![]() |
|
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85) +--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
|
RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 16.01.2025 Nie odpisałam ci, bo z tego co wiem, rozwiązujesz już tę zagwozdkę z osobą sprawdzającą twoje KP, ale jeżeli jest inaczej, to możesz dać mi znać. (W dużym skrócie czysta - bo mamy na forum czystokrwistą rodzinę Yaxley i nikt tej czystości u nich nie podważył.) RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 16.01.2025 Jest bardzo seksi szmeksi luksusowym towarem, który mogła sprzedać tylko i wyłącznie ta rodzina - rodzina będąca pod protekcją DT i używająca tego do celów archiwizacji. Kanonicznie jest jeszcze jeden egzemplarz - ma go Albus Dumbledore i trzyma go w Hogwarcie, Sauriel tego nie wie (i raczej ciężko mu się dowiedzieć, więc tego w odpowiedzi nie uwzględniłam, bo to żaden trop). RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Richard Mulciber - 18.01.2025 Witam, Przychodzę z pytaniem odnośnie rozliczeń moich dwóch postaci: Laurence Lestrange i Richard Mulciber Rozliczenia wszystkich swoich postaci wrzuciłam w terminie. Jednakże w przypadku tych dwóch, zbrakło mi czasu aby wprowadzić poprawki. Jednego ze sprawdzających prosiłam o kilka dodatkowych dni na ich wprowadzenie - nie otrzymałam na to zgody. Po tych paru dodatkowych mi potrzebnych dniach na je wprowadzenie, wchodząc na forum zauważyłam, że wykreślono mi te dwa konta. Poprawki zostały od razu wprowadzone, ale odpowiedzi żadnej zwrotnej w ich sprawie nie było. Jedynie jedna opcja jaką mi podsunięto, to aktywowanie postaci. Pytanie więc: Czy jeżeli odzyskam kolor na Laurencu i Richardzie (zgodnie z zasadami napisania pełnej sesji i zgłoszenia się), to rozliczenia zostaną ponownie rozpatrzone? Zależy mi na tym, aby mieć ten proces za sobą. Gdyż planuję Laurenca przenieść na drugi plan. RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 18.01.2025 @Richard Mulciber Oprócz wrzucenia rozliczeń w terminie, był jeszcze drugi termin określony w temacie rozliczeń, z powodu przekroczenia go, Twoje postaci, których to dotyczyło, zostały przeniesione do nieaktywnych: Cytat:Na poprawę masz 2 tygodnie od momentu wysłania poprawek przez sprawdzającego. I tak, możesz ponownie je aktywować wedle zasad w temacie powrotów z nieaktywności. Rozliczenia nie zostaną jednak ponownie rozpatrzone, bo czas na ich rozliczenie minął. Natomiast jeśli zależy Ci na przeniesieniu postaci na drugi plan – możesz to zrobić w dowolnym momencie po aktywowaniu postaci, procedurę co do tego znasz. RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Richard Mulciber - 18.01.2025 (18.01.2025, 13:33 )Morrigan napisał(a): @Richard Mulciber Trochę nie rozumiem takiego podejścia. Człowiek poświęcił czas, mimo jego braku, aby ogarnąć rozliczenia na swoich postaciach, to pomimo jednego przypadku, wprowadzenia poprawek po czasie, nagle jego rozliczenia na postaci są nieaktualne? Czy mam to odebrać jako zmarnowanie swojego czasu na chęć rozwinięcia postaci? Bo administracja nie chce tego sprawdzić? Co wtedy? Mam czekać kolejne półtora roku na ruszenie rozliczenia? Są tam poruszone kwestie, które są mi potrzebne do działań fabularnych. Jak inaczej mam np. wykupić zwiększenie przewagi o jeden poziom? Przy ostatnich rozliczeniach, powiedziano mi, że aby postać przenieść na drugi plan, musi być rozliczona w danym kwartale. RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 18.01.2025 Przyjęliśmy taki model rozliczeń, naprawiając błędy poprzedniego, by nie ciągnęło się to w nieskończoność, również biorąc pod uwagę między innymi Twoje zarzuty, że wszystko idzie zbyt wolno. Dokładne zasady rozliczenia były znane od momentu, w którym założyłam temat w połowie października. Nie spełniłaś ich. Rozumiem, że może byłaś przyzwyczajona do modelu rozliczeń wiosennych, kiedy można było kilka razy je przedłużyć i odpisywać sprawdzającemu miesiącami, ale to nie służyło nikomu - ani graczom, ani sprawdzającym. Wiem również, że doskonale zdawałaś sobie sprawę z tego dwutygodniowego terminu na wysłanie poprawek. Mam PW, jakie ze sobą pisałyśmy w trakcie poprzedniego rozliczenia i napisałam Ci tam coś dokładnie odwrotnego: że możesz przenieść postać na drugi plan, jeśli nie jesteś w stanie jej rozliczyć (a wtedy nie spełniałaś podstaw do jej rozliczenia, dlatego nie mogłam Ci go przyjąć). EDIT: bo wysłałam za szybko. Tak, żeby cokolwiek wykupić za PD, musisz poczekać do kolejnego rozliczenia. @Richard Mulciber RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Richard Mulciber - 18.01.2025 (18.01.2025, 16:07 )Morrigan napisał(a): Przyjęliśmy taki model rozliczeń, naprawiając błędy poprzedniego, by nie ciągnęło się to w nieskończoność, również biorąc pod uwagę między innymi Twoje zarzuty, że wszystko idzie zbyt wolno. Dokładne zasady rozliczenia były znane od momentu, w którym założyłam temat w połowie października. Nie spełniłaś ich. Rozumiem, że może byłaś przyzwyczajona do modelu rozliczeń wiosennych, kiedy można było kilka razy je przedłużyć i odpisywać sprawdzającemu miesiącami, ale to nie służyło nikomu - ani graczom, ani sprawdzającym. Wiem również, że doskonale zdawałaś sobie sprawę z tego dwutygodniowego terminu na wysłanie poprawek. Czyli mam czekać kolejne półtora roku, góra dwa lata? Ja rozumiem wprowadzone zmiany, aby nie ciągnęło się to w nieskończoność, ale nie daliście na to żadnej innej alternatywy rozwoju postaci dla tych, co byli rzeczywiście nieaktywni przez ostatnie kilka miesięcy oraz tych, co mogli z opóźnieniem jak ja dać poprawki do KP w rozliczeniu. Nie wiem czy komuś to się zdarzyło, ale mnie zależy aby rozliczyć postacie z kwartału letniego. Jeżeli nie dwie, to chociaż Richarda. Poprzednie rozliczenia, nawet jeżeli ciągnęły się kilka miesięcy, pozwalały rozwinąć postać każdemu kto miał rozegraną wiosnę. Nikt nie był pomijany. Nawet osoby po długich nieobecnościach jak wracały, mogły rozwinąć postać. Może i znałam zasady, ale nie przewidzę tego, czy w danym okresie rozliczenia i czasu na poprawki, takowy będę mieć. Nikt tu nie jest jasnowidzem. W dodatku uważam, że odebranie mi koloru grupy i przerzucenie do nieaktywnych postaci Richarda, uważam za niesłuszne, gdyż w październiku miałam nim odpis w sesji. Postać była aktywna nawet cały kwartał. Nie wiem co tutaj uznaje się za aktywność, bo nie mogłam tego jakoś znaleźć w regulaminie, cytując kwestię nieobecności: Cytat:1. Pod koniec każdego fabularnego kwartału postacie, które nie wykazały określonej regulaminem aktywności, będą przesuwane do grupy nieaktywnych. Rezerwacje wizerunków i fabularnych pozycji postaci nieaktywnych będą mogły przejąć na start lub fabularnie inni gracze. Niniejszy punkt nie tyczy się postaci, które utworzyły się pod koniec kwartału. Rozliczenie było wrzucone. Kontakt ze mną był. To wyleciał za brak poprawek w terminie? Inaczej jeszcze zapytam w kwestii przenoszenia postaci na drugi plan, czy też musi mieć rozegraną pełną sesję do aktywacji konta, aby odzyskać kolor, czy niekoniecznie? Czy ze zmianą planu A na B kolor dostaje z automatu? RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 18.01.2025 Uwagi do Richarda dostałaś 23 listopada (2 tygodnie na poprawki mijały 7 grudnia). W czasie tych dwóch tygodni miałaś czas napisać 3 posty fabularne z konta Richarda, 3 posty fabularne z konta Nicholasa i 2 posty fabularne z konta Tristana. Regulaminowo, rozliczenia są priorytetem nad postami fabularnymi, skoro miałaś czas pisać posty fabularne, to miałaś też czas poprawić rozliczenie. Nie poprawiłaś go, nie przeszłaś rozliczenia, postać została przeniesiona do nieaktywnych. Tak, kolejna możliwość wydania PD będzie podczas rozliczenia jesieni. W pierwszym poście tematu z rozliczeniem, w ramce o tytule „podstawowe informacje – przeczytaj koniecznie!” jest jasno napisane, że postaci, które się nie rozliczą, zostaną dezaktywowane. Tak, aby aktywować konto, należy rozegrać pełną sesję, by odzyskać kolor. Gdy będzie aktywna, możesz ją przenieść na drugi plan. RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Richard Mulciber - 18.01.2025 (18.01.2025, 17:06 )Morrigan napisał(a): W pierwszym poście tematu z rozliczeniem, w ramce o tytule „podstawowe informacje – przeczytaj koniecznie!” jest jasno napisane, że postaci, które się nie rozliczą, zostaną dezaktywowane. No tak, ale ja chcę je rozliczyć. Rozliczenia wstawiłam w terminie. Może i po terminie wysłałam poprawki, ale wysłałam. Dlaczego jesteście tak rygorystycznie, negatywnie do tego nastawieni, sztywno trzymając się zasad, kiedy gracz chce, prosi, dopytuje? To tylko rozliczenie, rozwój postaci. Chęć podniesienia statystyk i przewag aby móc spokojnie grać na fabule. Skoro jest teraz taka blokada, to po co rozwijać postać? Po co to zbieranie PD, kiedy mimo jednego poślizgu, który ma prawo się zdarzyć każdemu, każecie teraz czekać kolejne półtora roku na rozliczenie jesieni, aby móc rozwinąć postać? RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 18.01.2025 Ustaliliśmy zasady, żeby wszyscy byli względem nich jednakowo potraktowani i wiedzieli, czego się spodziewać. Tam, gdzie się je nagnie w jednym miejscu, zaraz powstanie pytanie, czemu nie nagiąć ich w kolejnym i kolejnym – i kto wtedy określi, gdzie postawić granicę? Bo gdzieś ją postawić należy. Czas na rozliczenie miałaś – wykorzystałaś go na inny sposób. Blokady nie ma, bo wystarczyło rozliczyć się w terminie i wysłać poprawki również w terminie. To nie był jednorazowy poślizg, tylko Twój wybór (bo posty fabularne w tym czasie pisałaś). |