Secrets of London
Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi (/showthread.php?tid=7)

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 05.07.2025

W kategorię przedmiotów drewnianych wpisują się różdżki i miotły, a te są niewątpliwie zaklęte - w takim razie nie widzę przeszkód, aby inne przedmioty drewniane również posiadały w sobie coś magicznego i mogły wykonywać jakieś ruchy bądź inne rzeczy związane z materiałem, z którego są wykonywane.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Elliott Malfoy - 06.07.2025

Hej! Możliwe, że jest to gdzieś napisane, ale nie mogłem znaleźć, więc pytam.

Jak chciałbym przerzucić postać z drugoplanówki na pierwszy plan to musze wrzucić KP do akceptacji ponownie czy jakoś inaczej to wygląda?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 06.07.2025

Nie mamy nigdzie opisanej takiej sytuacji. Kartę masz już gotową, więc nie ma co jej podbijać.

a) Jeżeli postać była rozliczona w ostatnim kwartale, to mogę przemienić ją na pierwszy plan (wystarczy dać mi znać, ewentualnie będzie trzeba troszkę poprawić KP).
b) Jeżeli nie była rozliczona - napisz nią pełną sesję (tak jakbyś wracał z nieaktywnych, do których postać by trafiła bez rozliczenia) i wtedy przerzucę ją na pierwszy plan.

Wydaje mi się to uczciwe wobec tych zasad, które na forum istnieją.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Seraphina Prewett - 07.07.2025

Hej hej!

Ponieważ wracam postacią która posiada lokację w Londynie, chciałam się upewnić czy również mam rzucać na Spalone Kości czy założyć jakieś konkretne uszkodzenia. No i czy zrobić to po odszarzeniu postaci czy mogę już teraz aby zacząć ewentualne wątki z tym związane.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 07.07.2025

W wydarzeniu mogą brać udział postacie aktywne. Musisz napisać tych 1500 słów i zgłosić się po kolorek, dopiero wtedy Voldemort zdecyduje, czy ma ochotę spalić ci dom. (Sesja nie musi być zakończona - ważne żeby były słowa.)

Tak, rzucasz na lokacje Seraphiny znajdujące się na mapie zadrapania (nawet jeżeli nie są to lokacje mechaniczne, tylko np. jej fabularny dom). Możesz wysłać mi PW z listą miejsc w posiadaniu twojej postaci jeżeli potrzebujesz pomocy z wypełnieniem kodu.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Harrier Abbott - 18.07.2025

Może g00pie, może nie. Może już było, może nie (próbowałem znaleźć, ale poddałem sb).

Czy jak się weźmie umke McGonnagalów z tym kotem, to jak sie nie ma przewagi 'animag' to wciąż można się zmienić w kota tylko? Albo, chociaż być cat-boyem i posiadać oczy kocie czy ogon?

Dziena z gury

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Morrigan - 18.07.2025

@Harrier Potter

Przewaga McGonagallów nie ma nic związanego z kotami samymi w sobie Serduszko podrzucam pełny opis umiejętności rodowej:
Cytat:Chimera - McGonagallowie mogą posiadać dwie formy animaga i osiągać formy pośrednie (na przykład wytworzyć same pazury lub skrzydła, zachować ludzkie oczy w ciele zwierzęcia).

Umiejętność pozwala na dwie formy animaga (oraz formy pośrednie pomiędzy formą ludzką, a zwierzęcą), a więc trzeba mieć do tego przewagę animagii - bez tego nie zadziała, bo nie będzie miało co zadziałać Słodziutki

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Atreus Bulstrode - 22.07.2025

Przyszłam zadać pytanie związane z preludium, a dokładniej o Martę.
Mam postać Lyssy, która żeby zaliczyć tę sesję, musi usłyszeć od kogoś, jak jej o tym duchu odpowiada, ale tutaj pojawia się moje pytanie, czy osoba opowiadająca zaliczy tym samym scenariusz? Czy może i tak by musiała ją zaliczyć innym poprzez wykonanie wytycznych z opisu tego preludium?

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Baldwin Malfoy - 23.07.2025

Mam małe pytanie odnośnie ghouli.
W opisie jest wzmianka:

Cytat:Żywe trupy to osoby, które powinny już odejść z tego świata, ale postanowiły na nim pozostać lub zostały do tego zmuszone. Osoby martwe można rozpoznać po nienaturalnej szarości skóry, która przez niektórych uważana jest za wysoce obrzydliwą, podkrążonych oczach i sinych paznokciach.

Czy dobrze rozumiem, że ewentualna niechęć do ghouli wynika z jednostkowych preferencji postaci (trochę jak mizoginizm do skrzatów domowych albo goblinów) i nie ma odgórnego przykazu nienawidzenia małych ghoulątek? Oczywiście rozumiem, że to podejście będzie inne dla wysoko urodzonych, czystokrwistych magirasistów, a inne dla "normalnych" czarodziejów.
Bardziej chodzi mi o taki ogólnik.

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Eutierria - 23.07.2025

Jestem pewna, że odpowiadałam na to pytanie wcześniej, ale z telefonu ciężko mi odkopać, więc musisz poczekać aż siądę do kompa albo odkopać samodzielnie.