Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Maeve Chang - 30.08.2024

Siema, ja z szybkim pytaniem a propos rekrutacji do gangu Voldiego

W temacie jest napisane, że "Postać musi być czystej krwi, jeśli chce być w organizacji od jej startu".

Czy to znaczy, że postać półkrwi w ogóle się nie może rekrutować poprzez retrospekcje na pełnoprawnego Śmierciożercę, czy może, tylko nie może być jednym z oryginalnych członków organizacji? Co dokładnie znaczy "od jej startu"?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 03.09.2024

Możesz kombinować ze wszystkimi przewagami, jakie posiadasz, w chwili zmiany mechaniki po prostu usiądziemy do tego, co się w nią nie spina i pomyślimy nad tym, na co można to wymienić lub jak można to przerobić, żeby pasowało. Najważniejsza rzecz, jaka się zmieni to to, że te wszystkie craftingi będą kosztowały pdki za składniki - więc jest szansa, że kiedyś trzeba będzie wybulić za to trochę hajsu.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 03.09.2024

Będąc półkrwi nie możesz zrekrutować się w ramach retrospekcji.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Thomas Figg - 04.09.2024

Czy na miesiącu miłości przy niektóre z zadań można wypełnić w formie listów zamiast pisać sesję?

Tutaj podaję przykład:
Cytat:Zamów prezent dla swojego wybranka u dowolnego rzemieślnika prowadzonego przez postać innego gracza. Jeżeli nie masz wybranka, możesz zamówić prezent dla innej, najbliższej ci osoby.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Jessie Kelly - 04.09.2024

Hej, mam pytanie z bardziej z ciekawości, niż z konkretnego pomysłu:

Czy umiejętność rodowa Lovegoodów zadziałałaby rykoszetem na Lovegooda z tą umiejką, gdyby miał poziom spaczenia III lub niżej, czy nie stanie się nic?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 04.09.2024

Jeżeli w zadaniu z miesiąca miłości nie ma nic o konkretnej formie (list, sesja, następny fabularny post), to można je wykonać dowolnie (tylko żeby to miało sens).

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 04.09.2024

Nie działa to na tę osobę.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eden Lestrange - 05.09.2024

Sima Szeroki uśmiech

Czy mogłabym zaproponować dodanie zawady w stylu Łatwowierny/Naiwny?

Co mam na myśli, dla przykładu:
Cytat:Łatwowierny (I) - Zbyt łatwo ufasz innym, często nie kwestionując ich intencji. Nietrudno cię okłamać i jesteś podatny na manipulacje.

Co do wagi, opisu i ogólnie wszystkiego to jestem elastyczna, zmieniajcie, jak chcecie - po prostu brakuje mi jakiejś takiej zawady, że jest się lekkim debilem....

adnotacja moderatora
Odpowiedziałam na PW.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Julien Fitzpatrick - 08.09.2024

Hejka naklejka

Poprosiłbym przeniesienie poniższych sesji do archiwum/nieaktywnych/jakiegokolwiek tematu, do ktorego przenoszone są porzucone sesje??

1 - uzgodnione, że nie będzie kontynuowane.

2 - uzgodnione, że nie będzie kontynuowane.

3 - nie będziemy kontynuować, userka nie gra.

4 - poproszę przenieniesć to do retrospkcji dla mnie i Saiko, dziękuję!

adnotacja moderatora
Przeniosłam Serduszko @Julien Fitzpatrick

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Thomas Figg - 10.09.2024

Mam pytanie o scenariusze z Preludium. Szczególnie o marsz charłaków. Jest tam napisane, że "Postać gracza musi być powiązana z wydarzeniem bezpośrednio", pytanie co jeśli postać przebywała wówczas poza granicami kraju.
Czy mogę to rozegrać jako sesję, gdzie wymienia się listami i dyskutuje o tym wydarzeniu z kimś kto był na miejscu?