Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: C. Kontakt z administracją, zgłaszanie błędów - Circe - 04.12.2022

(04.12.2022, 15:44 )Alanna Carrow napisał(a): Czy scenariusze "Nastał czas ciemności" oraz "Pierwsze ataki śmierciożerców" można rozegrać jako oryginalne ciało, tj. bez pasażera w postaci opętującej duszy?
W sensie, planuję opętańca i pasuje mi fabularnie, żeby dusza wskoczyła w śmierciożercze ciało.

Jest to ciekawy, acz nietypowy koncept, więc zanim wyrazimy zgodę, musimy dogadać szczegóły.
Pozwól, że porozmawiamy o twojej wizji na PW - zaraz wyślę ci wiadomość. Serduszko

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Darcy Lockhart - 08.12.2022

W sumie pytanie, w zasadach działu publikacji stoi:
"o wcześniejszym sprawdzeniu ich przez mistrza gry pełniącego tutaj funkcję wydawnictwa, redaktora gazety, etc."
Czy ten MG to Eutierra? Szeroki uśmiech Bo w funkcjach nic nie znalazłam, ale może coś przegapiłam.

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Lucien Shacklebolt - 08.12.2022

hejka, mam takie małe pytanie :huh:

Chcę pracować w sektorze prywatnym, ale jednocześnie nie chcę być właścicielem danego miejsca. Czy jest możliwe założenie, że lokal XYZ istnieje i że moja postać po prostu jest tam zatrudniona?

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Eutierria - 08.12.2022

(08.12.2022, 12:34 )Darcy Lockhart napisał(a): W sumie pytanie, w zasadach działu publikacji stoi:
"o wcześniejszym sprawdzeniu ich przez mistrza gry pełniącego tutaj funkcję wydawnictwa, redaktora gazety, etc."
Czy ten MG to Eutierra? Szeroki uśmiech Bo w funkcjach nic nie znalazłam, ale może coś przegapiłam.
Tak, to ja. Serduszko

Cytat:Chcę pracować w sektorze prywatnym, ale jednocześnie nie chcę być właścicielem danego miejsca. Czy jest możliwe założenie, że lokal XYZ istnieje i że moja postać po prostu jest tam zatrudniona?
Tak, możesz. Serduszko To może być jakiś kanoniczny sklep z Pottera, ale to może być też całkowicie oryginalne, wymyślone przez ciebie miejsce.

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Peregrin McGonagall - 08.12.2022

Opis zawady Sknera mówi nam:
Cytat:Nie możesz wydać więcej niż 600 punktów doświadczenia w jednym kwartale oraz przy tworzeniu karty postaci.
Czy to oznacza, że Sknera nigdy nie będzie w stanie wykupić czwartej i piątej kropki zdolności, które kosztują odpowiednio 800 i 1500PD? Czy wtedy można to rozbić jakoś na raty? Szeroki uśmiech

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Eutierria - 08.12.2022

(08.12.2022, 15:40 )Peregrin McGonagall napisał(a): Opis zawady Sknera mówi nam:
Cytat:Nie możesz wydać więcej niż 600 punktów doświadczenia w jednym kwartale oraz przy tworzeniu karty postaci.
Czy to oznacza, że Sknera nigdy nie będzie w stanie wykupić czwartej i piątej kropki zdolności, które kosztują odpowiednio 800 i 1500PD? Czy wtedy można to rozbić jakoś na raty? Szeroki uśmiech
Nie może. W gruncie rzeczy to zauważyłam właśnie, że to powinna być zawada wagi III i poprawię to dzisiaj. Mimo wszystko pomysł rozbicia tego na raty mi się podoba, więc możemy mieć dwie podobne zawady - jedna będzie uniemożliwiała większe zakupy, a druga (mniejszej wagi), rozbijała je na raty. Trzeba tylko wymyślić jej jakąś fajną nazwę.  :huh:

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Alanna Carrow - 11.12.2022

Hm, czy mogę prosić o zamianę relki z "rozwiedzeni" na "byli małżonkowie"? Znaczy no, technicznie rzecz biorąc to jedno i to samo, ale potem przychodzi taki opętaniec, jak ja, któremu się zmarło w trakcie trwania małżeństwa, ale... żyje nadal. I mąż z poprzedniego życia też.
Więc nie rozwiedzeni, ale i też nie "małżeństwo".
Chyba że jednak skorzystać z "małżeństwo"? Szeroki uśmiech

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Eutierria - 11.12.2022

(11.12.2022, 13:17 )Alanna Carrow napisał(a): Hm, czy mogę prosić o zamianę relki z "rozwiedzeni" na "byli małżonkowie"? Znaczy no, technicznie rzecz biorąc to jedno i to samo, ale potem przychodzi taki opętaniec, jak ja, któremu się zmarło w trakcie trwania małżeństwa, ale... żyje nadal. I mąż z poprzedniego życia też.
Więc nie rozwiedzeni, ale i też nie "małżeństwo".
Chyba że jednak skorzystać z "małżeństwo"? Szeroki uśmiech
Raczej nie potrzeba tego zmieniać, bo możesz skorzystać z czegokolwiek (np. małżeństwa) i po prostu dodać opis, ale ogólnie to... od dawna nie widziałam relacji tak dobrze wpisującej się w opcję "to skomplikowne".

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Alanna Carrow - 11.12.2022

Oooo, faktycznie, przeoczyłam, że taka jest.
Dziękuję Szeroki uśmiech

RE: C. Kontakt z ekipą, zgłaszanie błędów - Theon Travers - 13.12.2022

Mam takie pytanko.
W kilku graczy rozgrywaliśmy scenariusz dotyczący pierwszych ataków - link. W międzyczasie jedna z postaci trafiła do nieaktywnych, ale wcześniej w temacie to i owo napisała. Pytanie w jaki sposób powinniśmy teraz dociągnąć to do końca? Potraktować ją jako NPC, usunąć z tematu, poprosić MG o odegranie postaci Octavii?