Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morpheus Longbottom - 11.09.2024

Kto sprawuje władzę administracyjną w Dolinie Godryka, chodzi mi o rolę sołtysa czy burmistrza zarówno dla mugoli, jak i czarodziejów. Czy jest jakiś kościół mugolski? Czy władza administracyjna ma świadomość obecności czarodziejów? Mają swoją wtykę? Jeśli tak, to czy wniosek o akcję społeczną należy wysłać do MG czy do Barda? Konkretnie chodzi mi o zrobienie dla całej ludności Doliny Godryka akcji charytatywnej/konkursu, chciałabym uzyskać formalną zgodę od administracji lokalnej i rozwiesić ogloszenia o takowej w formie fabularnej, a też nie chcę pisać wniosku jakby się okazało, że sołtysem jest mój stary xDD

Szybki edit

Czy jeśli mam czasozmieniacz, to mogę zrobić tak, że jak Brenna zaśnie to ją przeniose w czasie 8h żeby odespala i obudziła się faktycznie po 15 minutach drzemki, a dla jej organizmu 8h snu?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 11.09.2024

Jeżeli nie istnieje żadna szansa wzięcia w tym udziału bezpośrednio (a nie jest to kwestia kaprysu, że postać akurat tego dnia wyjechała na wakacje), możesz albo dyskutować o tym listownie, albo przeczytać o tym np. w gazecie i rozmawiać o tym z kimś w sposób, który odbije się na twoim życiu. Albo może ktoś z twojej rodziny oberwał podczas marszu / mierzył się z konsekwencjami bycia tam i odbiło się na twojej postaci. Najlepiej przed napisaniem sesji skonsultuj jej treść z MG.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 11.09.2024

Aktualnie nie mamy opisanej żadnej takiej postaci i (z mojej wiedzy) nikt jej nigdy takowej nie użył. Możesz stworzyć takie postacie tutaj i każdy będzie mógł z nich skorzystać. Mugole nie mają świadomości obecności czarodziejów, władze też tak małej miejscowości też. Maskowaniem szajsu dziejącego się w lesie zajmują się osoby na wyższych szczeblach.

Tak, możesz przenosić w czasie inne osoby, po prostu musisz przenieść się z nimi (czyli po prostu zagraj to, jak w kanonie).

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Lyssa Dolohov - 12.09.2024

Czy przewaga rodowa Burke wymaga, żeby postać była w stanie odczuwać smak czy to działa na jakimś innym poziomie? Lepiej; czy działałaby ona z genetyką ghoula?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Thomas Figg - 13.09.2024

Przychodzę z zapewne głupim pytaniem, ale być może źle zrozumiałem daną przewagę.

Renowacja II Oprócz tworzenia, potrafisz także naprawiać magiczne przedmioty.

Czy ta przewaga daje jedynie możliwość naprawianie magicznych przedmiotów, czy również ich tworzenia? Czy też do samego tworzenia przedmiotów trzeba już brać inne przewagi, a tu mogę jedynie naprawiać inne przedmioty które nie wymagają krawiectwa, kaletnictw i innych wyspecjalizowanych przewag?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 14.09.2024

Tak, identyfikują te rzeczy przez smak. Ghoul Burke w świetle tego nie ma sensu.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 14.09.2024

Z tą przewagą możesz naprawiać przedmioty stworzone za pomocą innych wymienionych przez ciebie przewag.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Atreus Bulstrode - 22.09.2024

Czy sesje z eventów graczy, gdzie rzuca się kością na wydarzenia, liczą się do odznak które wymagają rozegrania scenariuszy?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 23.09.2024

Zapytaj mnie o konkretny przypadek.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Atreus Bulstrode - 24.09.2024

(23.09.2024, 10:27 )Eutierria napisał(a):
Zapytaj mnie o konkretny przypadek.

Na przykład te scenariusze z czarnego wesela albo te z imprezy na plaży.