Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 14.06.2025

@Nikola
Cześć (:
Jeśli chodzi o genetyki, to w opracowaniu mamy nową (rozbudowaną) wersję tychże, ale nie potrafię powiedzieć kiedy się ukażą. Jeśli chodzi o ghoule, to zastosowania nie będą miały przewagi rodowe od Shackleboltów, Bonesów, Burke’ów i (prawdopodobnie) Greybacków, więc odradzamy dobierania ich jeśli jest chęć zagrania ghoulem Serduszko

@Ceolsige Burke
Te przeliczenia funtów na galeony to zostało podane bardziej jako ciekawostka. Nigdzie nie robimy żadnych dokładnych wyliczeń cen, ani nigdzie nie mamy podanych dokładnych pensji, jakie postacie otrzymują. Fakt, w kilku miejscach podaliśmy cenę czegoś, ale raczej, żeby pomóc wyobrazić sobie skalę, nie żeby robić jakieś skomplikowane wyliczenia (tym bardziej, że kanon jest tutaj mocno niekonsekwentny). Również nie planujemy niczego uszczegóławiać w tym zakresie.
Przy okazji mamy taki temat, gdzie pod spoilerem zawarliśmy  informację dotyczącą opisywania ilości pieniędzy (mam nadzieję, że ci trochę pomoże):
Cytat:Nie wiesz, ile to jest dużo, a ile mało pieniędzy? Nic nie szkodzi. Zamiast napisać np. w mojej firmie zarobisz 1000 galeonów na godzinę, możesz ująć to tak:
  • stawka godzinowa podana w ogłoszeniu jest atrakcyjna na tle innych ofert
  • rekruter oferuje za tę pracę śmiesznie małą ilość pieniędzy
  • wpisowe na to wydarzenie jest absurdalnie wręcz drogie
  • nawet najbiedniejsi czarodzieje mogą pozwolić sobie na udział
  • nie jest to wydarzenie na każdą kieszeń, ale cena jest uzasadniona - pobyt w tym miejscu jest luksusem
Tak długo, jak nie będziesz kreować się na kogoś, kogo stać na mało co (zawada Biedak), albo kogoś, kto nosi ubrania od drogich projektantów i może sobie pozwolić na byle co (przewaga Bogacz), tak będzie okej Uśmiech

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Martin Crouch - 21.06.2025

Żeby brać udział w wydarzeniach po 8 września muszę rzucić kością, ale nie mogę rzucić kością, jeśli nie mam koloru, a żeby odzyskać kolor muszę napisać sesję – czyli nie mogę zacząć sobie gry od spotkania Martina z kolegą w czasie pożarów, bo najpierw muszę wykraftować sesję dziejącą się między 1 a 7 września lub retro?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 21.06.2025

Tak. Możesz też np. poodpisywać w różnych miejscach (może masz jakieś niepozamykane wątki z przeszłości?) i pozaczynać nowe wątki tak, żeby zgromadzić 1500 słów - przyjmuję takie formy zgłoszenia po odzyskanie koloru.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Erik Longbottom - 30.06.2025

Po 1) Przepraszam, że żyję

Po 2) proszę mnie nie cenzurować na dc pls Serduszko

Po 3) Czy dobrze zrozumiałem ogłoszenie stąd, że teraz w związku z wynikiem Spalonej czekamy już tylko na zliczenie punktów i jest to już poza kontrolą graczy w przypadku niedokończonych wątków (będą doliczone do puli tak jak zostało wymienione w poście, ale to czy skończą to jutro czy za 2 tyg. nie ma już żadnego wpływu na termin publikacji wyników)?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 30.06.2025

Wybaczam. Cenzura i adminofaszyzm to moje drugie imię.

Całkowicie szczerze - nie rozumiem twojego pytania, więc odpowiem tak: znajdujemy się na etapie, gdzie każdy gracz otrzymał ode mnie PW, czy dobrze policzyłam wszystkie punkty (również te z sesji nieukończonych), jak wyjdzie na to, że jest git, to opublikuję podsumowanie, o ile oba spotkania będą ukończone, a ja zdążę się przygotować storytellingowo. Jak ktoś mi na to PW nie odpisze, to jeże zeżrą mu kable.
Jeżeli pytasz o to, czy rzuty w sesjach nieukończonych mają jakiś sens - tak, ale będę się odzywała indywidualnie, jeżeli gdzieś coś może jeszcze się zadziać (ale większość wątków jest na finiszu i potrzebuje jedynie polerowania).

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Daphne Lestrange - 30.06.2025

Dzień dobry - w związku z tym, że mam status Naśladowcy
1. Czy mam rzucać na obecność w pracy podczas Spalonej?
2. Czy poza powyższym pytaniem coś się zmienia w moim przypadku w kontekście wydarzenia? Bo misje dla grup już są po ptokach, więc to mnie nie dotyczy.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 01.07.2025

Ze względu na twoją nieobecność, cała część wydarzenia związana z walką organizacji cię omija. Możemy się umówić, że fabularnie Voldemort Daphne zwyczajnie do siebie nie wezwał - w takim razie możesz normalnie rozgrywać zadania dla cywili lub Ministerstwa (to czy chcesz rzucić na obecność w pracy to twoja decyzja - jeżeli nie chcesz robić zadań, to nie musisz tego robić). Rzuć kością piętra na krąg III.
Jeżeli ten scenariusz, w którym Daphne zostaje pominięta ci nie odpowiada, skontaktuj się ze mną prywatnie (PW na forum), mogę ci przypisać jakieś zadanie, ale nie otrzymasz żadnych kart Zasłony Dymnej, ani nie zdobędziesz punktów dla organizacji.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Anastasia Dolohov-Burke - 04.07.2025

*bierze głęboki oddech*

PRZEPRASZAM PRZEPRASZAM PRZEPRASZAM

Oki, Bezunia, a teraz szybkie pytanko. Jak często Dolohovowie muszą pożerać kosztowności, żeby nie dopadła ich ta klątwa rodzinna? Czy mają jakieś objawy tej klątwy? Mam na Anastazji hipochondryka, i zastanawiam się, czy mogę wymyślać sobie takie absolutne głupoty i świrować, że umieram, ale może rzeczywiście coś jest na rzeczy?

Ściskam Ciebie mocniutko bbygirl Serduszko

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Helloise Rowle - 04.07.2025

przepraszam, że przeszkadzam, strasznie nie chcę zawracać głowy, więc sorki z góry
ale

Czy z przewagi przedmioty drewniane można tworzyć przedmioty drewniane zaklęte tak, aby miały elementy ruchome (np. pulpit ze znacznikiem, który sam przewraca karty księgi, zaklęta figurka machająca łapką), czy to się już osiąga tworzeniem mechanizmów?

sorki raz jeszcze że tak przychodzę i znów wymyślam

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 05.07.2025

Aktualnie rozpatrywałabym to w podobnym tonie co krew u wampirów - jeżeli wampir ma sensowny dostęp do zdobywania krwi, mistrz gry nie interesuje się czy wampir odgrywa spożywanie jej co kilka dni, czy co kilka tygodni, wszystko w imię tego, że może to być u nich zróżnicowane. Anastazja jest bogata, co do tego, że jest w stanie zaspokoić głód, nikt nie ma wątpliwości, możesz częstotliwość odgrywać to jak chcesz. Co do objawów - żadne poza łaknieniem nie są narzucone. Tak, możesz świrować, że umierasz (możemy się w rodzinie umówić na konkretny skutek niespożywania kamieni - sugeruję podjąć się tematu na discordzie i rozbudować lore).