Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 02.03.2025

Czyli lek trzeba zażyć, nieważne co by się nie działo. Mogę napisać całą sesję jak postać jest u np. lekarza i mówi że ma chorobę, ale jak nie wciągnie leku, to sesja kręcąca się wokół choroby jajco daje?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 02.03.2025

W kontekście rozliczenia kwartalnego, w którym musisz pokazać, że postać zażyła lek - tak, daje ci jajco, bo wymaganie, jakie zostało ci postawione to podlinkowanie sesji, w której postać zażywa lek.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 02.03.2025

Huh, zabawne, że pojedyncze wzięcie leku jest ważniejsze niż np. odgrywanie w sesjach wszelakich skutków zaburzenia, ale ok. Dzięki.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 02.03.2025

Dobrałaś sobie zawadę z konkretnym opisem. Rozliczamy graczy z tego opisu, uznając go za absolutne minimum. Dodatkowe odgrywanie zawady to klimatyczna gra. Mam nadzieję, że rozmowa była dla ciebie pomocna.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Philomena Mulciber - 07.03.2025

Arcyważne pytanie w świecie, który płonie: czy wśród magicznych zdobyczy technologicznych znajdują się 15-centymetrowe szpilki na platformie zaczarowane tak, żeby były wygodnym obuwiem codziennym dla kobiety w słusznym wieku i kręgosłupem (oraz st00pkami) nie pierwszej młodości? Czy też świat magiczny pozostaje bezradny wobec potrzeb starszych kobiet z wyszukanymi gustami modowymi i tej fizyki obuwniczej się nie oszuka?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 08.03.2025

Możesz zrobić research na temat noszenia tak wysokich szpilek w 1972 i odpowiedzieć na to pytanie sama, w zgodzie z estetyką czarodziejskiego świata. Z tego co wiem, tak wysokich butów zwyczajnie się nie nosiło, w mugolskim świecie dominowały buty o takim słupkowym obcasie, a szpilki kojarzą mi się z jakąś burleską (uważaj, żeby ciocia Mulciber nie wyglądała dziwnie, sob). Jak to wyszukasz i jakoś opiszesz, to możemy to rozwiązanie problemu obuwniczego dodać do opisów. Nie musi być jakoś super zgodne z historią, ale musi trzymać klimat.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Skoll Greyback - 08.03.2025

Hej, mam pytanie o zawadę "Mięsożerca", jak to działa od strony technicznej? Opis mówi, że postać nie zje niczego, co nie zawiera mięsa i o ile to dość oczywiste z większością dań, to jak się ma np. do deserów? Czy nie mogę jeść ciastek, lodów, cukierków, usmażyć ziemniaka na ognisku, bo nie mają w sobie mięsa? Pwease

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 08.03.2025

W całym tego absurdzie - jest dokładnie tak. W każdym toście zapiekasz boczek. Twój ulubiony deser to pączek z pasztetem smażony na smalcu. Postać z tą zawadą wyniosła „do obiadku musi być kotlecik” do zupełnie innego poziomu. We współczesnym świecie jako mugol zapewne zostawiałaby na Facebooku komentarze, że jej to do słodyczy nie ciągnie i nie rozumie, jak można to jeść, bo przecież się zasłodzi zaraz, ale... to uniwersum jest nieco dziwne, więc każdy znajdzie coś dla siebie.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Erik Longbottom - 20.03.2025

Hej,

Pytanie do Przekazywanie i zużywanie obiektów. Czy zasada co do niewspierania swoich multikont dotyczy tylko przepisywanie na siebie lokacji czy wiąże się to też z przedmiotami? Zmieszanie

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Anthony Shafiq - 20.03.2025

Czy jeżeli podczas Spalonej Nocy moje anam cara będzie mocno obrywać od losu, to mogę odczuwać w jakiś sposób reperkusje tych zdarzeń?