Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 05.10.2024

Wyceniliśmy ci ją na 300.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Geraldine Greengrass-Yaxley - 05.10.2024

Jeszcze tylko szczegóły:
W cenie chatka w malutkiej miejscowości. Jeżeli posiadasz przewagę bogacz, w tej cenie otrzymujesz również sad. - Tak jest w LH
a jak mam bogacza to mogę mieć swój własny kawałek plaży w tym Whitby, czy to już trochę przesada? xD
i jak wyglądają wtedy cechy?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Brenna Longbottom - 05.10.2024

Okay, to też od razu poproszę o wycenę, bo Dumbel każe, sługa musi, Księżycowego Stawu (czyli dom na jakimś zadupiu, w sumie jest mi absolutnie wszystko jedno gdzie, nie znam się na topografii Anglii, byle daleko od wszystkiego).

Cechy dobierasz sobie sama. A co do plaży - z tego co rozumiem to jest miasto turystyczne owiane legendami. Myślę, że jako mieszkaniec nadmorskiej miejscowości turystycznej xD masz tutaj najlepsze wyobrażenie tego, czy prywatny kawałek plaży w takim miejscu, gdzie wszyscy łażą jest w klimacie - uznam ci opis, ale zrób to w zgodzie z własnym sumieniem.

Zamknij oczy i stuknij gdzieś w mapę, wybierz okolicę sama i wróć po wycenę. Jeżeli nie masz pomysłu to możesz poradzić się innych Zakonników lub rzucić kością w offtopie.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Brenna Longbottom - 05.10.2024

Na pytanie o najmniej zaludnione hrabstwo w Anglii Google odpowiada Cumbria, więc Cumbria. W pobliżu niczego, w sensie nie żadnego miasta/miejscowości turystycznej, stoi sobie w lesie, w pobliżu stawu.

Wyceniliśmy wam go na 200 zakładając, że to chatka razem ze stawem i kawałkiem lasu lub ogromna chata mogąca pomieścić dużo osób.

Jest duża, chociaż nawiedzona i w remontach latem (edit: i jesienią też), więc jeśli miałaby być mała, to prośba o podniesienie stawki. Las nie jest jego częścią, tylko teren otacza, staw wg opisów leży na granicy posesji. EDIT. A, ma spory ogród (podpalony na sesji, więc chwilowo źle wygląda, ale będą go Dora i Nora ogarniały).

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Mirabella Plunkett - 07.10.2024

@Brenna Longbottom

Dziękujemy za dookreślenie, w takiej sytuacji jak opisujesz 250 PD wydaje nam się adekwatne.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Woody Tarpaulin - 09.10.2024

nie znalazłam na spisie zawodów nic takiego (chyba?), toteż zapytuję: czy w departamencie przestrzegania prawa funkcjonuje jakaś czarodziejska prokuratura?
któraś z istniejących formacji kieruje akty oskarżenia przed sąd czy jak to tam?