ominąć aspekt czekania w kolejce do kibla.

Znaczy mi nie chodzi o złoty środek i opisywanie kolejki, tylko chcę zrozumieć jak to działa. Żeby potem nie napisać, że moja postać przez kibel się dostała do ministerstwa, chociaż to jest wejście tylko pracownicze.

Czyli jedyna budka jest tylko dla cywili, a sieć fiuu i toalety tylko dla pracowników?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 17.06.2024

Czyli jedyna budka jest tylko dla cywili, a sieć fiuu i toalety tylko dla pracowników?
Tak. Jest to po prostu jeden z lekkich absurdów materiału źródłowego. Nie rozbudowaliśmy tego w żaden sposób, więc uznaj, że postać dostała się do ministerstwa budką (ale nie, nie musiało być przy niej kolejki).

OKOOK. No ta kolejka to w sumie myślę, pajac jestem, bo w urzędach też jest jedno wejście i nie zawsze są kolejki nie wiadomo jakie, ale to ministerstwo w sumie obsługuje w drugiej strony cały kraj, to tak nie wiedziałam. XD Więc dzięks!!!

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 17.06.2024

Obsługuje cały kraj, ale też czarodziejów jest mniej niż mugoli, więc myślę, że damy radę przymknąć na to oko. Pjerosek Jak zrobimy wybory nowego Ministra Magii, to jednym z postulatów będzie zwiększenie liczby budek i stanowisk recepcyjnych w Atrium.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Laurent Prewett - 17.06.2024

Krótki opis:
Oko - organizacja przestępcza działająca na wzór mafii. Stworzona w Londynie dziesiątki lat temu przez głowę rodu Prewett jest nierozerwalnie związana z tym nazwiskiem. Prewett z kilkoma członkami rodziny zaczynał od małego gangu zbierającego haracze, co przeszło do obstawiania zakładów bukmacherskich. Po nitce do kłębka nie tylko przejął interesy związane z kasynami i bukmacherką na własność, ale i dorobił się niezłej fortuny. Przez lata organizacja ewoluowała, przybierając strukturę włoskiej mafii. W końcu rozrosła się siatką po całej Anglii, a nawet sięga poza nią tam, gdzie udało się wcisnąć odpowiednio obrotnego Prewetta, albo przyjechać ze swoimi abraksanami. Pozostał zwyczaj - nazywają się nadal Rodziną. Zrzeszają nie tylko drabów z Nokturnu, którym zleca się najczarniejszą robotę czy informatorów, ale również szerokie spektrum ludzi przy pieniądzu takich jak przedsiębiorcy, właściciele ziemscy, a nawet prawnicy czy brygadziści. W Oku rządzi pieniądz. Według maksymy organizacji: każdego  można kupić, kwestia ceny (która nie zawsze musi być podana w galeonach). Trzymają w swoich szponach bukmacherkę i kasyna. Bezwzględnie pilnują swoich terenów i gaszą konkurencję - mówi się tutaj, że jeśli nie jesteś z nami, jesteś przeciwko nam. Dziś Prewettowie oficjalnie nie mają nic z Okiem wspólnego, a nieoficjalnie wdrożone w sprawę służby specjalne głowią się, jak udowodnić Prewettom odpowiedzialność za tego zorganizowanego przestępczo molocha.

Link do osobnego posta całego opisu Oka:
http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=3438&pid=46624#pid46624

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 18.06.2024

Wrzuciłam twój opis tutaj.