Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - The Tempest - 15.11.2022

Chciałam w sumie zapytać, czy postacie należące do Bellów kwalifikują się do grupy przejezdnych? W kwalifikacji grupy wspomniane jest, że dotyczy ona postaci które przybywają spoza Londynu, a Bellowie podróżują tymi swoimi wozami (zakładam że nie tylko dookoła Londynu, a po prostu po Anglii??)

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Fernah Slughorn - 16.11.2022

Cześć, czy uznajemy, że Wywar Tojadowy został już wynaleziony? Bo takie coś jest napisane na wikii potterowej:

Wolfsbane Potion was invented by Damocles Belby in the recent past.[12][7] It was developed in the second half of the twentieth century and was the most successful treatment for werewolves.[13] It was invented before or during the werewolf Chiara Lobosca's attendance at Hogwarts (1984 to 1991).[10]

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Morgana le Fay - 16.11.2022

(16.11.2022, 23:09 )Fernah Slughorn napisał(a): Cześć, czy uznajemy, że Wywar Tojadowy został już wynaleziony? Bo takie coś jest napisane na wikii potterowej:

Wolfsbane Potion was invented by Damocles Belby in the recent past.[12][7] It was developed in the second half of the twentieth century and was the most successful treatment for werewolves.[13] It was invented before or during the werewolf Chiara Lobosca's attendance at Hogwarts (1984 to 1991).[10]

Hej,

z opisu likantropii:
Przemianie towarzyszy wyostrzenie zmysłów oraz siły fizycznej. Nie istnieje dotychczasowo lek, który pozwoliłby skutecznie wyleczyć likantropię, jednakże rodzina Lupin opracowała substancję łagodzącą przedmianę - eliksir tojadowy.

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Fernah Slughorn - 16.11.2022

(16.11.2022, 23:15 )Morgana le Fay napisał(a):
(16.11.2022, 23:09 )Fernah Slughorn napisał(a): Cześć, czy uznajemy, że Wywar Tojadowy został już wynaleziony? Bo takie coś jest napisane na wikii potterowej:

Hej,

z opisu likantropii:
Przemianie towarzyszy wyostrzenie zmysłów oraz siły fizycznej. Nie istnieje dotychczasowo lek, który pozwoliłby skutecznie wyleczyć likantropię, jednakże rodzina Lupin opracowała substancję łagodzącą przedmianę - eliksir tojadowy.

Dzięki piękne! Szeroki uśmiech

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Vakel Dolohov - 17.11.2022

(15.11.2022, 21:15 )Layla Bell napisał(a): Chciałam w sumie zapytać, czy postacie należące do Bellów kwalifikują się do grupy przejezdnych? W kwalifikacji grupy wspomniane jest, że dotyczy ona postaci które przybywają spoza Londynu, a Bellowie podróżują tymi swoimi wozami (zakładam że nie tylko dookoła Londynu, a po prostu po Anglii??)
Trafna uwaga. Moim zdaniem pasują do obu, w zależności od tego, jak zamierzasz prowadzić swoją postać. Jeżeli Layla wpisuje się w ten opis i chcesz zmienić grupkę, to możesz zrobić to tu.

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Harlan Fawley - 17.11.2022

Cytat:Uzdrowiciel pod okiem ordynatora działu i wykładowców przez dwa lata szkoli się dodatkowo z chorób charakterystycznych dla wybranej specjalizacji. Po ukończeniu takiego kursu, trwającego łącznie pięć lat, postać otrzymuje dyplom (magisterium uzdrowicielskie) honorowany w Wielkiej Brytanii i wielu innych państwach.
Czy uzdrowiciel musi mieć jedną specjalizację czy może mieć dwie?

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Vakel Dolohov - 17.11.2022

Cytat:Czy uzdrowiciel musi mieć jedną specjalizację czy może mieć dwie?
Nie ma limitu specjalizacji, ale ofc nie roztroisz się, możesz robić jedną jednocześnie, musi to mieć jakieś odbicie w wieku i doświadczeniu postaci.

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Erik Longbottom - 17.11.2022

Czy możliwe już jest kupowanie łodzi przez postacie, czy jest to coś, co będzie udostępnione w pełni dopiero za jakiś czas? :angel:

Pytam, ponieważ:
  • w Karcie Posiadania jest tylko kod na lokację i nie wiem, czy interpretować to jako to, że statek też jest lokacją, czy po prostu statki nie mają jeszcze swojej wersji karty posiadania XD
  • W Zgłoszeniach i aktualizacjach nie ma kodu na zgłoszenie nowej lokacji/łodzi

+ wyłapałem mały błąd, w Ulepszeniach Statków wiosła za 50PD są wpisane na liście dwa razy.

Z góry bardzo dziękuję za udzielenie odpowiedzi i pomoc  Serduszko

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Eutierria - 17.11.2022

(17.11.2022, 21:41 )Erik Longbottom napisał(a): Czy możliwe już jest kupowanie łodzi przez postacie, czy jest to coś, co będzie udostępnione w pełni dopiero za jakiś czas? :angel:

Pytam, ponieważ:
  • w Karcie Posiadania jest tylko kod na lokację i nie wiem, czy interpretować to jako to, że statek też jest lokacją, czy po prostu statki nie mają jeszcze swojej wersji karty posiadania XD
  • W Zgłoszeniach i aktualizacjach nie ma kodu na zgłoszenie nowej lokacji/łodzi

+ wyłapałem mały błąd, w Ulepszeniach Statków wiosła za 50PD są wpisane na liście dwa razy.

Z góry bardzo dziękuję za udzielenie odpowiedzi i pomoc  Serduszko
Nie są jeszcze dostępne, będą wrzucone wraz ze skończeniem pełnego sklepiku mg, w którym będziecie mogli kupować sobie wszystkie rzeczy za pd. Stanie się to na pewno w tym kwartale. Błąd poprawimy, dzięki. Serduszko

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Florence Bulstrode - 18.11.2022

To ja jeszcze z pytań apropos świętego Munga:
-> czy wykładowcy tylko wykładają, czy pracują też jako uzdrowiciele, po prostu poza tym ucząc nowych uzdrowicieli (np. przez wykłady i nadzór praktyki w samym oddziale?)?
-> czy jeśli to drugie, mogę prosić o dopisanie Flo w KP też wykładowcy? (Nie było tej opcji, jak ją zgłaszałam - ale jeżeli to jest wykładanie na pełen etat, bez kontaktów z pacjentem, to wtedy nie trzeba, na pewno wolałaby siedzieć na oddziale Szeroki uśmiech)