Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Eutierria - 18.11.2022

(18.11.2022, 14:10 )Florence Bulstrode napisał(a): To ja jeszcze z pytań apropos świętego Munga:
-> czy wykładowcy tylko wykładają, czy pracują też jako uzdrowiciele, po prostu poza tym ucząc nowych uzdrowicieli (np. przez wykłady i nadzór praktyki w samym oddziale?)?
-> czy jeśli to drugie, mogę prosić o dopisanie Flo w KP też wykładowcy? (Nie było tej opcji, jak ją zgłaszałam - ale jeżeli to jest wykładanie na pełen etat, bez kontaktów z pacjentem, to wtedy nie trzeba, na pewno wolałaby siedzieć na oddziale Szeroki uśmiech)
Obie opcje są ok. Możesz być jednocześnie uzdrowicielem na oddziale i wykładowcą, albo po prostu samym wykładowcą. Wrzuć tutaj albo mi na PW opisy pól, które chcesz mieć i zostaną podmienione.

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Ashling Greyback - 22.11.2022

Przeglądając sobie przewagi natknęłam się na taki opis

Cytat:Nie tacy straszni - Po zażyciu eliksiru tojadowego, Traversowie zachowują świadomość w wilkołaczej postaci.

Skoro istnieje eliksir tojadowy i zażyć może go każdy wilkołak, to czy wilkołaki spoza Traversów nie podlegają jego działaniu?

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Eutierria - 22.11.2022

To moja pomyłka. Chodziło o zachowanie świadomości bez zażywania eliksiru (i zużywania surowców, które kosztują). Smuteczek Inne wilczki muszą go sobie robić albo kupować, Traversowie nie. Opis został poprawiony.

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Ashling Greyback - 22.11.2022

To znowu ja (przepraszam) z pytaniem:
Czy może się zdarzyć, że w rodzinie dzieci będą mieć różne dary Trzeciego Oka? (Przykładowo, jedno będzie jasnowidzem, drugie widmowidzem?)

RE: E. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Eutierria - 22.11.2022

Może. Nie da się tylko mieszać kilku wariantów ze sobą (jedna postać nie może być jednocześnie widmowidzem i jasnowidzem, musi wybrać jedno).

RE: C. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Fernah Slughorn - 23.11.2022

Czy PD za odznaki są przydzielane na bieżąco, czy może na koniec kwartału? Pytam, ponieważ teoretycznie przysługuje mi 10 PD i chciałabym część z nich wykorzystać na zakupy podczas Ostary. Uśmiech

RE: C. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Vakel Dolohov - 23.11.2022

(23.11.2022, 03:33 )Fernah Slughorn napisał(a): Czy PD za odznaki są przydzielane na bieżąco, czy może na koniec kwartału? Pytam, ponieważ teoretycznie przysługuje mi 10 PD i chciałabym część z nich wykorzystać na zakupy podczas Ostary. Uśmiech
Na bieżąco. Skorzystaj z tych pd za osiągnięcie nawet jak moderator ci ich jeszcze nie wpisał, tak czy siak sklepię te osiągnięcia przed wpisywaniem pd za loterię.

RE: C. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Fernah Slughorn - 24.11.2022

Król bankietów - Posiadaj pięć relacji, uzupełnij je kilkuzdaniowymi opisami i rozegraj pełną sesję z każdą postacią widniejącą na liście.

Czy te sesje, poza tym, że muszą być pełne, to również powinny być rozgrywane 1:1? Czy mogą to być wątki grupowe, na których doszło do większej interakcji postaci (nie samo spojrzenie czy pomachanie)? Czy jednak wolelibyście, aby to były wątki bardziej skupione na relacji, jej rozwoju i tak dalej, w małej grupce lub właśnie 1:1?

RE: C. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Alastor Moody - 24.11.2022

(24.11.2022, 16:38 )Fernah Slughorn napisał(a): Król bankietów - Posiadaj pięć relacji, uzupełnij je kilkuzdaniowymi opisami i rozegraj pełną sesję z każdą postacią widniejącą na liście.

Czy te sesje, poza tym, że muszą być pełne, to również powinny być rozgrywane 1:1? Czy mogą to być wątki grupowe, na których doszło do większej interakcji postaci (nie samo spojrzenie czy pomachanie)? Czy jednak wolelibyście, aby to były wątki bardziej skupione na relacji, jej rozwoju i tak dalej, w małej grupce lub właśnie 1:1?
Musisz rozegrać pełną sesję z każdą postacią, łącznie pięć sesji (najlepiej sesja 1:1, bo mi łatwo zweryfikować hehe). A tak na serio to mogę oczywiście przyjąć wątek grupowy, ale tylko dla jednej, wybranej postaci (wciąż będzie trzeba tych sesji napisać pięć). Zaliczę ci taki wątek grupowy, jeżeli np. pójdziesz z relacją na sabat i spędzisz z nią cały ten sabat / większość sabatu. Pogadanie z kimś w jednym poście na łącznych dziesięć napisanych na wydarzeniu nie wystarczy.

RE: C. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Fernah Slughorn - 24.11.2022

(24.11.2022, 20:12 )Alastor Moody napisał(a):
(24.11.2022, 16:38 )Fernah Slughorn napisał(a): Król bankietów - Posiadaj pięć relacji, uzupełnij je kilkuzdaniowymi opisami i rozegraj pełną sesję z każdą postacią widniejącą na liście.

Musisz rozegrać pełną sesję z każdą postacią, łącznie pięć sesji (najlepiej sesja 1:1, bo mi łatwo zweryfikować hehe). A tak na serio to mogę oczywiście przyjąć wątek grupowy, ale tylko dla jednej, wybranej postaci (wciąż będzie trzeba tych sesji napisać pięć). Zaliczę ci taki wątek grupowy, jeżeli np. pójdziesz z relacją na sabat i spędzisz z nią cały ten sabat / większość sabatu. Pogadanie z kimś w jednym poście na łącznych dziesięć napisanych na wydarzeniu nie wystarczy.

Oksy, dzięki za odpowiedź! Szeroki uśmiech