Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 21.08.2024

Do profesji zoomedyka wystarczy ci ONMS.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Lorien Mulciber - 22.08.2024

Próbowałam znaleźć odpowiedź, ale nadal nie jestem do końca pewna jak wygląda kwestia zakupu lokacji i parę kwestii z nimi związanymi.

Chciałabym wykupić lokację na poziomie 0, któremu jak dobrze rozumiem przysługują dwa podstawowe zabezpieczenia.
Czy koszt lokacji w niemagicznym londynie na poziomie 0 z załóżmy nałożonym zaklęciem WON i Odbicie wyniesie mnie 200 PD (?), a koszt wskazany w cenniku lokacji dojdzie dopiero przy chęci rozbudowy mieszkania na poziom I ?

Czy lokacje na poziomie 0 nie obowiązuje dobór cech?

Czy jeśli zaczekam z fabularnym zakupem lokalizacji do fabularnego września, będę mogła ją rozliczyć dopiero w kwartale zimowym (jako zakup z kwartału jesiennego) czy mogę wpierw ją zakupić w ramach rozliczeń pierwszokwartałowych i rozegrać fabułę pod to już na jesień?

Z opisu sieci Fiuu wynika, że za włączenie kominka do sieci odpowiada Biuro Główne Sieci Fiuu. Na ile samo biuro wie dokąd, w jakim czasie i jaki czarodziej się między kominkami przemieszcza?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 22.08.2024

Chciałabym wykupić lokację na poziomie 0, któremu jak dobrze rozumiem przysługują dwa podstawowe zabezpieczenia.
Tak.

Czy koszt lokacji w niemagicznym londynie na poziomie 0 z załóżmy nałożonym zaklęciem WON i Odbicie wyniesie mnie 200 PD (?),
Tak.

a koszt wskazany w cenniku lokacji dojdzie dopiero przy chęci rozbudowy mieszkania na poziom I?
Tak.

Czy lokacje na poziomie 0 nie obowiązuje dobór cech?
Nie, nie obowiązuje jej dobór cech.

Czy jeśli zaczekam z fabularnym zakupem lokalizacji do fabularnego września, będę mogła ją rozliczyć dopiero w kwartale zimowym (jako zakup z kwartału jesiennego)
Tak.

czy mogę wpierw ją zakupić w ramach rozliczeń pierwszokwartałowych i rozegrać fabułę pod to już na jesień?
Nie, musisz rozegrać to teraz.

Na ile samo biuro wie dokąd, w jakim czasie i jaki czarodziej się między kominkami przemieszcza?
Na pewno da się jakoś odgrzebać skąd dokąd podróżowano, ale bez szczegółowych detali.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Nicholas Travers - 25.08.2024

Czy można prosić o przypisania na moje konto Nicholasa post Theona, dotyczący opisu Rodziny Travers?
Ułatwiłoby mi dokonywanie zmian opisowych, gdyby zaszła taka potrzeba.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 25.08.2024

Usunęłam nietrwale post Theona i wysłałam ci jego treść na PW (sprawdź skrzynkę). Możesz teraz dodać tam swój post. Hihieheh

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Atreus Bulstrode - 26.08.2024

Dzień dobry przychodzę z pytaniem: czy osoba urodzona w rodzinie Greyback musi posiadać genetykę wilkołaka?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 26.08.2024

Nie musi.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eden Lestrange - 26.08.2024

Bążur Szeroki uśmiech

Mam pytania dwa, obydwa o kreację postaci:
1. Biorąc pod uwagę, że koniec kwartału powoli się zbliża, jeśli stworzyłabym postać gdzieś teraz na dniach, czy musiałabym nabijać na niej 10k słów i ją rozliczać?
2. Jeśli na powyższe odpowiedź jest przecząca, jak wyglądają zmiany pierwszokwartałowe dla takiej postaci z końcówki? Może wprowadzać zmiany do kapejki tylko do końca lata, czy wtedy okres łaski załapie się też na jesień?

DZIENA Z GÓRY, PZDR

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 26.08.2024

1) Nie musisz jej rozliczać.

2) Przedłużymy ci ten okres na jesień też (o ile się nie rozliczysz).

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morpheus Longbottom - 27.08.2024

Lupka mnie zawiodła pod tym względem. Czy czarodzieje chorują na raka? Zwłaszcza pytam o raka płuc przez palenie Morpheusa, pytam też ogólnie, skoro chorują na przynajmniej część ludzkich chorób przewlekłych (cukrzyca).