Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 26.02.2025

W rozliczeniu ze względu na cechę bezsenność miałam dać linka do posta gdzie postać używa eliksirów czy czegoś tam do zaśnięcia. Co się stanie jakbym nie miała takiej sesji? Magicznie wyleczycie mi postać z bezsenności i usuniecie wadę?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 26.02.2025

@Neil Enfer
W takim wypadku dopiszemy do Twojej KP informację, że postać otrzymuje -10 do każdego rzutu i będzie można się tej adnotacji pozbyć dopiero przy kolejnym rozliczeniu. W żadnym wypadku nie leczy to z wady, po prostu postać ponosi jej konsekwencje.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Elias Bletchley - 26.02.2025

Heloł,

1) Jaki wpływ miałaby genetyka metamorfomagii na postać z chorobą genetyczną: sepia/monochromia magiczna? Czy właściwości schorzenia zostałyby zachowane podczas każdej zmiany wyglądu czy zmiana tożsamości przywracałaby postaci ''tradycyjne'' kolory na czas transformacji?

2) Czy postać z sepią/monochromią magiczną byłaby w stanie normalnie rozpoznawać kolory aur/nici? Widzi wtedy pomimo choroby ''normalne'' kolory czy raczej odcienie wykrzywione przez chorobę?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 26.02.2025

Hej, nie wiem. Oh nie A tak na serio, to wyjdź z jakąś propozycją, która pozwoli ci zachować sens „zawady” przy połączeniu jej z taką umiejętnością i wtedy się nad tym zastanowimy, nałożymy jakieś korekty albo powiemy tak/nie.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Oscar Figg - 26.02.2025

Na czym polega koci rytuał Figgów?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 26.02.2025

Twój kot zabija ptaka i odprawia mroczny rytuał, którego efekt jest zależny od tego, jakiego ptaka przyniósł ci na wycieraczkę. Oficjalnej listy dostępnych efektów nie ma. Aktualnie opracowywaniem tego zajmuje się Thomas Figg.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Geraldine Greengrass-Yaxley - 27.02.2025

Mam pytanko, co do odznaki: Carrie - Krwawo zemścij się za krzywdy wyrządzone ci przez twojego wroga. Tego osiągnięcia nie można zdobyć w retrospekcji - liczy się tylko bieżąca fabuła.

Czy pod to podchodzi zemsta na demonie, który mieszał w życiu? Czy to nie taki rodzaj wroga Szeroki uśmiech

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 28.02.2025

Jako mistrz gry nie zaliczę ci tego, bo natura tej istoty nie została głęboko poznana - tak naprawdę nie wiesz, z czym walczyłaś ani czy to pokonałaś.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 01.03.2025

To ja tak do bezsenności jeszcze. Bo jakby moja postać nie ma z kim spać, co nie? Nie jest w związku ani nic, więc nie mam jak napisać z kimś sesji o tym, że postać idzie w spanko i przed tym bierze leki (chyba, że chcecie czytać nudnego soloposta na 1500 słów xDDD). Czy więc jako branie leków można zaliczyć np kupowanie ich i mówienie w poście, że hohoho ale sobie wypiję na spanko herbatę?

Ew można postać fabularnie z tego wyleczyć? Bo bezsenność może wynikać z wielu rzeczy, nie jest to choroba na wieczność

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 01.03.2025

Nie istnieje na ten moment żadna zasada mówiąca, że cała sesja ma dotyczyć tematu bezsenności, ani nie ma takiego wymogu, że musi to być pełna sesja. Musisz po prostu gdzieś w te swoje rozgrywki bezsenność wpleść poprzez zażycie leku (ale tak naprawdę to powinna się przewijać przez inne twoje sesje też - bo zawady należy odgrywać, a ta narzuca regularne zażywanie leków i trudności z zasypianiem).